Blog-Blog Remaja Malaysia

Jika nak disenaraikan blog-blog remaja Malaysia, uhh memang banyak sangat. Al maklumlah, blog remaja antara blog paling cepat berkembang, dan untungnya blogger remaja kerana banyak majalah yang target audience adalah remaja suka nak promosikan blog-blog ini. Saya pernah menulis dan membuat entri khas blog-blog yang masuk majalah. Nak tengok blog yang dah diberikan peluang masuk majalah tak? Boleh baca di sini - Blogger Masuk Majalah

Blog-Blog Remaja Malaysia 2014

Blog-Blog Remaja Malaysia

Blog-blog remaja Malaysia antara banyak blog yang muncul dan wujud bak cendawan selepas hujan. Adakala jumlah cendawan pun tak terlebih daripada jumlah blog baru yang wujud di Malaysia ni .. hehehe.. tapi serius, semakin ramai remaja yang sudah ada blog sendiri.

Masalahnya ialah, adakah blog-blog ini wujud sekadar wujud? Apa signifikasi kepada perkembangan dunia blog Malaysia?

Bagi saya, hak untuk ada blog adalah hak sendiri. Cuma lebih elok dan lebih baik, biarlah ada blog dengan ada tujuan, misi, impian dan target tertentu. Kena ada hala tuju, sebabnya .... jika tidak ia akan jadi satu kerja sia-sia. Dan kerja sia-sia ini akan makan usia kita ... adalah lebih baik jadikan usia itu satu pelaburan untuk masa depan dengan melakukan sesuatu kebaikan.

Ok, saya nak perkenalkan kepada anda beberapa blog remaja Malaysia. Anda boleh jadi pengunjung dan pembaca blog-blog ini. Anda juga boleh jadi pengikut mereka. Tak salah seorang blogger berusia macam saya jadi follower blog-blog remaja .... ukhwah dan persahabatan tak kenal usia ni ehh.

Senarai Blog-Blog Remaja Malaysia

Errr macamana mereka ini boleh berada di dalam entri saya ini? Ok, sebabnya ialah mereka telah memberikan respon di dinding Facebook saya. Jadi, jika mahu ada peluang sebegini diberikan nanti, cuba-cubalah follow ehhh ...

Senarai di atas tak ikut sapa yang best, sapa yang kurang best ... saya hanya senaraikan, dan tak pilih atas dasar atau kerana kelebihan apa-apa.

Boleh follow di Facebook, Twitter dan Instagram.

Selamat berkenalan ehh ... :)

p.s: Saya tak cari 5 blog terbaik sebab saya fikir blog-blog di atas ada kelebihan tersendiri.






{ 39 comments.. read them below or add one }

Nurul Atiqah Ahmed Nurul Atiqah Ahmed April 11, 2014
woahh...
yuyuatiqa.blogspot.com kelihatan...
heee... remaja okayyyyy! :D

thank you abang hasrul !
Hani Farihah Hani Farihah April 11, 2014
thank you!!! blog hani pun ada la... thanks sangatt~~
Muhammad Khairuddin Lim Muhammad Khairuddin Lim April 11, 2014
Saya masuk kategori blog apa pulak ye.....blog dewasa...hihihi
Nurulee Nurulee April 11, 2014
hahaha. actually kawan ee yang suggest kat fb abg hasrul then she inform me. i didnt expect to be in this post. anyway. thank you so much for support us.
wish you all the best bro. and keep blogging. first ever come here. hehehe
Adam Faiz Adam Faiz April 11, 2014
Terjah mereka :)
NEW ENTRY : BACA NOVEL
Eyqa Hasnan Eyqa Hasnan April 11, 2014
Alhamdulillah . Ada jugak blog eyqa dalam entry nie :) Terima kasih abang HH . InsyaAllah eyqa akan terus berblogging :) By the way , all the best ^^
Izzuddin Fauzi Izzuddin Fauzi April 11, 2014
Hehehe, ado jugak blog den... Thanks pakcik :)
Hanafi Abdullah Hanafi Abdullah April 12, 2014
saya pun mau berkenalan dengan mereka
Wafi Remli Wafi Remli April 12, 2014
Terima kasih senaraikan blog saya sekali:-)
baby comel baby comel April 12, 2014
Saya dah bukan remaja, dah penghujung 20an pun. Moga mereka maju bersama blog
Aimi Syafiqah Aimi Syafiqah April 12, 2014
Thank you bro HH :) You're such a great and inspiring blogger for me :)
Tengku Syukri Tengku Syukri April 12, 2014
untunglah masuk paper.. gua remaja jugaks ;)
Faizal Zaman Faizal Zaman April 12, 2014
wohaaaa....saya pun remaja gak..heheh
abang ensem abang ensem April 12, 2014
Apasal blog gua takde sedangkan pemilik blog aslamberdotcom lagi 'tua' dari gua.
Mohd Aslam Mohd Aslam April 12, 2014
Woww remaja.. terima kasih HH
Mohd Aslam Mohd Aslam April 12, 2014
Cess gua lg tua dari lu ke?
Husein Rider Husein Rider April 12, 2014
Setuju sangat.. berukhuwah dgn blogger yg pelbagai umur.
but still sedih sbb tak masuk dlm list.. hehehe
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN April 13, 2014
Kenapa tak masuk dalam list? Kenapa tak follow catatan saya kat FB .. hehehe :P
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN April 13, 2014
Terima kasih Dr Nurul .. :)
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN April 13, 2014
Sama-sama Hani .. :) hope dapatlah blogwalking ke blog-blog lain tu ye.
Syuhada Baharudin Syuhada Baharudin April 13, 2014
ok, nak bookmark dulu. free nanti boleh blogwalking.
Khairul Asrol Khairul Asrol April 13, 2014
thanks bro atas kesudian menyenaraikan blog saya jugak. :)
sYiRa LoKMaN sYiRa LoKMaN April 13, 2014
thanks ! nanti syira buat entry berkaitan ni ye :) tq ! ^_^
Keyme Keymoo Keyme Keymoo April 13, 2014
wah ! tak sangka tersenarai juga, walau lambat komen kat status fb , terima kasih encik hasrul :)
profhariz profhariz April 14, 2014
Terima kasih untuk backlink bro :)
Siti Nooryanawati Mohamed Siti Nooryanawati Mohamed April 14, 2014
This comment has been removed by the author.
Siti Nooryanawati Mohamed Siti Nooryanawati Mohamed April 14, 2014
Tahniah kepada semua blogger2 belia remaja. Semoga terus success dalam dunia blogging yer (^^,) PEACE~
Cikgu Norazimah Cikgu Norazimah April 14, 2014
ala,,tak ada ke list blog2 cikgu awesome? hehe
fatihah fazlin fatihah fazlin April 15, 2014
eh...kita baru follow je ni. :)
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail April 20, 2014
ittew pun remaja gak sobssss
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa April 29, 2014
nak juga..nak juga...hihih
Moer Moer June 04, 2014
Blog yang menarik.
ziuma ziuma November 12, 2014
blog - blog remaja malaysia bagus - bagus semua
saya sepenuh masa menetap di Bali
Asma Dinie Wan Zarilla Asma Dinie Wan Zarilla November 26, 2014
Terima kasih senaraikan blog saya.. :) Jom Kenal Islam.. sudi2 melawat ya kwn2.. http://pengetahuandankeindahanislam.blogspot.com/
Sis Eina Blog Sis Eina Blog December 24, 2014
blog remaja MAlaysia memang terbaik..
NURUL AQIDAH AZAHAR NURUL AQIDAH AZAHAR July 13, 2015
xde list blog mama ohsem ke...heheeh

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.