Income USD dari Apps Games Dah Mula Dapat ..

Hari tu saya ada kongsikan satu panduan yang tunjukkan bukti seorang rakyat Malaysia yang berjaya jana income lumayan sehingga RM100,000 hanya dengan aplikasi permainan (apps games) yang diletakkan di Google Play. Saya antara pembeli terawal panduan tersebut, dan kini saya dah mula nampak hasil income USD dari apps games yang saya buat tu.

Seronok betul bila nampak dah ada hasil daripada apa yang saya dapat dari ebook panduan tersebut. Walaupun tak capai lagi angka ribu-ribu, tapi ia justifikasi yang apps games yang saya buat walaupun simple memang boleh buat duit.

Cara Nak Buat Apps Games Sendiri Untuk Dapatkan Income USD

Cara Nak Buat Apps Games Sendiri Untuk Dapatkan Income USD
Panduan yang saya gunakan tu memang cerita dari A sampai Z cara nak buat apps games sendiri, kemudian bagaimana nak apply Admob dan seterusnya untuk letakkan dalam Google Play bagi orang muat-turun secara percuma ke smartphone.

Games yang saya buat simple-simple je semua, sesuai untuk anak-anak bermain dan paling penting belajar. Aha .. saya buat game yang boleh digunakan untuk pembelajaran. Sebab saya nampak potensinya akan datang .. akan ramai guru-guru tadika dan guru sekolah menggunakan aplikasi online.

Jadi, bila dah ada apps games yang berbentuk pendidikan ni, bolehlah nanti mereka cari di Google Play dan gunakan dalam bilik darjah atau kelas.


Admob?

Aha .. Admob ni adalah antara cabang Google untuk bagi peluang orang macam kita ni jana income USD menerusi pengiklanan. Cumanya, Admob adalah platform pengiklanan dalam apps.

Gagal Mohon Adsense, Leh Mohon Admob

Siapa yang gagal pohon Adsense, nak buat duit USD gunakan saluran lain, bolehlah apply Admob ni. Nak apply tak susah pun. Tapi syarat utama mesti ada apps sendirilah untuk diletakkan di Google Play. Kalau tak ada apps sendiri, anda tak boleh mohon Admob ini.

Jangan risau kalau anda tak pernah apply Adsense. Nak apply Admob tiada kena mengena dengan Adsense. Tapi kalau anda ada akaun Adsense anda sendiri, bila ada Admob ni .. makin laju dan senanglah nak capai had USD 100 tu untuk cash-out setiap bulan.

Macam juga Adsense, Admob akan automatik masuk ke akaun bank anda jika dah capai had pengeluaran USD100. Semuanya tu anda kena setting masa buka akaun Admob ini nanti.

Buat apps games ni adalah rancangan jangkamasa panjang untuk jana income secara pasif. Samalah macam saya buat blog ini dan gunakan Adsense untuk jana income USD setiap bulan.
Nak belajar tak? Terus ke link ini - https://bit.do/tawaransulit
Sekali buat, sekali daftar dan pastikan apps games saya tu dimuat-turun dan dimainkan.

Kalau anda dah buat apps games tu nanti, anda boleh update sendiri dengan tambah konten. Bila tambah konten, siapa yang dah download akan terima notifikasi untuk update di Google Play. Aha .. jadi mereka akan sambung main, dan makin bertambahlah income USD anda menerusi iklan Admob yang keluar di apps games anda.

Dengan panduan ini, senang-senang anda boleh buat sehingga 10 apps games.


Jika satu apps games tu boleh berikan anda USD1 sebulan, kalau dah ada 10 apps? Kalau USD10 untuk satu app game?

Congak je. Teori.

Memang Berpotensi Untuk Jana Income USD Setiap Bulan

Tapi melihatkan perkembangan yang ada, saya nampak potensi ni .. dan saya seronok bila semak akaun Admob dan juga Adsense, dah ada income USD dari apps games yang saya letakkan di Google Play tu.

Lihat ni .. akaun Adsense saya bulan November 2018 .. nampak tak Admob di situ .. yeahhhaaaa...
Admob


Penat sikitlah nak buat sampai 10 games tu, tapi in Sha Allah berbaloi dengan syarat kena hasilkan games yang best dan menarik minat budak-budak.

Kalau ada sesiapa nak cuba buat apps games sendiri dan nak jana income USD menerusinya, boleh terus ke link ini - http://bit.do/tawaransulit

Panduan ini dijual dengan harga RM129 iaitu harga promosi. Anda boleh lihat sendiri di link yang saya berikan tu. Okeh ...

Post a Comment

1 Comments

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komen dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh gunakan borang 'hubungi saya' atau looket.me/hasrulhassan.