23 September 2014

Blog Terlampau Atasi Beautifulnara

Memang melampau dan terlampau dah blog ni. Bukan blog aksi terlampau ehh! Dulu, elok je dok belakang-belakang, sekarang mencanak naik, sampai sudah jadi blog personal top rank trafik di Alexa Malaysia. Memang hebat blog ni, saya respek dan tabik pada blogger terlampau yang memang melampau-lampau dah.

Blog terlampau yang sudah potong kedudukan blog Beautifulnara.com di dalam ranking Alexa Malaysia. Selama ini, blog cerita artis dan sensasi Beautifulnara.com sentiasa berada di top rank trafik di Alexa, dan hari ini, saya lihat satu pencapaian dan sejarah buat sebuah blog peribadi yang kurang nak cerita pasal gossip dan berita sensasi selebriti.
Blog Terlampau Atasi Beautifulnara

Blog Terlampau Atasi Beautifulnara.com

Dunia blog Malaysia memang begini, sesiapa pun boleh berada di top rank Alexa.

Blog saya pernah capai rank terbaik di tahap 121 Alexa, sekejap. Memang sekejap. Pantas dipintas oleh banyak laman-laman web lain yang sememangnya menjadi carian pengguna-pengguna internet di Malaysia.

Blog terlampau yang saya maksudkan berjaya atas rank yang selama ini ialah blog Denaihati.com.

Blog top rank Alexa Malaysia
Blog saya pula yang selama beberapa minggu berjaya berada antara kedudukan 136-145 terpaksa beralah berada pada kedudukan di 151 (ketika entri ini ditulis), esok lusa mungkin jatuh lagi disebabkan kurangnya terbitan entri dan jumlah pelawat yang singgah di blog yang tidak seberapa ini.

Rahsia Jadi Blog Top Rank Alexa

Apakah rahsianya?

Rahsianya ... in Sha Allah, saya akan dedahkan di entri akan datang.
Blog top rank Malaysia

Namun, yang paling penting ialah bagaimana nak tarik trafik ke blog, dan memastikan pengunjung yang singgah kekal tetap di blog tersebut untuk satu jangkamasa yang lama ... hoho ... dan satu lagi ialah ...... ehemmm .... tu nanti saya cerita ok.


Blogger berusia 40an dari Penang. Sudah berumahtangga dan mempunyai 4 cahayamata. Menulis sejak tahun 2007.

36 Komen Blog Terlampau Atasi Beautifulnara

adehh apa sudah jadi..kena byk berusaha lg ni..

saya yang baru mula ni lagilah banyak cabaran huhuhhu

Memang terlampau sangat la..huhu

denaihati sekarang ini tengah hangat dengan cabaran iPhone 5s..ramai yang pergi komen..

Strategi denaihati power ...team denaihati pun power..

Harap suatu hari nanti blog Sembang Sukan pun boleh dpt top ranking mcm 3 blog yg HH mentioned tadi.

Boleh, in Sha Allah. Walaupun sekarang nampak mustahil, tapi percaya ia boleh dibuat dan direalisasikan. Saya dulu pun camtu gak, mana nak fikir dan impi apa berlaku sekarang.

Yup. Memang itulah strategi yang dibuat untuk naikkan trafik dan rank.

Hehehe.. :) ya betul, kena banyak usaha.

pheww..bila la nk smpai tahap masta2 ni..hehe

memang salute dengan strategi denaihati ^_^

Assalammualaikum... bro HH,

tips yang baik... bro HH pun boleh macam bro denaihati...

mselim3

Ranking Denaihati naik disebabkan contest iPhone 5S tu..memang menjadi..tahniah untuk Denaihati..

Dengan mempraktik teknik yang betul dan usaha yang berterusan sahaja yang mampu melonjakkan blog anda ke tahap tertinggi...syabas Denaihati.

Hebat blog terlampau tu...tahniah...

blog HH pun apa kurangnya...hebat lah tu

Power..haha bila la nk jd hebat mcm sifu-sifu ni hehe

nasib baik bukan aksi terlampau, terkesima kejap....hee

Wah hebat ler blogger terlampau Denaihati tu bleh kalahkan kedudukan BN dalam alexa.
Blog saya tak pernah ambil kesah tentang alexa ni...entah bila nak kesah tak tau...hehe

In Sha Allah, sat hari nanti. Yang atas pasti akan tiba masa berada di bawah punya. Tunggulah saat itu, ia pasti akan datang.

Wa'alaikumsalam .....
Terima kasih, in Sha Allah...doakan usaha saya berhasil.

Ok. Mulakan pasang niat, dan lakukan segala usaha ke arah itu.

Hahahaa... :P terkesima ehh .... hoho

bleh plak bro buat drama nak bersambung la plak...tukar channel dulu r..hahaha

Takpe .. cenel tv percuma .. bukan kena bayor .. :P

Aiseh... baru nak feeling baca, ada sambungan pulak rupenye

Terasa ingin kembali ke kedudukan asal.. Tapi xpe la, bagi peluang pada blog yang baru2 he..23x

Blog aku dapat ranking top Malaysia bawah 1K kira oklah untuk pencapaian tahun ini...slow2 berkayuh ni bro HH.

Satu anjakan .satu kemajuan atas usaha,buat silap dulu,betulkan akhirnya berjaya.

memang berdesup laju denaihati mengorak langkah memintas blog beautifulnara...terbaik la...:D

siapa tak suka jik blog fames kan HH, mesti suka. apapun Etuza setakat berbangga ada blogger malaysia yang hebat maju dan alexa pada rank teratas. tahniah termasuk blogger HH ni..

Tahniah kepada kedua-duanya..

Saya dah buat sambungannya .. nanti bacalah .. :)

Dapat bawah 1000 memang sudah cukup bagus di waktu ini yang ramai buat blog dan mahukan trafik


EmoticonEmoticon