Jika nak disenaraikan blog-blog remaja Malaysia, uhh memang banyak sangat. Al maklumlah, blog remaja antara blog paling cepat berkembang, dan untungnya blogger remaja kerana banyak majalah yang target audience adalah remaja suka nak promosikan blog-blog ini. Saya pernah menulis dan membuat entri khas blog-blog yang masuk majalah. Nak tengok blog yang dah diberikan peluang masuk majalah tak? Boleh baca di sini - Blogger Masuk Majalah

Blog-Blog Remaja Malaysia 2014

Blog-Blog Remaja Malaysia

Blog-blog remaja Malaysia antara banyak blog yang muncul dan wujud bak cendawan selepas hujan. Adakala jumlah cendawan pun tak terlebih daripada jumlah blog baru yang wujud di Malaysia ni .. hehehe.. tapi serius, semakin ramai remaja yang sudah ada blog sendiri.

Masalahnya ialah, adakah blog-blog ini wujud sekadar wujud? Apa signifikasi kepada perkembangan dunia blog Malaysia?

Bagi saya, hak untuk ada blog adalah hak sendiri. Cuma lebih elok dan lebih baik, biarlah ada blog dengan ada tujuan, misi, impian dan target tertentu. Kena ada hala tuju, sebabnya .... jika tidak ia akan jadi satu kerja sia-sia. Dan kerja sia-sia ini akan makan usia kita ... adalah lebih baik jadikan usia itu satu pelaburan untuk masa depan dengan melakukan sesuatu kebaikan.

Ok, saya nak perkenalkan kepada anda beberapa blog remaja Malaysia. Anda boleh jadi pengunjung dan pembaca blog-blog ini. Anda juga boleh jadi pengikut mereka. Tak salah seorang blogger berusia macam saya jadi follower blog-blog remaja .... ukhwah dan persahabatan tak kenal usia ni ehh.

Senarai Blog-Blog Remaja Malaysia

Errr macamana mereka ini boleh berada di dalam entri saya ini? Ok, sebabnya ialah mereka telah memberikan respon di dinding Facebook saya. Jadi, jika mahu ada peluang sebegini diberikan nanti, cuba-cubalah follow ehhh ...

Senarai di atas tak ikut sapa yang best, sapa yang kurang best ... saya hanya senaraikan, dan tak pilih atas dasar atau kerana kelebihan apa-apa.

Boleh follow di Facebook, Twitter dan Instagram.

Selamat berkenalan ehh ... :)

p.s: Saya tak cari 5 blog terbaik sebab saya fikir blog-blog di atas ada kelebihan tersendiri.






Penafian: Gambar, artikel ataupun video yang ada di blog ini adakala berasal dari pelbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika timbul masalah mengenai perkara ini, anda boleh menghubungi saya disini.

Artikel dan catatan adalah ulasan serta pendapat peribadi saya berdasarkan pengalaman dan pengetahuan. Kesilapan (jika ada) adalah khilaf saya dan mohon dimaafkan.

40 Komen

woahh...
yuyuatiqa.blogspot.com kelihatan...
heee... remaja okayyyyy! :D

thank you abang hasrul !

Reply

thank you!!! blog hani pun ada la... thanks sangatt~~

Reply

Saya masuk kategori blog apa pulak ye.....blog dewasa...hihihi

Reply

hahaha. actually kawan ee yang suggest kat fb abg hasrul then she inform me. i didnt expect to be in this post. anyway. thank you so much for support us.
wish you all the best bro. and keep blogging. first ever come here. hehehe

Reply

Alhamdulillah . Ada jugak blog eyqa dalam entry nie :) Terima kasih abang HH . InsyaAllah eyqa akan terus berblogging :) By the way , all the best ^^

Reply

Hehehe, ado jugak blog den... Thanks pakcik :)

Reply

saya pun mau berkenalan dengan mereka

Reply

Terima kasih senaraikan blog saya sekali:-)

Reply

Saya dah bukan remaja, dah penghujung 20an pun. Moga mereka maju bersama blog

Reply

Thank you bro HH :) You're such a great and inspiring blogger for me :)

Reply

untunglah masuk paper.. gua remaja jugaks ;)

Reply

wohaaaa....saya pun remaja gak..heheh

Reply

Apasal blog gua takde sedangkan pemilik blog aslamberdotcom lagi 'tua' dari gua.

Reply

Woww remaja.. terima kasih HH

Reply

Cess gua lg tua dari lu ke?

Reply

Setuju sangat.. berukhuwah dgn blogger yg pelbagai umur.
but still sedih sbb tak masuk dlm list.. hehehe

Reply

Kenapa tak masuk dalam list? Kenapa tak follow catatan saya kat FB .. hehehe :P

Reply

Sama-sama Hani .. :) hope dapatlah blogwalking ke blog-blog lain tu ye.

Reply

ok, nak bookmark dulu. free nanti boleh blogwalking.

Reply

thanks bro atas kesudian menyenaraikan blog saya jugak. :)

Reply

thanks ! nanti syira buat entry berkaitan ni ye :) tq ! ^_^

Reply

wah ! tak sangka tersenarai juga, walau lambat komen kat status fb , terima kasih encik hasrul :)

Reply

Terima kasih untuk backlink bro :)

Reply
This comment has been removed by the author.

Tahniah kepada semua blogger2 belia remaja. Semoga terus success dalam dunia blogging yer (^^,) PEACE~

Reply

ala,,tak ada ke list blog2 cikgu awesome? hehe

Reply

eh...kita baru follow je ni. :)

Reply

blog - blog remaja malaysia bagus - bagus semua
saya sepenuh masa menetap di Bali

Reply

Terima kasih senaraikan blog saya.. :) Jom Kenal Islam.. sudi2 melawat ya kwn2.. http://pengetahuandankeindahanislam.blogspot.com/

Reply

blog remaja MAlaysia memang terbaik..

Reply

xde list blog mama ohsem ke...heheeh

Reply

Blog remaja Malaysia bagus-bagus dan memang terbaik...

Reply
Peringatan: Komen adalah tanggungjawab anda. Saya tidak bertanggungjawab dengan sebarang ulasan dan komen yang anda tinggalkan. Komen berbaur lucah, provokasi perkauman serta berbentuk iklan adalah dilarang. Hubungi saya disini. andai timbul isu dan masalah.