Langkau ke kandungan utama

Lawak Belalang, Lipas, Kambing dan Semut Asrul Samat Jadi Viral

Adeh. Benda ni dah lama sebenarnya berlaku, tetapi dah menjadi-jadi tahap lawak yang berkait-kait sampai ke sudah. Mula biasa je, setakat lawak pengguna Asrul Samat - Belalang - Kambing - Lipas dan terbaru Semut.

Semua orang bagai dah gila sarcasm bila gambar belalang dijawab kambing jadi bahan lawak pecah perut, segalanya bermula dari Asrul Samat. Nak ditambah-tambah, komen-komen yang juga bila dibaca bagai nak pecah perut ... adeh. Sekali, ok ... dua kali ok .... bila masuk tiga dan empat .. dah tak tahan dah.

Lawak Belalang, Lipas, Kambing dan Semut Asrul Samat Jadi Viral

Lawak Belalang, Lipas, Kambing dan Semut Asrul Samat Jadi Viral
Saya kongsi kepada anda bukan nak memalukan sesapa pun, tapi sekadar hiburan dan memperlihatkan bagaimana sudah semakin ramai pengguna Facebook gunakan pendekatan sarcasm untuk perli secara mendalam. Kalau orang lurus bendul memang main terima sahaja. Tapi nyata lagi bersuluh, anak saya yang umur 4 tahun pun tahu beza mana semut, mana kambing, mana lipas dan mana belalang .... :)

Layan balik weihhh ...



Komen

  1. asrul samad ni saya tak percaya orang ni wujud. saya percaya dia tu hanya watak rekaan yang dicipta sebagai seorang yang terlalu fanatik dan taksub kepada anwar ibrahim, kerana banyak statusnya terlalu bodoh sampaikan tak logik.

    BalasPadam
  2. asrul samad dah bagi kenyataan yang cermin mata dia rosak...

    BalasPadam
  3. Komen ikot mulot..can g tulah jadinya

    BalasPadam
  4. hahahhaa....sha anggap benda ni lawak je... dont so serious...

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Jualan Big Baby Fair - Diskaun 80% Pelbagai Jenama Terkemuka

Jualan Big Baby Fair - Diskaun sehingga 80% pelbagai jenama terkemuka. Wow .. tawaran cukup menarik yang sememangnya mendapat perhatian saya. Dengan penantian kelahiran baby baru, saya anggap kempen jualan Big Baby Fair ini bagai 'pucuk dicita ulam mendatang'.

Saya juga pasti, para ibu bapa yang mempunyai anak kecil akan tertarik dengan pelbagai tawaran menarik dan diskaun yang diberikan oleh Lazada - salah satu gedung beli-belah online yang popular dan terbesar di rantau ini.
Big Baby Fair oleh Lazada Malaysia - Peluang Jimat Banyak Untuk Produk Bayi Sebagai seorang bapa yang setuju dengan gaya hidup yang mementingkan penjimatan dan perbelanjaan secara berhemah, saya sangat mengalu-alukan kempen ini. Anda bagaimana? Takkan tak teruja kot?

Dengan peningkatan kos sara hidup, anda sewajarnya merancang dengan lebih baik dalam membuat sebarang pembelian. Saya dapat lihat matlamat ini cuba dijayakan oleh Lazada menerusi kempen ini. Ia satu kempen menarik dari Lazada khas buat ibu b…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Tukar Password Streamyx dan TM WiFi Secara Online

Cara tukar password Streamyx dan Wifi secara online. Saya sebenarnya dah lama nak kongsikan mengenai tatacara untuk tukar kata laluan (password) streamyx serta TM Wifi secara online. Sebelum ini, saya tercari juga tutorial mengenai cara nak gantikan password lama servis internet Streamyx ini, tapi susah nak jumpa. Jadi, untuk memudahkan saya di kemudian hari, maka saya sediakan panduan ringkas ini. In Sha Allah, ia mungkin berguna untuk panduan rakan-rakan pengunjung dan pembaca budiman yang lain.

Mengapa perlu tukar? Selalunya saya akan tukar password Streamyx dan TM Wifi apabila saya merasakan ada seseorang sudah tahu kata laluan yang saya gunakan untuk akses internet menerusi akaun Streamyx, sama juga dengan TM Wifi. Ia juga adalah langkah saya untuk had capaian internet untuk anak-anak saya apabila nampak lambang TM Wifi yang disediakan di sesetengah lokasi. Al maklumlah, anak-anak sekarang dah pandai guna gajet sendiri. Bila tahu ada lokasi akses TM Wifi, mulalah mereka berdampin…