Anda terlibat dengan Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) untuk jawatan Akauntan gred WA41? Jika anda merupakan calon tersebut, anda sememangnya bertuah kerana dipanggil untuk peperiksaan online ini. Tahu kenapa?

Untuk info, kali terakhir pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) menjalankan peperiksaan untuk jawatan Akauntan WA41 ini adalah pada tahun 2017. Dan setelah 3 tahun, SPA kembali membuka peluang kepada yang layak dengan adanya PSEE Akauntan, dijadualkan pada 17 Disember 2020.

Rujukan dan Panduan Lulus PSEE Akauntan gred WA41

Rujukan Lulus PSE Akauntan WA41 Terkini 2020

Jika anda adalah salah seorang calon, anda seharusnya sedar bahawa peperiksaan WA41 pasti akan menjadi antara PSEE yang membabitkan ramai calon seluruh Malaysia. Saingan sengit. Ramai yang akan terlibat dengan peperiksaan online ini.

Peperiksaan Akauntan WA41 adalah merupakan peperiksaan atau PSEE yang dijalankan SPA untuk singkirkan calon pada peringkat awal. Setelah calon lulus pada peringkat peperiksaan ini, calon akan dipanggil ke temuduga.

PSEE Akauntan gred WA41 untuk pengambilan kali ini akan dijalankan pada 17 Disember 2020.


Menerusi makluman yang diberikan oleh pihak SPA, PSEE Akauntan WA41 akan melibatkan tiga seksyen:

  • Seksyen A: Pengetahuan Am
  • Seksyen B: Daya Menyelesaikan Masalah
  • Seksyen C: Kefahaman Bahasa Inggeris

Sepertimana peperiksaan yang lain, pastinya pihak SPA akan memastikan hanya calon yang benar berkelayakan akan ke peringkat seterusnya. Maka, soalan peperiksaan pastinya tidak semudah yang disangka.

Ramai calon PSEE SPA yang gagal kerana ambil mudah soal persediaan, walhal seperti mana-mana peperiksaan yang ada, persediaan, ulangkaji, latih tubi dan mendapatkan rujukan peperiksaan adalah cara untuk memastikan lulus dalam peperiksaan. Paling tidak pun, calon mampu bersedia dengan pelbagai bentuk dan format soalan yang bakal ditanya.

Panduan dan Rujukan Peperiksaan Online Akauntan Gred WA41

Testimoni Lulus Exam Akauntan WA41

Usah gadaikan peluang yang diberikan jika anda salah seorang calon yang dipanggil untuk PSEE jawatan Akauntan gred WA41 dijadualkan pada 17 Disember ini. Anda calon terpilih, dan saya percaya dengan persediaan yang betul, anda boleh lulus di dalam PSEE WA41 ini.

Gunakan rujukan yang telah digunakan ramai calon-calon terdahulu. Ia adalah rujukan yang disediakan oleh Tim Infokerjaya, dan menerusi rujukan yang disediakan, ramai calon yang sebelum ini kurang keyakinan telah berjaya menghadapi peperiksaan online SPA dengan jayanya.

Paling menggembirakan, ada calon yang menggunakan rujukan ini sehingga berjaya lulus dan akhirnya dipanggil ke peringkat seterusnya iaitu temuduga kerja kerajaan Akauntan gred WA41.

Info Mengenai Rujukan PSEE Akauntan WA41

Rujukan PSEE Akauntan WA41

Rujukan ini merupakan rujukan khas yang telah disusun bersandarkan format terkini peperiksaan atau PSEE 2020. Ia adalah rujukan disediakan dalam bentuk format pdf dan boleh dimuat-turun ke mana-mana peranti yang menyokong fail pdf.

Untuk kegunaan calon WA41 tahun ini, rujukan ini mengandungi:
  • 150+ mukasurat penuh
  • 30 contoh soalan setiap seksyen (90 soalan kesemuanya) beserta jawapan penuh.
  • Nota ringkas untuk persediaan pantas berkaitan Akauntan WA41

Panduan lulus PSEE ini didatangkan dalam bentuk pakej rujukan PSEE Akauntan WA41, terdiri dari pakej basic (rm40), pakej super, pakej gold dan pakej paling lengkap - pakej platinum (rm150).

Pastikan Guna Rujukan dan Contoh Soalan Terkini

Untuk info lengkap berkaitan pakej rujukan untuk persediaan PSEE Akauntan WA41 ini, boleh klik pada butang disediakan di bawah ini:Calon yang dipanggil untuk peperiksaan ini seharusnya mempunyai pengetahuan yang tepat berkaitan kerjaya Akauntan gred WA41 dalam sektor perkhidmatan awam. Maka, amat penting calon yang dipanggil untuk peperiksaan ini mempunyai nota tepat dan betul berkaitan kerjaya ini.

Usah 'Google' bagi mendapatkan info berkaitan perjawatan gred WA41 ini, gunakan rujukan yang betul yang telah disusun, khas dan khusus untuk persediaan PSEE Akauntan edisi 2020. Elak gunakan rujukan atau contoh soalan lapuk.

Nota Exam dan Rujukan PSEE Akauntan WA41

Masa itu emas. Persediaan rapi perlu dibuat sebelum peperiksaan sebenar. Hanya ulangkaji topik yang tepat. Jangan biarkan masa anda terbuang menggunakan rujukan lapuk atau contoh soalan yang berusia 3 tahun dahulu.

Rujukan ini untuk anda, muat-turun segera menerusi link yang akan diberikan kepada anda setelah tempahan dibuat. Ia dijamin dihantar terus ke email dalam tempoh kurang 24 jam!. Klik pautan disediakan untuk tempahan segera, dahulukan peluang anda dari calon lain.


Saya doakan calon yang akan mengambil PSEE ini akan berjaya menghadapi peperiksaan dengan tenang. Pastikan anda mulakan peperiksaan online dengan tenang dan berdoa. Walaupun ianya bakal melibatkan ramai calon, namun in Sha Allah, dengan usaha untuk melakukan persediaan awal akan membuahkan kejayaan yang diinginkan.

Pastikan anda adalah calon terpilih dan mampu gembirakan mereka yang sudah lama menunggu kelibat kejayaan anda untuk masuk kerja kerajaan - jawatan Akauntan WA41 yang lebih terjamin.

1 Comments

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komenlah dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

**Jika anda menggunakan Google Crome, tetapi tidak boleh meninggalkan komen, anda kena ENABLE THIRD PARTY COOKIES pada setting Privacy and Security Crome anda.**

Post a Comment

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komenlah dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

**Jika anda menggunakan Google Crome, tetapi tidak boleh meninggalkan komen, anda kena ENABLE THIRD PARTY COOKIES pada setting Privacy and Security Crome anda.**

Sebelum Selepas

Bisnes Shopee

Rahsia Bisnes Online di Shopee
Klik Sini

Buat Duit USD dengan Dropship