OHBlogger Blogger Baru Malaysia

Ramai yang sertai, ramai yang mahu menambah kenalan sesama rakan-rakan. Minat sama, jadi tak susah nak jadi mesra, tak gitu? Dulu pun, saya macam anda juga, join segmen sana sini, beratus dah, blogwalking sampai larut malam, sampai awal pagi. Boleh kata, setiap kotak shout yang ada dalam blog tu, mesti ada nama saya.

Jenuh nak perkenalkan blog. Saya merayap sana sini, memandangkan ketika itu tak banyak idea nak tulis dalam blog. Bila blogwalking dan berkenalan dengan blogger lain, paling tidak akan ada entri yang menggamit lalu mencetuskan idea.

500 terawal blog-blog saya kerap kunjungi tu memang layan sampai lebam.

Dari segmen-segmen ini, saya mencari tapak sendiri dalam dunia blog. Lebih banyak blogwalking, akan nampak arah tuju yang boleh dicari dan dicapai dalam dunia blog Malaysia ini. Kita boleh tahu mana cerita orang tak cerita, masa kisah blogger lain tak ambil kisah, corak penulisan yang bagaimana disukai pengunjung dan pembaca.

Tanyalah mana-mana blogger yang dah sekian jaya, pasti blogwalking antara inti utama untuk blog mereka dikenali sehingga sekarang. Cuma mungkin beza dulu dengan sekarang, adalah kekerapan. Dulu keraplah nak blogwalking sana sini memandangkan yang 'bersama' dengan blog masih tak terlalu ramai, setakat 100, 200, 300 kenalan blogger boleh lagi digagahi untuk terjah blog mereka setiap malam, tapi bila dah beribu macam Ben Ashaari, macam Fatin Liyana, macam Azfar ... macam Broframestone .....kena cari cara dan kaedah lain dah.

Apapun, jom jom kenal ohblogger blogger baru ini .. blogwalking, kenal dan lihat apa kata mereka ...

  1. http://whyvenusmarscollide.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  2. http://www.cikfie.com/2013/08/segmen-ohblogger-blogger-baru.html
  3. http://aswanazmy.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  4. http://akudot.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  5. http://coratcoretsibudaktembam.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  6. http://www.tepakku.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru/
  7. http://itsmetira.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  8. http://mimbarkata.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  9. http://ourrandomrainbow.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  10. http://chocollyheart.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  11. http://www.mizisempoi.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  12. http://mesrailmu.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  13. http://hunyieda.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  14. http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  15. http://sigadisberkacamata.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html 
  16. http://diaryhakmiliksaya.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  17. http://mamamamy.blogspot.com/2013/08/segmen-ohblogger-blogger-baru.html
  18. http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  19. http://biskutcelup.blogspot.jp/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  20. http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  21. http://sayazaza.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  22. http://syazwanieafandi.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  23. http://azstory311.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  24. http://babyaimacomel.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  25. http://arazee.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  26. http://efatin-eman.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  27. http://mohd-ridzwan.com/2013/08/22/ohblogger-blogger-baru
Dah .. saya senaraikan je ni dulu, sekarang lakukan apa yang patut seorang blogger yang join segmen lakukan ....

Saya pula, akan buat kerja lihat dan nilai .. sebab nak bagi hadiah bonus ni .... haaa bukan senang punya kerja. Harap nanti ada yang dipilih dan terpilih.

Semoga berjaya semua.

 

{ 11 comments.. read them below or add one }

Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail August 22, 2013
untunglah dapat masuk blog hh,, heee :D
Zaza Zaza August 23, 2013
goodluck utk semua =)
Wak John Wak John August 23, 2013
hehe no 12 ada hehe terima kasih ler encik hasrul hassan hehe
fairus mohamad noor fairus mohamad noor August 23, 2013
x sempat nak join lg la bro..hehe
Leods Presla Leods Presla August 23, 2013
Abh HH mmg glemer..post2 yg bukan cincai dan penuh dgn info .
Nao Mei Nao Mei August 23, 2013
Alhamdulillah...lepas nie berkenalan pula dengan blogger ni semua....:)
HASRUL HASSAN HASRUL HASSAN August 23, 2013
Ya, all the best buat semua.
Qeela Aini Qeela Aini August 23, 2013
lucky number 9..thanks yea :) hehe
miya amira miya amira August 23, 2013
tanks ye...boleh tambah kenalan blogger sy...
Syazwani Afandi Syazwani Afandi August 26, 2013
Terima kasih HH :) mood blogwalking now :D

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact'. Terima kasih.