Langkau ke kandungan utama

Blog-Blog Remaja Malaysia

Jika nak disenaraikan blog-blog remaja Malaysia, uhh memang banyak sangat. Al maklumlah, blog remaja antara blog paling cepat berkembang, dan untungnya blogger remaja kerana banyak majalah yang target audience adalah remaja suka nak promosikan blog-blog ini. Saya pernah menulis dan membuat entri khas blog-blog yang masuk majalah. Nak tengok blog yang dah diberikan peluang masuk majalah tak? Boleh baca di sini - Blogger Masuk Majalah

Blog-Blog Remaja Malaysia 2014

Blog-Blog Remaja Malaysia

Blog-blog remaja Malaysia antara banyak blog yang muncul dan wujud bak cendawan selepas hujan. Adakala jumlah cendawan pun tak terlebih daripada jumlah blog baru yang wujud di Malaysia ni .. hehehe.. tapi serius, semakin ramai remaja yang sudah ada blog sendiri.

Masalahnya ialah, adakah blog-blog ini wujud sekadar wujud? Apa signifikasi kepada perkembangan dunia blog Malaysia?

Bagi saya, hak untuk ada blog adalah hak sendiri. Cuma lebih elok dan lebih baik, biarlah ada blog dengan ada tujuan, misi, impian dan target tertentu. Kena ada hala tuju, sebabnya .... jika tidak ia akan jadi satu kerja sia-sia. Dan kerja sia-sia ini akan makan usia kita ... adalah lebih baik jadikan usia itu satu pelaburan untuk masa depan dengan melakukan sesuatu kebaikan.

Ok, saya nak perkenalkan kepada anda beberapa blog remaja Malaysia. Anda boleh jadi pengunjung dan pembaca blog-blog ini. Anda juga boleh jadi pengikut mereka. Tak salah seorang blogger berusia macam saya jadi follower blog-blog remaja .... ukhwah dan persahabatan tak kenal usia ni ehh.

Senarai Blog-Blog Remaja Malaysia

Errr macamana mereka ini boleh berada di dalam entri saya ini? Ok, sebabnya ialah mereka telah memberikan respon di dinding Facebook saya. Jadi, jika mahu ada peluang sebegini diberikan nanti, cuba-cubalah follow ehhh ...

Senarai di atas tak ikut sapa yang best, sapa yang kurang best ... saya hanya senaraikan, dan tak pilih atas dasar atau kerana kelebihan apa-apa.

Boleh follow di Facebook, Twitter dan Instagram.

Selamat berkenalan ehh ... :)

p.s: Saya tak cari 5 blog terbaik sebab saya fikir blog-blog di atas ada kelebihan tersendiri.






Komen

  1. woahh...
    yuyuatiqa.blogspot.com kelihatan...
    heee... remaja okayyyyy! :D

    thank you abang hasrul !

    BalasPadam
  2. thank you!!! blog hani pun ada la... thanks sangatt~~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama-sama Hani .. :) hope dapatlah blogwalking ke blog-blog lain tu ye.

      Padam
  3. Saya masuk kategori blog apa pulak ye.....blog dewasa...hihihi

    BalasPadam
  4. hahaha. actually kawan ee yang suggest kat fb abg hasrul then she inform me. i didnt expect to be in this post. anyway. thank you so much for support us.
    wish you all the best bro. and keep blogging. first ever come here. hehehe

    BalasPadam
  5. Alhamdulillah . Ada jugak blog eyqa dalam entry nie :) Terima kasih abang HH . InsyaAllah eyqa akan terus berblogging :) By the way , all the best ^^

    BalasPadam
  6. Hehehe, ado jugak blog den... Thanks pakcik :)

    BalasPadam
  7. saya pun mau berkenalan dengan mereka

    BalasPadam
  8. Terima kasih senaraikan blog saya sekali:-)

    BalasPadam
  9. Saya dah bukan remaja, dah penghujung 20an pun. Moga mereka maju bersama blog

    BalasPadam
  10. Thank you bro HH :) You're such a great and inspiring blogger for me :)

    BalasPadam
  11. untunglah masuk paper.. gua remaja jugaks ;)

    BalasPadam
  12. wohaaaa....saya pun remaja gak..heheh

    BalasPadam
  13. Apasal blog gua takde sedangkan pemilik blog aslamberdotcom lagi 'tua' dari gua.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cess gua lg tua dari lu ke?

      Padam
  14. Woww remaja.. terima kasih HH

    BalasPadam
  15. Setuju sangat.. berukhuwah dgn blogger yg pelbagai umur.
    but still sedih sbb tak masuk dlm list.. hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kenapa tak masuk dalam list? Kenapa tak follow catatan saya kat FB .. hehehe :P

      Padam
  16. ok, nak bookmark dulu. free nanti boleh blogwalking.

    BalasPadam
  17. thanks bro atas kesudian menyenaraikan blog saya jugak. :)

    BalasPadam
  18. thanks ! nanti syira buat entry berkaitan ni ye :) tq ! ^_^

    BalasPadam
  19. wah ! tak sangka tersenarai juga, walau lambat komen kat status fb , terima kasih encik hasrul :)

    BalasPadam
  20. Terima kasih untuk backlink bro :)

    BalasPadam
  21. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  22. Tahniah kepada semua blogger2 belia remaja. Semoga terus success dalam dunia blogging yer (^^,) PEACE~

    BalasPadam
  23. ala,,tak ada ke list blog2 cikgu awesome? hehe

    BalasPadam
  24. eh...kita baru follow je ni. :)

    BalasPadam
  25. nak juga..nak juga...hihih

    BalasPadam
  26. Blog yang menarik.

    BalasPadam
  27. blog - blog remaja malaysia bagus - bagus semua
    saya sepenuh masa menetap di Bali

    BalasPadam
  28. Terima kasih senaraikan blog saya.. :) Jom Kenal Islam.. sudi2 melawat ya kwn2.. http://pengetahuandankeindahanislam.blogspot.com/

    BalasPadam
  29. blog remaja MAlaysia memang terbaik..

    BalasPadam
  30. xde list blog mama ohsem ke...heheeh

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.