Tuesday, September 23, 2014

Income Blog RM3000 Sebulan Menerusi Advertorial.MY


Income blog RM3000 sebulan menerusi job review Advertorial.MY? Alhamdulillah, semakin ramai blogger yang sudah mendaftar untuk mendapatkan job review daripada Advertorial.MY ini. Saya sendiri telah mendapat beberapa job review menerusi program khas untuk blogger Malaysia ini.

Peluang masih lagi terbuka luas untuk blogger Malaysia mendaftarkan diri dalam program ini. Program yang membolehkan blogger Malaysia mendapat job review daripada pengiklan yang berminat. Job review yang dibayar sehingga RM300 untuk satu post yang ditulis di blog, uhhh tak mo ke?

Income Blog RM3000 Sebulan Menerusi Advertorial.MY

Income Blog RM3000 Sebulan Menerusi Advertorial.MY
Setiap blog yang mendaftar dengan Advertorial.MY akan dapat peluang untuk terima income menerusi penulisan berbentuk advertorial di blog, iaitu menulis satu review untuk produk atau bisnes pengiklan. Dengan mengiklankan blog anda di Advertorial.MY, blog anda ada kemungkinan untuk menjana income sehingga RM3000 sebulan!

RM3000 sebulan?

Yeap, anda sebagai blogger boleh dapat income blog sehingga RM3000 sebulan menerusi Advertorial.MY. Mari cuba simple calculation berikut:

Blog anda kenakan caj menulis review sebanyak RM100 untuk satu post. Jika seminggu blog terima 3 tawaran job review menerusi Advertorial.MY. Maka, seminggu sudah terima RM300. Sebulan ada 4 minggu, sudah boleh menjana sehingga RM1200 sebulan.

Ok. Itu jika anda caj serendah RM100 untuk satu review pengiklan. Jika RM250 untuk satu review atau post?

RM250 x 3 job x 4 minggu = RM3000!

Bagaimana pula seandainya anda terima lebih daripada 3 tawaran job review seminggu? Dan bagaimana pula anda letakkan harga caj penulisan job review anda sehingga RM500?
Income Blog RM3000 Sebulan Menerusi Advertorial.MY
Semua itu bukan mustahil seandainya anda yakin dengan kelebihan blog anda. Ia boleh dicapai. Menerusi kelebihan yang ada pada blog, dan cara anda menulis review boleh memberikan pulangan yang lebih baik kepada pengiklan, memang ada pengiklan yang sanggup bayar anda sehingga RM500 untuk anda tulis satu job review atau advertorial mengenai mereka.

Jika anda kurang yakin atau merasakan caj dikenakan tidak berbaloi untuk diberikan kepada pengiklan, boleh sahaja bermula dengan caj menulis review yang lebih murah, iaitu bermula dengan RM30 sebagai contoh.

Daripada caj yang dianggap sebagai 'harga permulaan' servis anda untuk pengiklan, anda kemudiannya boleh naikkan harga atas testimoni yang ditinggalkan oleh pengiklan terhadap servis anda.
Income Blog RM3000 Sebulan Menerusi Advertorial.MY
Hoho ... testimoni inilah yang akan bantu blog anda untuk jana income sehingga RM3000 sebulan, in Sha Allah.

Servis terbaik pasti akan diberikan ganjaran terbaik. Usaha kuat anda pasti berbaloi jika ia dilakukan bersungguh dan penuh tanggungjawab!

Daftar blog anda dengan Advertorial.MY, dan mula promosi servis menulis review Advertorial.MY ini.

Untuk info, blog yang sudah mendaftar dengan Advertorial.MY setakat entri ini ditulis baru ada 47 blog, jadi peluang masih dikira sangat cerah untuk blog anda terima tawaran kerja job review dari pengiklan yang berminat.

Nak jana income blog tak?
Income Blog RM3000 Sebulan Menerusi Advertorial.MY
4/ 5
Oleh

Baca Artikel Terkini Menerusi Email (PERCUMA)

Suka dengan artikel di atas? Daftar percuma email anda untuk melanggan. Langganan diuruskan oleh Feedburner, dan ianya selamat.

Komen Anda

11 komen

Tulis komen
avatar
23 September, 2014 19:06 delete

teruja .sungguh bertuah..rezeki besar..alhamdulillah ya Hasrul..orang iklhals dan tak lokek ilmu ha ini lah blogger tu hasrul Hassan..tahniah

Reply
avatar
23 September, 2014 20:48 delete

Hebat tu Bro HH. Nak cuba jugak. Tahu wlaupun susah sebenarnya

Reply
avatar
23 September, 2014 21:14 delete

Hari tu ada 60 blog, tadi semak dah tinggal sekitar 47 je. Mungkin ada iklan yang dah tamat tempoh lepas tu blogger tu masih belum renew listing agaknya

Reply
avatar
23 September, 2014 21:23 delete

hebat-hebat semuanya..hohoh..tak lama lagi nak join juga..ehehe

Reply
avatar
23 September, 2014 23:06 delete

Best la info ni.
Insyaallah dimanfaatkan..ilmu yg bermanfaat

Reply
avatar
24 September, 2014 11:38 delete

rasa belum lagi..harap ada rezeki lebih selepas ini sebagai modal..

Reply
avatar
24 September, 2014 21:30 delete

kalau mendaftar memang akan confirm dipilih pengiklan ke? atau bergantung pada traffic blog?

Reply
avatar
24 September, 2014 22:38 delete

So far dah berapa job bro dapat dari advertorial.my ni? Tentu dah banyak kan bro?

Reply
avatar
25 September, 2014 01:47 delete

Ada la sikit2 .. :) rezeki yang diberikan, saya terima seadanya.

Reply
avatar
25 September, 2014 01:48 delete

Ia bukan bergantung dengan trafik blog. Ia bergantung dengan cara bagaimana nak yakinkan pengiklan untuk dapatkan servis. Kena tulis deskripsi ayat-ayat paling best agar pengiklan terpikat nak berikan job review.

Reply
avatar
25 September, 2014 01:50 delete

Cuba. Apa yang penting ialah bagaimana nak ketengahkan blog dalam Advertorial.MY tu supaya pengiklan nampak kelebihan blog .. barulah yakin mereka nak tanya pasal servis job review.

Reply

[Peringatan Ikhlas]

Komen yang didapati tiada kaitan dengan artikel akan dipadam serta-merta. Untuk tujuan promosi dan iklan, sila hubungi saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.

Blog Archive