Langkau ke kandungan utama

Blog Terlampau Atasi Beautifulnara

Memang melampau dan terlampau dah blog ni. Bukan blog aksi terlampau ehh! Dulu, elok je dok belakang-belakang, sekarang mencanak naik, sampai sudah jadi blog personal top rank trafik di Alexa Malaysia. Memang hebat blog ni, saya respek dan tabik pada blogger terlampau yang memang melampau-lampau dah.

Blog terlampau yang sudah potong kedudukan blog Beautifulnara.com di dalam ranking Alexa Malaysia. Selama ini, blog cerita artis dan sensasi Beautifulnara.com sentiasa berada di top rank trafik di Alexa, dan hari ini, saya lihat satu pencapaian dan sejarah buat sebuah blog peribadi yang kurang nak cerita pasal gossip dan berita sensasi selebriti.
Blog Terlampau Atasi Beautifulnara

Blog Terlampau Atasi Beautifulnara.com

Dunia blog Malaysia memang begini, sesiapa pun boleh berada di top rank Alexa.

Blog saya pernah capai rank terbaik di tahap 121 Alexa, sekejap. Memang sekejap. Pantas dipintas oleh banyak laman-laman web lain yang sememangnya menjadi carian pengguna-pengguna internet di Malaysia.

Blog terlampau yang saya maksudkan berjaya atas rank yang selama ini ialah blog Denaihati.com.

Blog top rank Alexa Malaysia
Blog saya pula yang selama beberapa minggu berjaya berada antara kedudukan 136-145 terpaksa beralah berada pada kedudukan di 151 (ketika entri ini ditulis), esok lusa mungkin jatuh lagi disebabkan kurangnya terbitan entri dan jumlah pelawat yang singgah di blog yang tidak seberapa ini.

Rahsia Jadi Blog Top Rank Alexa

Apakah rahsianya?

Rahsianya ... in Sha Allah, saya akan dedahkan di entri akan datang.
Blog top rank Malaysia

Namun, yang paling penting ialah bagaimana nak tarik trafik ke blog, dan memastikan pengunjung yang singgah kekal tetap di blog tersebut untuk satu jangkamasa yang lama ... hoho ... dan satu lagi ialah ...... ehemmm .... tu nanti saya cerita ok.


Komen

  1. adehh apa sudah jadi..kena byk berusaha lg ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe.. :) ya betul, kena banyak usaha.

      Padam
  2. saya yang baru mula ni lagilah banyak cabaran huhuhhu

    BalasPadam
  3. Memang terlampau sangat la..huhu

    BalasPadam
  4. denaihati sekarang ini tengah hangat dengan cabaran iPhone 5s..ramai yang pergi komen..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yup. Memang itulah strategi yang dibuat untuk naikkan trafik dan rank.

      Padam
  5. Strategi denaihati power ...team denaihati pun power..

    BalasPadam
  6. Harap suatu hari nanti blog Sembang Sukan pun boleh dpt top ranking mcm 3 blog yg HH mentioned tadi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh, in Sha Allah. Walaupun sekarang nampak mustahil, tapi percaya ia boleh dibuat dan direalisasikan. Saya dulu pun camtu gak, mana nak fikir dan impi apa berlaku sekarang.

      Padam
  7. pheww..bila la nk smpai tahap masta2 ni..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. In Sha Allah, sat hari nanti. Yang atas pasti akan tiba masa berada di bawah punya. Tunggulah saat itu, ia pasti akan datang.

      Padam
  8. memang salute dengan strategi denaihati ^_^

    BalasPadam
  9. Assalammualaikum... bro HH,

    tips yang baik... bro HH pun boleh macam bro denaihati...

    mselim3

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wa'alaikumsalam .....
      Terima kasih, in Sha Allah...doakan usaha saya berhasil.

      Padam
  10. Ranking Denaihati naik disebabkan contest iPhone 5S tu..memang menjadi..tahniah untuk Denaihati..

    BalasPadam
  11. Dengan mempraktik teknik yang betul dan usaha yang berterusan sahaja yang mampu melonjakkan blog anda ke tahap tertinggi...syabas Denaihati.

    BalasPadam
  12. Hebat blog terlampau tu...tahniah...

    BalasPadam
  13. blog HH pun apa kurangnya...hebat lah tu

    BalasPadam
  14. Power..haha bila la nk jd hebat mcm sifu-sifu ni hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok. Mulakan pasang niat, dan lakukan segala usaha ke arah itu.

      Padam
  15. nasib baik bukan aksi terlampau, terkesima kejap....hee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahaa... :P terkesima ehh .... hoho

      Padam
  16. Wah hebat ler blogger terlampau Denaihati tu bleh kalahkan kedudukan BN dalam alexa.
    Blog saya tak pernah ambil kesah tentang alexa ni...entah bila nak kesah tak tau...hehe

    BalasPadam
  17. bleh plak bro buat drama nak bersambung la plak...tukar channel dulu r..hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Takpe .. cenel tv percuma .. bukan kena bayor .. :P

      Padam
  18. Aiseh... baru nak feeling baca, ada sambungan pulak rupenye

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya dah buat sambungannya .. nanti bacalah .. :)

      Padam
  19. Terasa ingin kembali ke kedudukan asal.. Tapi xpe la, bagi peluang pada blog yang baru2 he..23x

    BalasPadam
  20. Blog aku dapat ranking top Malaysia bawah 1K kira oklah untuk pencapaian tahun ini...slow2 berkayuh ni bro HH.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dapat bawah 1000 memang sudah cukup bagus di waktu ini yang ramai buat blog dan mahukan trafik

      Padam
  21. Satu anjakan .satu kemajuan atas usaha,buat silap dulu,betulkan akhirnya berjaya.

    BalasPadam
  22. memang berdesup laju denaihati mengorak langkah memintas blog beautifulnara...terbaik la...:D

    BalasPadam
  23. siapa tak suka jik blog fames kan HH, mesti suka. apapun Etuza setakat berbangga ada blogger malaysia yang hebat maju dan alexa pada rank teratas. tahniah termasuk blogger HH ni..

    BalasPadam
  24. Tahniah kepada kedua-duanya..

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.