Langkau ke kandungan utama

Blog-Blog Remaja Malaysia

Jika nak disenaraikan blog-blog remaja Malaysia, uhh memang banyak sangat. Al maklumlah, blog remaja antara blog paling cepat berkembang, dan untungnya blogger remaja kerana banyak majalah yang target audience adalah remaja suka nak promosikan blog-blog ini. Saya pernah menulis dan membuat entri khas blog-blog yang masuk majalah. Nak tengok blog yang dah diberikan peluang masuk majalah tak? Boleh baca di sini - Blogger Masuk Majalah

Blog-Blog Remaja Malaysia 2014

Blog-Blog Remaja Malaysia

Blog-blog remaja Malaysia antara banyak blog yang muncul dan wujud bak cendawan selepas hujan. Adakala jumlah cendawan pun tak terlebih daripada jumlah blog baru yang wujud di Malaysia ni .. hehehe.. tapi serius, semakin ramai remaja yang sudah ada blog sendiri.

Masalahnya ialah, adakah blog-blog ini wujud sekadar wujud? Apa signifikasi kepada perkembangan dunia blog Malaysia?

Bagi saya, hak untuk ada blog adalah hak sendiri. Cuma lebih elok dan lebih baik, biarlah ada blog dengan ada tujuan, misi, impian dan target tertentu. Kena ada hala tuju, sebabnya .... jika tidak ia akan jadi satu kerja sia-sia. Dan kerja sia-sia ini akan makan usia kita ... adalah lebih baik jadikan usia itu satu pelaburan untuk masa depan dengan melakukan sesuatu kebaikan.

Ok, saya nak perkenalkan kepada anda beberapa blog remaja Malaysia. Anda boleh jadi pengunjung dan pembaca blog-blog ini. Anda juga boleh jadi pengikut mereka. Tak salah seorang blogger berusia macam saya jadi follower blog-blog remaja .... ukhwah dan persahabatan tak kenal usia ni ehh.

Senarai Blog-Blog Remaja Malaysia

Errr macamana mereka ini boleh berada di dalam entri saya ini? Ok, sebabnya ialah mereka telah memberikan respon di dinding Facebook saya. Jadi, jika mahu ada peluang sebegini diberikan nanti, cuba-cubalah follow ehhh ...

Senarai di atas tak ikut sapa yang best, sapa yang kurang best ... saya hanya senaraikan, dan tak pilih atas dasar atau kerana kelebihan apa-apa.

Boleh follow di Facebook, Twitter dan Instagram.

Selamat berkenalan ehh ... :)

p.s: Saya tak cari 5 blog terbaik sebab saya fikir blog-blog di atas ada kelebihan tersendiri.







Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. woahh...
    yuyuatiqa.blogspot.com kelihatan...
    heee... remaja okayyyyy! :D

    thank you abang hasrul !

    BalasPadam
  2. thank you!!! blog hani pun ada la... thanks sangatt~~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama-sama Hani .. :) hope dapatlah blogwalking ke blog-blog lain tu ye.

      Padam
  3. Saya masuk kategori blog apa pulak ye.....blog dewasa...hihihi

    BalasPadam
  4. hahaha. actually kawan ee yang suggest kat fb abg hasrul then she inform me. i didnt expect to be in this post. anyway. thank you so much for support us.
    wish you all the best bro. and keep blogging. first ever come here. hehehe

    BalasPadam
  5. Alhamdulillah . Ada jugak blog eyqa dalam entry nie :) Terima kasih abang HH . InsyaAllah eyqa akan terus berblogging :) By the way , all the best ^^

    BalasPadam
  6. Hehehe, ado jugak blog den... Thanks pakcik :)

    BalasPadam
  7. saya pun mau berkenalan dengan mereka

    BalasPadam
  8. Terima kasih senaraikan blog saya sekali:-)

    BalasPadam
  9. Saya dah bukan remaja, dah penghujung 20an pun. Moga mereka maju bersama blog

    BalasPadam
  10. Thank you bro HH :) You're such a great and inspiring blogger for me :)

    BalasPadam
  11. untunglah masuk paper.. gua remaja jugaks ;)

    BalasPadam
  12. wohaaaa....saya pun remaja gak..heheh

    BalasPadam
  13. Apasal blog gua takde sedangkan pemilik blog aslamberdotcom lagi 'tua' dari gua.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cess gua lg tua dari lu ke?

      Padam
  14. Woww remaja.. terima kasih HH

    BalasPadam
  15. Setuju sangat.. berukhuwah dgn blogger yg pelbagai umur.
    but still sedih sbb tak masuk dlm list.. hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kenapa tak masuk dalam list? Kenapa tak follow catatan saya kat FB .. hehehe :P

      Padam
  16. ok, nak bookmark dulu. free nanti boleh blogwalking.

    BalasPadam
  17. thanks bro atas kesudian menyenaraikan blog saya jugak. :)

    BalasPadam
  18. thanks ! nanti syira buat entry berkaitan ni ye :) tq ! ^_^

    BalasPadam
  19. wah ! tak sangka tersenarai juga, walau lambat komen kat status fb , terima kasih encik hasrul :)

    BalasPadam
  20. Terima kasih untuk backlink bro :)

    BalasPadam
  21. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  22. Tahniah kepada semua blogger2 belia remaja. Semoga terus success dalam dunia blogging yer (^^,) PEACE~

    BalasPadam
  23. ala,,tak ada ke list blog2 cikgu awesome? hehe

    BalasPadam
  24. eh...kita baru follow je ni. :)

    BalasPadam
  25. nak juga..nak juga...hihih

    BalasPadam
  26. Blog yang menarik.

    BalasPadam
  27. blog - blog remaja malaysia bagus - bagus semua
    saya sepenuh masa menetap di Bali

    BalasPadam
  28. Terima kasih senaraikan blog saya.. :) Jom Kenal Islam.. sudi2 melawat ya kwn2.. http://pengetahuandankeindahanislam.blogspot.com/

    BalasPadam
  29. blog remaja MAlaysia memang terbaik..

    BalasPadam
  30. xde list blog mama ohsem ke...heheeh

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…