Langkau ke kandungan utama

Rasa Kecewa Dengan Blog?

Kecewa dengan blog? Bukan sedikit, dah ramai sebenarnya kecewa dengan blog sendiri. Yelah, hasrat dan impian masa buat blog tak tercapai-capai. Dah siap singsin lengan baju dah, tapi tak juga menang. Apakan daya, ada masa usaha berat kita tak boleh nak tembus penghalang yang ada.

Rasa Kecewa Dengan Blog?

Tapi bukan bermakna diri perlu putus asa. Sesetengah orang, mereka berhenti .... cari kekuatan dan kemudian sambung semula. Ramai yang dah buktikan cara macam ni boleh berjaya. Tak usah kedip mata, tengok sahaja mereka yang sebelum ini lingkup tapi dah berjaya bina empayar sendiri. Nak bariskan nama mereka, saya fikir anda pun dah sedia tahu .. ramai dah.

Rasa kecewa dengan blog sampai tahap tak boleh bendung lagi. Ok, saya berikan tips ini untuk anda 'ikuti' .... tapi ingat, siapa diri anda dan dari mana anda datang.

6 Tips Blogger Hadapi Kekecewaan

1. Terjun Bangunan
Carilah reban ayam kat belakang rumah tu dan terjunlah daripada bumbungnya. Untuk keselamatan, letakkan tilam pada tempat yang anda hendak terjun.

2. Gantung diri
Gunalah benang atau tali atau pun getah yang mudah putus untuk menggantung kan diri anda. Untuk keselamatan, jangan gantung leher anda tapi kalau boleh ikat dekat tangan atau pun pinggang yang mana selesa dan terjun.

3. Hiris tangan dengan pisau
Ambil pisau plastic yang diberi percuma masa anda membeli ‘birthday cake’. Untuk keselamatan supaya tidak luka pakailah sarung tangan.

4. Berdiri di tengah-tengah jalan raya
Lakukan hanya apabila jalan itu betul- betul lengang. Lebh baik kalau berdiri di tengah-tengah jalan mati atau jalan untuk pejalan kaki. Sebagai keselamat an tentukan tiada orang di situ.Anda boleh juga melanggar kendera an yang sedang parking

5. Tembak diri
Tak payah susah-susah cari pistol betul sebab nanti anda kena tangkap Polis. Beli aje pistol mainan yang banyak di jual kat pasar malam. Carilah yang ada bunyi supaya nampak ‘real’ sikit! Untuk keselamatan cari baju kalis peluru!

6. Telan Pil tidur Boleh saja,
tapi pastikan anda telan dua biji saja. Untuk keselamatan makan mengikut syor yang di bagi Doktor, 2 biji sebelum anda masuk tidur. Gerenti anda akan lena dan bangun pagi ‘fresh’.

Hehehehe.... amacam?
 

Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. ok boleh try ni.. tapi kena beli kek dulu. hahaha

    BalasPadam
  2. haha... contoh tebaik semua ble tengok macam kat kb mall tu... kot kalau tak tau konsep... hehe

    BalasPadam
  3. salam...

    hahaha..tajuk mcm gempak jer...kalo mcm ni la, xde la yg nk bunuh diri..byk gelak jer :-D

    BalasPadam
  4. hehehe..fun la entry abg yg ini..=)
    nway thankz..s0..len kli xyah susa2 g..da ada petua kt sni..xD

    BalasPadam
  5. @Ciciey Abdulamit Sesekali buat la entri yang lebih santai .. asyik sius mius je .. kita perlu tersenyum gak sesekali.

    BalasPadam
  6. @Faudzan Oh selamat hari jadi terlepas (happy belated birthday!)

    BalasPadam
  7. adess!!
    sumenya yang parah2!!
    apelarrr..
    hahahaa...
    nice entry!!
    makan panadol tapi dua biji..tu utk demam lar HH..

    BalasPadam
  8. hahahhaha.. nak try semua diatas lah.. hik3

    BalasPadam
  9. tips blogger hadapi kekecewaan pun ada. first time jumpa.. haha..

    BalasPadam
  10. Bagus juga Tuan HH tulis entri ni.. Saya dah mula senyum-senyum je ni, mengelekek dan hampir berguling :) ;) :D

    BalasPadam
  11. Pisau potong kek tu tajam gak.. leh mati berdarah bro..hehehe

    BalasPadam
  12. hahaha...aku rasa nak try wat yg no.2 tu

    BalasPadam
  13. Not a bad idea HH...selamat mencuba semua..

    BalasPadam
  14. ingat nk beli pistol air la..dari www.tepakku.com

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…