Langkau ke kandungan utama

Blogger Bakal Hadir #SBB2014 #SBBYEOS2014

#SBB2014 #SBBYEOS2014, in Sha Allah akan meriah pada Sabtu 8 Mac 2014, bermula dengan pendaftaran pada jam 10 pagi dan sarat dengan aktiviti berkaitan blogger sehingga jam 5.30 petang. Saya dengan izin Allah S.W.T akan berkesempatan berada bersama blogger lain.

SBB2014 - Sepetang Bersama Blogger 2014 bakal mengumpulkan ramai blogger dari Nusantara. Ada blogger yang dah lama di dunia blog Malaysia, ada yang baru nak naik, ada yang punya jenama, ada yang baru nak buat jenama. Saya sendiri teruja. Almaklumlah, saya blogger kampung yang masih menggunakan komputer lama .... tak seperti yang lain yang sudah berlangkah-langkah meninggalkan saya - walaupun hakikatnya saya dah berblog sejak 2007-2008 lagi.
Sepetang Bersama Blogger #SBB2014 #SBBYEOS2014

Blogger Bakal Hadir #SBB2014 #SBBYEOS2014

SBB2014 akan mengumpulkan blogger dari Malaysia, Indonesia malah dari Brunei. Ia akan menghimpunkan blogger dari pelbagai platform - termasuklah dari platform percuma dan berbayar, dari wordpress mahupun blogspot. Disatukan dalam satu majlis, yang in Sha Allah, akan memberikan manfaat jangka panjang buat semua yang hadir.

Siapakah blogger-blogger yang bakal hadir dalam SBB2014 ini? Senarai sudah ada, namun kelibat akhir hanya akan dipastikan pada pagi Sabtu 8 Mac 2014. Oh ya, lupa pula nak bagitahu. Pada tahun ini, SBB2014 akan diadakan di Saloma Bistro, Jalan Ampang.

Senarai Blogger Mendaftar SBB2014

Norsyafawati Bt Abdul Muttalib Norsyafawati Bt Abdul Muttalib (www.attijarah.wordpres.com) mohd shakir razali MOHD IZZUDDIN B. JAMAL@ISMAIL Nazirah Binti Abdullah Syukri Mohammad Nor Noor Rasidah Radzuan Nor Farhana Hizami bt Mohtar Abdullah Hafiz Bin Hussain Muhammad Firdaus Bin Roslan MARSITAH BINTI MAT SA'AD Aima Mohammad Hanim Binti Hashim azrizam mansor Juhairee Abdul Rashid RBA Wahab Muhammad Farhan Bin Abdul Aziz mohammad hazwan nizam bin fazil MOHAMAD AZRI BIN JOHAN Azhafizah Md Nor Ammar Yasir Bin Che Hassan mohamed aslam nurmisnan Sunshine Kelly sharifah munira sayed azahar Abrar Chek Teh Farhana Hanafi Shaharuddin bin Muhalli Azuan Razi MOHAMAD UZAIR BIN OTHMAN MOHD ZAID BIN OTHMAN Nur Mardhena NOR 'ATIKAH BINTI NORBAKI mustazah Namia Sakinah binti Yaacob Ismail N Paklan Mohd Hafiz Kamaruddin Mohd Hafiz Bin Kamaruddin Norshafahida Binti Mohd Noor Norlaila Binti Kamaruddin nur ainalhanisah binti rasli Fazrol Amer SITI NABILA RAMLIE Nur Fatin Aimie bt Mohamad Mookhtars Abdul Muiez bin Mohammad Ruslee Mohd azahar b mohd nordin NADIA SHAIRA BINTI SHAFII Ridhauddin Hariz Afizah Bt Abd Rahman Suraya binti Yaacob Mohd Faridzul Asyraf Mat Arifin Cheq eem Ahmad Hafiz bin Mohd BUDIYATI MURNI BINTI KAMARUDIN BUDIYATI MURNI BINTI KAMARUDIN Ishak Ismail Muhammad Halimi Nur Fatihah Md Rushdi Fahmi Samuni sitti maryam assiddeeqah azman Izzah Azizah Khairil Mazri Normaira binti Roslan Nur Aliah Binti Mohd Nor Noor Aini Binti Samsusah Mohammad Izzat Amir Hilal Azmi Mohd Roni bin Ahmad Suraya Che Mohd Zain (sagitaurus.com) yuyu atiqa Muhammad Ridhwan B Abd Kadir Zulkifle Bin Othman Ahmad Radi Bin Md Ali MOHD JAMARUDDIN BAHARUDIN Normaya Mukhtar Muhammad Fathur Rahman Noor Hidayah Baharum azwan NOR SYAMILA BINTI AHMAD NUR NADIA FARAHIDA BINTI MOHD SABRI Wan Mohd Najid Hasan SHIQIN SUNSHINE ahmad fahmi bin abdul majid encik titan Nuranizawati Fisol Hazwan Hairy Misz-Ella UMMU AINNI BINTI MAALIP @ BAKAR MOHD FAIRIZ ABD RAHMAN MOHD HAIRULNIZAM BIN OTHMAN hazanis Arif Jemali Eyriqazz MUHAMMAD HAFIZ BIN SAINI siti nur syuhada salleh kozumi_ ro Nur Syuhada Baharudin Abdul Rahim Bin Nasoha Mohd Zulfan Islami Bin Irfan Ema Junaiha Mohamad Fauzie Ahmat Jasmani MUHAMMAD FARID BIN MUHAMAD LAHAM NUR AMNI INSYIRAH HUSSIN Nur Syakirah Hasman Anizah Ranni @ MakLady AHMAD ZU MAL BIN MD RAYI Hafiz Rahim SOFIYATUL SALMI ISMAIL MUHAMMAD AL FARUUQ BIN HJ HAMZAH Kakmahh dan Abe Mat Khir Khalid Azman Ismail NOOR SHAFAWATI BINTI MOHD BADARI Nurul Zayani Binti Zulkiffli Nurmujahidah binti Ismail JUARIAH BINTI MANSOR Hazirah binti Shahrudin IDRIS MOHAMAD ROSHIDAYU BT. CHE MAT Halim Nadzeri Bustaman Bin Sulaiman Tya Salmid Tya Salmid Cik Lyeen Tya Salmid Khai Artzfar WAN NABILA BT WAN MOHD NOOR Kamil Salleh NURMAZAYA BINTI ZARKANI IZZAT NAZMI BIN SAIFUL BAHRI zahari baharum Marlini Matusan Siti Noor Azhani Binti Shikh Md Hassan MOHD SHARIL BIN MOHD SETH Nur Liyana Binti Abdul Hamid Mahadir Bin Mohamed Arifin Bella Enveeus uncle gedek Marzuki Mahbob Parizan Binti Mohd Zain Mohamad Yusrizal Yusrizal Bin Yaakub Hawa Syazana Razali WAN NAJIHAH KARIMAH BINTI WAN MOHD NOOR ANNA KHAIRANIE BINTI MOHD ISMAIL syahidah binti ahmad nasarudin Hasrulnazim B. Hassan Mohd Zakwan Bin Mohd Zain Mohamad Shah Irwandy Bin Misran Muhammad Syafiq Salim Kamil Salleh Nur Haiqal Rawlins Una Mohd Izahar Bin Sabtu shamsuri bin shamsudin roziati a.manan Mohd Azrin Bin Roselan CikLilyPutih Farinuruddin Buhari MOHD WAHIDI BIN ROSNI Nor Azri Syahirah Mohd Sabri SUHAIRI ALIAS Muhammad Firdaus Azizi Ashida binti Abd Rasid NORAZWAH KAMARUDDIN Mohamad Halif bin Mohamad Yusof Isaac Tan Joon Siew suriani muhamnad NIK SUHAIMI NIK ABDUL KADIR boni kacak Ladfe Amir Zakaria NUR HAFIZAH BINTI AZHAM Nor Azliatul Aznie binti Mohd Isa (Nannie Isa) Nazlan Nasir Tarmizi Bin Mohammad Shukri nik normasitah(nik) Ariff Shah Ayue Rejaluddin Datin Tyka Ruzanna Md Nasir 'izzati binti abdul ghafur Nur Anim Binti Abdul Rashid Siti Salyana Binti Samsaiman Izzati Abdul Ghafur Mohamaf Farzli bin Jaafar Farah Waheda Binti Wahid WAN RIZALMI BIN WAN HANAFI Ogy Sijemariseni Hazman bin Fadzil Juliana Ngahdirin Juliana Ngahdirin Junaidah binti Mohit

Dapat lihat nama-nama blogger yang hadir? Jika nampak blogger 'kesukaan' anda ... baguslah, nyata mata anda itu dah mencari apa yang anda mahu melihat. :) Berapa ramai yang hadir? Heh .. pandai-pandai anda semua kira kat atas tu.

Sengaja saya biarkan dalam bentuk awan nano ini .... jika mahu melihat senarai yang tak pening kepala .. boleh sahaja anda rujuk di sini - http://sbb.my/pendaftaran/senarai-peserta-berdaftar/

SBB2014 - moga nanti pertemuan akan diberkati, dan majlis berjalan dengan lancar dan penuh meriah.



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. wow! ramainya..segan, berdebar, teruja semua ada..
    saya ada menyediakan note book limited edition khas buat 100 blogger yg terawal saya jumpa.

    so, jumpa disana nanti ye tuan.

    BalasPadam
  2. makin dekat hari #SBB2014...makin berdebar pulak rasanya...ramai blogger yang turun ni...:D

    BalasPadam
  3. jumpa nnti ye bro, insyaAllah..

    BalasPadam
  4. wah seronoknyaaa... deno ada kekangan so tak dapat nak join..... =.'=

    BalasPadam
  5. Teringin jugak nak join..isskkk

    BalasPadam
  6. begitulah awan nano nano nano nano nano nano nano nano nano nano nano nano nano nano nano... huhu

    BalasPadam
  7. mesti meriah nie...dan boleh bertukar-tukar tips berblog

    BalasPadam
  8. wahh.. ramai.. bella meja 31. abg HH meja berapa?

    BalasPadam
  9. ada bc dalam surat khabar juga tadi^^

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…