Rasa Kecewa Dengan Blog?

Kecewa dengan blog? Bukan sedikit, dah ramai sebenarnya kecewa dengan blog sendiri. Yelah, hasrat dan impian masa buat blog tak tercapai-capai. Dah siap singsin lengan baju dah, tapi tak juga menang. Apakan daya, ada masa usaha berat kita tak boleh nak tembus penghalang yang ada.

Rasa Kecewa Dengan Blog?

Tapi bukan bermakna diri perlu putus asa. Sesetengah orang, mereka berhenti .... cari kekuatan dan kemudian sambung semula. Ramai yang dah buktikan cara macam ni boleh berjaya. Tak usah kedip mata, tengok sahaja mereka yang sebelum ini lingkup tapi dah berjaya bina empayar sendiri. Nak bariskan nama mereka, saya fikir anda pun dah sedia tahu .. ramai dah.

Rasa kecewa dengan blog sampai tahap tak boleh bendung lagi. Ok, saya berikan tips ini untuk anda 'ikuti' .... tapi ingat, siapa diri anda dan dari mana anda datang.

6 Tips Blogger Hadapi Kekecewaan

1. Terjun Bangunan
Carilah reban ayam kat belakang rumah tu dan terjunlah daripada bumbungnya. Untuk keselamatan, letakkan tilam pada tempat yang anda hendak terjun.

2. Gantung diri
Gunalah benang atau tali atau pun getah yang mudah putus untuk menggantung kan diri anda. Untuk keselamatan, jangan gantung leher anda tapi kalau boleh ikat dekat tangan atau pun pinggang yang mana selesa dan terjun.

3. Hiris tangan dengan pisau
Ambil pisau plastic yang diberi percuma masa anda membeli ‘birthday cake’. Untuk keselamatan supaya tidak luka pakailah sarung tangan.

4. Berdiri di tengah-tengah jalan raya
Lakukan hanya apabila jalan itu betul- betul lengang. Lebh baik kalau berdiri di tengah-tengah jalan mati atau jalan untuk pejalan kaki. Sebagai keselamat an tentukan tiada orang di situ.Anda boleh juga melanggar kendera an yang sedang parking

5. Tembak diri
Tak payah susah-susah cari pistol betul sebab nanti anda kena tangkap Polis. Beli aje pistol mainan yang banyak di jual kat pasar malam. Carilah yang ada bunyi supaya nampak ‘real’ sikit! Untuk keselamatan cari baju kalis peluru!

6. Telan Pil tidur Boleh saja,
tapi pastikan anda telan dua biji saja. Untuk keselamatan makan mengikut syor yang di bagi Doktor, 2 biji sebelum anda masuk tidur. Gerenti anda akan lena dan bangun pagi ‘fresh’.

Hehehehe.... amacam?
 
Rasa Kecewa Dengan Blog?

{ 16 comments.. read them below or add one }

Syazana Aziz Syazana Aziz March 30, 2011
ok boleh try ni.. tapi kena beli kek dulu. hahaha
~nsar~ ~nsar~ March 30, 2011
haha... contoh tebaik semua ble tengok macam kat kb mall tu... kot kalau tak tau konsep... hehe
BLADE EDGE BLADE EDGE March 31, 2011
salam...

hahaha..tajuk mcm gempak jer...kalo mcm ni la, xde la yg nk bunuh diri..byk gelak jer :-D
Ciciey Abdulamit Ciciey Abdulamit March 31, 2011
hehehe..fun la entry abg yg ini..=)
nway thankz..s0..len kli xyah susa2 g..da ada petua kt sni..xD
hasrul hassan hasrul hassan March 31, 2011
@Ciciey Abdulamit Sesekali buat la entri yang lebih santai .. asyik sius mius je .. kita perlu tersenyum gak sesekali.
hasrul hassan hasrul hassan March 31, 2011
@Faudzan Oh selamat hari jadi terlepas (happy belated birthday!)
♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ ♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ April 01, 2011
adess!!
sumenya yang parah2!!
apelarrr..
hahahaa...
nice entry!!
makan panadol tapi dua biji..tu utk demam lar HH..
tenku butang tenku butang September 20, 2013
hahahhaha.. nak try semua diatas lah.. hik3
Faarihin Faarihin September 20, 2013
tips blogger hadapi kekecewaan pun ada. first time jumpa.. haha..
mahmud thalut mahmud thalut September 20, 2013
Bagus juga Tuan HH tulis entri ni.. Saya dah mula senyum-senyum je ni, mengelekek dan hampir berguling :) ;) :D
amir zahari amir zahari September 20, 2013
Pisau potong kek tu tajam gak.. leh mati berdarah bro..hehehe
kucha lana kucha lana September 20, 2013
hahaha...aku rasa nak try wat yg no.2 tu
Raudzah Z Raudzah Z September 20, 2013
Not a bad idea HH...selamat mencuba semua..
MY@R MY@R September 21, 2013
ingat nk beli pistol air la..dari www.tepakku.com

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.