Memang melampau dan terlampau dah blog ni. Bukan blog aksi terlampau ehh! Dulu, elok je dok belakang-belakang, sekarang mencanak naik, sampai sudah jadi blog personal top rank trafik di Alexa Malaysia. Memang hebat blog ni, saya respek dan tabik pada blogger terlampau yang memang melampau-lampau dah.

Blog terlampau yang sudah potong kedudukan blog Beautifulnara.com di dalam ranking Alexa Malaysia. Selama ini, blog cerita artis dan sensasi Beautifulnara.com sentiasa berada di top rank trafik di Alexa, dan hari ini, saya lihat satu pencapaian dan sejarah buat sebuah blog peribadi yang kurang nak cerita pasal gossip dan berita sensasi selebriti.
Blog Terlampau Atasi Beautifulnara

Blog Terlampau Atasi Beautifulnara.com

Dunia blog Malaysia memang begini, sesiapa pun boleh berada di top rank Alexa.

Blog saya pernah capai rank terbaik di tahap 121 Alexa, sekejap. Memang sekejap. Pantas dipintas oleh banyak laman-laman web lain yang sememangnya menjadi carian pengguna-pengguna internet di Malaysia.

Blog terlampau yang saya maksudkan berjaya atas rank yang selama ini ialah blog Denaihati.com.

Blog top rank Alexa Malaysia
Blog saya pula yang selama beberapa minggu berjaya berada antara kedudukan 136-145 terpaksa beralah berada pada kedudukan di 151 (ketika entri ini ditulis), esok lusa mungkin jatuh lagi disebabkan kurangnya terbitan entri dan jumlah pelawat yang singgah di blog yang tidak seberapa ini.

Rahsia Jadi Blog Top Rank Alexa

Apakah rahsianya?

Rahsianya ... in Sha Allah, saya akan dedahkan di entri akan datang.
Blog top rank Malaysia

Namun, yang paling penting ialah bagaimana nak tarik trafik ke blog, dan memastikan pengunjung yang singgah kekal tetap di blog tersebut untuk satu jangkamasa yang lama ... hoho ... dan satu lagi ialah ...... ehemmm .... tu nanti saya cerita ok.


Penafian: Gambar, artikel ataupun video yang ada di blog ini adakala berasal dari pelbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika timbul masalah mengenai perkara ini, anda boleh menghubungi saya disini.

Artikel dan catatan adalah ulasan serta pendapat peribadi saya berdasarkan pengalaman dan pengetahuan. Kesilapan (jika ada) adalah khilaf saya dan mohon dimaafkan.

36 Komen

adehh apa sudah jadi..kena byk berusaha lg ni..

Reply

saya yang baru mula ni lagilah banyak cabaran huhuhhu

Reply

Memang terlampau sangat la..huhu

Reply

denaihati sekarang ini tengah hangat dengan cabaran iPhone 5s..ramai yang pergi komen..

Reply

Strategi denaihati power ...team denaihati pun power..

Reply

Harap suatu hari nanti blog Sembang Sukan pun boleh dpt top ranking mcm 3 blog yg HH mentioned tadi.

Reply

Boleh, in Sha Allah. Walaupun sekarang nampak mustahil, tapi percaya ia boleh dibuat dan direalisasikan. Saya dulu pun camtu gak, mana nak fikir dan impi apa berlaku sekarang.

Reply

Yup. Memang itulah strategi yang dibuat untuk naikkan trafik dan rank.

Reply

Hehehe.. :) ya betul, kena banyak usaha.

Reply

pheww..bila la nk smpai tahap masta2 ni..hehe

Reply

memang salute dengan strategi denaihati ^_^

Reply

Assalammualaikum... bro HH,

tips yang baik... bro HH pun boleh macam bro denaihati...

mselim3

Reply

Ranking Denaihati naik disebabkan contest iPhone 5S tu..memang menjadi..tahniah untuk Denaihati..

Reply

Dengan mempraktik teknik yang betul dan usaha yang berterusan sahaja yang mampu melonjakkan blog anda ke tahap tertinggi...syabas Denaihati.

Reply

Hebat blog terlampau tu...tahniah...

Reply

blog HH pun apa kurangnya...hebat lah tu

Reply

Power..haha bila la nk jd hebat mcm sifu-sifu ni hehe

Reply

nasib baik bukan aksi terlampau, terkesima kejap....hee

Reply

Wah hebat ler blogger terlampau Denaihati tu bleh kalahkan kedudukan BN dalam alexa.
Blog saya tak pernah ambil kesah tentang alexa ni...entah bila nak kesah tak tau...hehe

Reply

In Sha Allah, sat hari nanti. Yang atas pasti akan tiba masa berada di bawah punya. Tunggulah saat itu, ia pasti akan datang.

Reply

Wa'alaikumsalam .....
Terima kasih, in Sha Allah...doakan usaha saya berhasil.

Reply

Ok. Mulakan pasang niat, dan lakukan segala usaha ke arah itu.

Reply

Hahahaa... :P terkesima ehh .... hoho

Reply

bleh plak bro buat drama nak bersambung la plak...tukar channel dulu r..hahaha

Reply

Takpe .. cenel tv percuma .. bukan kena bayor .. :P

Reply

Aiseh... baru nak feeling baca, ada sambungan pulak rupenye

Reply

Terasa ingin kembali ke kedudukan asal.. Tapi xpe la, bagi peluang pada blog yang baru2 he..23x

Reply

Blog aku dapat ranking top Malaysia bawah 1K kira oklah untuk pencapaian tahun ini...slow2 berkayuh ni bro HH.

Reply

Satu anjakan .satu kemajuan atas usaha,buat silap dulu,betulkan akhirnya berjaya.

Reply

memang berdesup laju denaihati mengorak langkah memintas blog beautifulnara...terbaik la...:D

Reply

siapa tak suka jik blog fames kan HH, mesti suka. apapun Etuza setakat berbangga ada blogger malaysia yang hebat maju dan alexa pada rank teratas. tahniah termasuk blogger HH ni..

Reply

Saya dah buat sambungannya .. nanti bacalah .. :)

Reply

Dapat bawah 1000 memang sudah cukup bagus di waktu ini yang ramai buat blog dan mahukan trafik

Reply
Peringatan: Komen adalah tanggungjawab anda. Saya tidak bertanggungjawab dengan sebarang ulasan dan komen yang anda tinggalkan. Komen berbaur lucah, provokasi perkauman serta berbentuk iklan adalah dilarang. Hubungi saya disini. andai timbul isu dan masalah.