Langkau ke kandungan utama

OHBlogger Blogger Baru Malaysia

Ramai yang sertai, ramai yang mahu menambah kenalan sesama rakan-rakan. Minat sama, jadi tak susah nak jadi mesra, tak gitu? Dulu pun, saya macam anda juga, join segmen sana sini, beratus dah, blogwalking sampai larut malam, sampai awal pagi. Boleh kata, setiap kotak shout yang ada dalam blog tu, mesti ada nama saya.

Jenuh nak perkenalkan blog. Saya merayap sana sini, memandangkan ketika itu tak banyak idea nak tulis dalam blog. Bila blogwalking dan berkenalan dengan blogger lain, paling tidak akan ada entri yang menggamit lalu mencetuskan idea.

500 terawal blog-blog saya kerap kunjungi tu memang layan sampai lebam.

Dari segmen-segmen ini, saya mencari tapak sendiri dalam dunia blog. Lebih banyak blogwalking, akan nampak arah tuju yang boleh dicari dan dicapai dalam dunia blog Malaysia ini. Kita boleh tahu mana cerita orang tak cerita, masa kisah blogger lain tak ambil kisah, corak penulisan yang bagaimana disukai pengunjung dan pembaca.

Tanyalah mana-mana blogger yang dah sekian jaya, pasti blogwalking antara inti utama untuk blog mereka dikenali sehingga sekarang. Cuma mungkin beza dulu dengan sekarang, adalah kekerapan. Dulu keraplah nak blogwalking sana sini memandangkan yang 'bersama' dengan blog masih tak terlalu ramai, setakat 100, 200, 300 kenalan blogger boleh lagi digagahi untuk terjah blog mereka setiap malam, tapi bila dah beribu macam Ben Ashaari, macam Fatin Liyana, macam Azfar ... macam Broframestone .....kena cari cara dan kaedah lain dah.

Apapun, jom jom kenal ohblogger blogger baru ini .. blogwalking, kenal dan lihat apa kata mereka ...

  1. http://whyvenusmarscollide.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  2. http://www.cikfie.com/2013/08/segmen-ohblogger-blogger-baru.html
  3. http://aswanazmy.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  4. http://akudot.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  5. http://coratcoretsibudaktembam.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  6. http://www.tepakku.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru/
  7. http://itsmetira.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  8. http://mimbarkata.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  9. http://ourrandomrainbow.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  10. http://chocollyheart.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  11. http://www.mizisempoi.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  12. http://mesrailmu.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  13. http://hunyieda.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  14. http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  15. http://sigadisberkacamata.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html 
  16. http://diaryhakmiliksaya.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  17. http://mamamamy.blogspot.com/2013/08/segmen-ohblogger-blogger-baru.html
  18. http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  19. http://biskutcelup.blogspot.jp/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  20. http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  21. http://sayazaza.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  22. http://syazwanieafandi.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  23. http://azstory311.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  24. http://babyaimacomel.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  25. http://arazee.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  26. http://efatin-eman.blogspot.com/2013/08/ohblogger-blogger-baru.html
  27. http://mohd-ridzwan.com/2013/08/22/ohblogger-blogger-baru
Dah .. saya senaraikan je ni dulu, sekarang lakukan apa yang patut seorang blogger yang join segmen lakukan ....

Saya pula, akan buat kerja lihat dan nilai .. sebab nak bagi hadiah bonus ni .... haaa bukan senang punya kerja. Harap nanti ada yang dipilih dan terpilih.

Semoga berjaya semua.

 

Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. untunglah dapat masuk blog hh,, heee :D

    BalasPadam
  2. goodluck utk semua =)

    BalasPadam
  3. hehe no 12 ada hehe terima kasih ler encik hasrul hassan hehe

    BalasPadam
  4. x sempat nak join lg la bro..hehe

    BalasPadam
  5. Abh HH mmg glemer..post2 yg bukan cincai dan penuh dgn info .

    BalasPadam
  6. Alhamdulillah...lepas nie berkenalan pula dengan blogger ni semua....:)

    BalasPadam
  7. lucky number 9..thanks yea :) hehe

    BalasPadam
  8. tanks ye...boleh tambah kenalan blogger sy...

    BalasPadam
  9. Terima kasih HH :) mood blogwalking now :D

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping Pasar Kemboja - Rezeki Sebagai Tour Guide

Rezeki Allah S.W.T ini boleh hadir dari banyak sumber. Kadang tak terfikir pun. Alhamdulillah, baru-baru ini saya ditakdirkan Allah S.W.T untuk kenal sebuah keluarga dari Singapura yang datang ke Parit Buntar untuk urusan pernikahan anak lelaki mereka. Alang dah datang untuk hadiri majlis, maka mereka ambil peluang untuk 'melancong' dan ketahui tempat menarik di Parit Buntar.

Saya memang tidak sangka. Bermula dengan sebuah pertanyaan menerusi email, sehinggalah kami bertemu dan menjadi mesra.
Bawa 'Pelancong' Dari Singapura Shopping di Pasar Kemboja Semuanya disebabkan oleh blog post atau entri blog ini yang menjadi bacaan dan rujukan mereka. Disebabkan tulisan saya mengenai Pasar Kemboja di Parit Buntar, saya telah dihubungi oleh salah seorang ahli keluarga dari Singapura ini, mahukan bantuan saya dalam bentuk servis berbayar untuk bawa mereka bershopping di Pasar Kemboja.

Dan nak dijadikan cerita pula, perkahwinan anak mereka adalah dengan salah seorang anak bekas ra…