Anda nak tahu tak cara bagaimana nak dapatkan USD100 setiap bulan tanpa perlu keluar rumah? Aha, kalau anda mencari peluang dan kesempatan untuk tambah income sedia-ada anda sekarang, maka elok anda baca apa yang ingin saya kongsikan ini.

Sebenarnya, cara nak dapatkan USD100 setiap bulan ini dah lama dipraktikkan oleh mereka yang ada akses internet di rumah. Ia merupakan satu kerja santai yang anda tak perlu pun nak buat setiap hari, tetapi boleh memberikan anda income sampingan mudah, hanya dengan menggunakan komputer.

Cara Dapat USD100 Sebulan Tanpa Keluar Rumah

Cara Dapat USD100 Sebulan Tanpa Keluar Rumah
Apa yang akan saya kongsikan ini, adalah merupakan salah satu daripada banyak cara untuk anda menjana pendapatan samada secara sampingan atau sepenuh masa. Saya sendiri telah melakukannya sejak tahun 2007-2008.

Menerusi kaedah yang saya gunakan ini, saya tidak perlu keluar bekerja ke mana-mana, tak perlu nak ada pejabat, tak perlu nak modal pun. Ia bukan satu bentuk perniagaan atau memerlukan anda menjadi agen atau menjual barang.

Apa yang diperlukan oleh anda ialah:
 1. Akses internet
 2. Komputer
 3. Sebuah blog sendiri

Apabila dah ada 3 benda penting di atas ini, maka anda sudah pun melangkah setapak untuk mendapat satu lagi peluang mendapat duit menerusi internet dan komputer anda. 

Perkara 1 dan 2 di atas mungkin tak ada masalah buat kebanyakan orang tatkala ini. Tak ada komputer pun, guna smartphone atau tablet murahan pun dah boleh dah ...

Tapi, mungkin ada di antara anda agak susah atau hadapi sedikit kesukaran pada perkara 3 tu, iaitu memiliki sebuah blog sendiri. Buat mereka yang memang dah tahu mengenai blogging atau penulisan di blog, mungkin tak ada masalah.

Buat blog sendiri ni tak susah mana. Jika anda ada pengetahuan asas bahasa Inggeris, tahu ikut panduan dan arahan, in Sha Allah, anda boleh menghasilkan sebuah blog sendiri dalam platform blogspot atau wordpress kurang daripada 10 minit. Paling menarik ialah, anda tak perlu nak bayar apa-apa, tak perlu modal sesen pun untuk punyai sebuah blog sendiri.

Daripada blog anda inilah, anda boleh menjana income sehingga USD100 sebulan tanpa masalah, yang boleh anda lakukan di masa lapang di rumah anda.

Setelah anda memiliki blog sendiri, anda cuma perlu kerap dan rajin update blog anda dengan cerita-cerita, artikel dan bahan untuk orang membacanya. Setelah artikel agak banyak di blog anda itu, dan anda pun sudah ada pembaca-pembaca blog sendiri, maka langkah seterusnya untuk membolehkan anda dapat USD100 sebulan tanpa keluar rumah adalah dengan ....

Daftar percuma program pengiklanan dengan Google Adsense.

Cara Dapat USD100 Sebulan Tanpa Keluar Rumah
Aha ... pernah dengar Google Adsense tak? Mungkin tak pernah dengar macam kebanyakan rakan blogger saya, tetapi saya sangat pasti anda pernah nampak akan iklan Google Adsense ini. Ia ada merata tempat dalam internet ini, malah dalam email anda pun ... anda akan nampak iklan-iklan dari Adsense ini.

Jadi, daripada biarkan iklan yang anda nampak itu beri income kepada pemilik akaun Adsense tersebut, mengapa tidak anda memperolehinya secara percuma?

Anda ada internet, ada komputer, dah ada blog sendiri .. maka, seterusnya ialah mendapatkan sebuah akaun Google Adsense (akaun penuh), untuk cara mendapatkan USD100 pertama anda secara online tanpa susah payah nak promote atau menjual sesuatu.

Apabila anda sudah mempunyai akaun Google Adsense - full account sendiri, anda dah dikira mula menjana USD menerusi blog anda. Apa yang perlu dibuat ialah, login ke Adsense, ambil kod HTML yang diberikan dan masukkan sahaja ke dalam blog anda.

Apabila kod Adsense ini sudah berada di dalam blog, maka .. anda sudah pun dalam proses untuk menjana pendapatan sampingan mudah menerusi blog anda, yang bolehkan anda terima setiap bulan sebanyak USD100 (minima) dari Adsense.

Kemudian, mahu keluarkan wang income Adsense anda juga tak susah mana ... anda hanya perlu sahkan alamat rumah anda, nombor telefon anda, serta akaun bank tempatan anda untuk urusan pembayaran direct terus masuk ke akaun. Anda tak perlu nak request, ia akan dilakukan secara automatik setiap 21-23 hb setiap bulan.

Serius memang syok buat duit USD ni menerusi blog. 

Setiap hari, macam sayalah ... akan update blog saya dengan cerita-cerita kisah keluarga saya, kisah percutian, kisah makan-makan, resepi, dan banyak lagi menerusi komputer di rumah. Selepas dah update, saya kongsikan di facebook untuk bolehkan rakan-rakan media sosial saya baca ..

Mereka ini yang merupakan pembaca, akan masuk blog saya dan nampak iklan Adsense tersebut. Setiap kali keluar iklan Adsense, setiap kali itulah .. Adsense mengira income USD yang bakal saya terima setiap bulan, secara minimanya USD100.

Aha .. USD100 setiap bulan, tulis blog ... tu dah kira-kira dalam RM400 sebulan. Tak perlu nak susah payah keluar rumah, lepas tu hanya tulis benda yang kita suka nak tulis dan cerita.

Panduan Adsense

Seperti saya katakan tadi, cara ini adalah salah satu cara nak dapatkan income USD tanpa perlu keluar rumah, ada banyak cara lain lagi untuk memaksima duit yang anda dapat dengan menulis blog.

Jika teringin nak tahu, boleh dapatkan panduan yang disediakan oleh rakan saya di SINI (klik).

Semoga perkongsian ringkas ini buka minda anda kenapa ramai orang dah ada blog sendiri, dan bagaimana mereka boleh dapat duit dengan menulis blog ...:) 

Oh ya, panduan ini juga sesuai untuk mereka yang dah ada blog, tetapi tak tahu cara nak jana income dalam USD ni.

7 Comments

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

 1. Tq share tula tgh pikir2 nk pasang kn..nk tahu pro n kontra..tp mcm ok je.

  ReplyDelete
 2. Wow saya pun teringin juga nak jana pendapatan online melalui blog.. USD kalau tukar MYR banyak juga tu..

  ReplyDelete
 3. paling minima kena dapat usd3/day baharu jd gaji adsense bulanan hehe

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.


Previous Post Next Post

Advertisement

Advertisement
CAPAI IMPIAN ANDA JADI KAYA BERJAYA!!

Impian Nak Jadi Founder Produk Jenama Sendiri? Nak Tahu Senarai Kilang yang Sediakan Produk OEM? Nak Belajar Tips Pasarkan Produk Sendiri? Segalanya Tersedia untuk Anda!! - Nak Tahu? Klik Sini Sekarang!!


Advertisement


Rahsia Bisnes Tudung