Blog Terlampau Atasi Beautifulnara

Memang melampau dan terlampau dah blog ni. Bukan blog aksi terlampau ehh! Dulu, elok je dok belakang-belakang, sekarang mencanak naik, sampai sudah jadi blog personal top rank trafik di Alexa Malaysia. Memang hebat blog ni, saya respek dan tabik pada blogger terlampau yang memang melampau-lampau dah.

Blog terlampau yang sudah potong kedudukan blog Beautifulnara.com di dalam ranking Alexa Malaysia. Selama ini, blog cerita artis dan sensasi Beautifulnara.com sentiasa berada di top rank trafik di Alexa, dan hari ini, saya lihat satu pencapaian dan sejarah buat sebuah blog peribadi yang kurang nak cerita pasal gossip dan berita sensasi selebriti.
Blog Terlampau Atasi Beautifulnara

Blog Terlampau Atasi Beautifulnara.com

Dunia blog Malaysia memang begini, sesiapa pun boleh berada di top rank Alexa.

Blog saya pernah capai rank terbaik di tahap 121 Alexa, sekejap. Memang sekejap. Pantas dipintas oleh banyak laman-laman web lain yang sememangnya menjadi carian pengguna-pengguna internet di Malaysia.

Blog terlampau yang saya maksudkan berjaya atas rank yang selama ini ialah blog Denaihati.com.

Blog top rank Alexa Malaysia
Blog saya pula yang selama beberapa minggu berjaya berada antara kedudukan 136-145 terpaksa beralah berada pada kedudukan di 151 (ketika entri ini ditulis), esok lusa mungkin jatuh lagi disebabkan kurangnya terbitan entri dan jumlah pelawat yang singgah di blog yang tidak seberapa ini.

Rahsia Jadi Blog Top Rank Alexa

Apakah rahsianya?

Rahsianya ... in Sha Allah, saya akan dedahkan di entri akan datang.
Blog top rank Malaysia

Namun, yang paling penting ialah bagaimana nak tarik trafik ke blog, dan memastikan pengunjung yang singgah kekal tetap di blog tersebut untuk satu jangkamasa yang lama ... hoho ... dan satu lagi ialah ...... ehemmm .... tu nanti saya cerita ok.


{ 36 comments.. read them below or add one }

nor nazliana nor nazliana September 23, 2014
adehh apa sudah jadi..kena byk berusaha lg ni..
kifli bakeri kifli bakeri September 23, 2014
saya yang baru mula ni lagilah banyak cabaran huhuhhu
Sentiasa Panas Sentiasa Panas September 23, 2014
Memang terlampau sangat la..huhu
Hero Borneo Hero Borneo September 23, 2014
denaihati sekarang ini tengah hangat dengan cabaran iPhone 5s..ramai yang pergi komen..
Fauzi Blues Fauzi Blues September 23, 2014
Strategi denaihati power ...team denaihati pun power..
Sembang Sukan Sembang Sukan September 23, 2014
Harap suatu hari nanti blog Sembang Sukan pun boleh dpt top ranking mcm 3 blog yg HH mentioned tadi.
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN September 23, 2014
Boleh, in Sha Allah. Walaupun sekarang nampak mustahil, tapi percaya ia boleh dibuat dan direalisasikan. Saya dulu pun camtu gak, mana nak fikir dan impi apa berlaku sekarang.
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN September 23, 2014
Yup. Memang itulah strategi yang dibuat untuk naikkan trafik dan rank.
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN September 23, 2014
Hehehe.. :) ya betul, kena banyak usaha.
Haizrul Amrie Haizrul Amrie September 23, 2014
pheww..bila la nk smpai tahap masta2 ni..hehe
Umi Nazrah Umi Nazrah September 23, 2014
memang salute dengan strategi denaihati ^_^
Mohd Selim Zainal Mohd Selim Zainal September 23, 2014
Assalammualaikum... bro HH,

tips yang baik... bro HH pun boleh macam bro denaihati...

mselim3
Hairul Azni Hairul Azni September 23, 2014
Ranking Denaihati naik disebabkan contest iPhone 5S tu..memang menjadi..tahniah untuk Denaihati..
JAWATAN KOSONG TERKINI JAWATAN KOSONG TERKINI September 23, 2014
Dengan mempraktik teknik yang betul dan usaha yang berterusan sahaja yang mampu melonjakkan blog anda ke tahap tertinggi...syabas Denaihati.
Sukma Haron Sukma Haron September 23, 2014
Hebat blog terlampau tu...tahniah...
muhammad zarin muhammad zarin September 23, 2014
blog HH pun apa kurangnya...hebat lah tu
D i n D i n September 23, 2014
Power..haha bila la nk jd hebat mcm sifu-sifu ni hehe
Denaihati Denaihati September 23, 2014
nasib baik bukan aksi terlampau, terkesima kejap....hee
ejam ejam September 23, 2014
Wah hebat ler blogger terlampau Denaihati tu bleh kalahkan kedudukan BN dalam alexa.
Blog saya tak pernah ambil kesah tentang alexa ni...entah bila nak kesah tak tau...hehe
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN September 23, 2014
In Sha Allah, sat hari nanti. Yang atas pasti akan tiba masa berada di bawah punya. Tunggulah saat itu, ia pasti akan datang.
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN September 23, 2014
Wa'alaikumsalam .....
Terima kasih, in Sha Allah...doakan usaha saya berhasil.
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN September 23, 2014
Ok. Mulakan pasang niat, dan lakukan segala usaha ke arah itu.
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN September 23, 2014
Hahahaa... :P terkesima ehh .... hoho
blogger lelaki blogger lelaki September 23, 2014
bleh plak bro buat drama nak bersambung la plak...tukar channel dulu r..hahaha
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN September 23, 2014
Takpe .. cenel tv percuma .. bukan kena bayor .. :P
sabree hussin sabree hussin September 23, 2014
Aiseh... baru nak feeling baca, ada sambungan pulak rupenye
Bro Framestone Bro Framestone September 23, 2014
Terasa ingin kembali ke kedudukan asal.. Tapi xpe la, bagi peluang pada blog yang baru2 he..23x
wira Merah wira Merah September 23, 2014
Blog aku dapat ranking top Malaysia bawah 1K kira oklah untuk pencapaian tahun ini...slow2 berkayuh ni bro HH.
PuteraOhtraBulan PuteraOhtraBulan September 23, 2014
Satu anjakan .satu kemajuan atas usaha,buat silap dulu,betulkan akhirnya berjaya.
Ezad Skytech Ezad Skytech September 24, 2014
memang berdesup laju denaihati mengorak langkah memintas blog beautifulnara...terbaik la...:D
Etuza Etuza September 24, 2014
siapa tak suka jik blog fames kan HH, mesti suka. apapun Etuza setakat berbangga ada blogger malaysia yang hebat maju dan alexa pada rank teratas. tahniah termasuk blogger HH ni..
Cahaya Diana Cahaya Diana September 28, 2014
Tahniah kepada kedua-duanya..
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN September 28, 2014
Saya dah buat sambungannya .. nanti bacalah .. :)
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN September 28, 2014
Dapat bawah 1000 memang sudah cukup bagus di waktu ini yang ramai buat blog dan mahukan trafik

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.