Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan 2019. Wah, nampaknya pihak SPA sedang membuka peluang untuk Latihan Separa Perubatan. Siapa yang telah memohon menerusi laman web SPA tentu sudah menerima 'undangan' untuk hadiri peperiksaan online yang dijangka pada 10 Mei 2019. Syabas saya ucapkan pada yang terpilih. Buat mereka yang tidak mengetahui status untuk panggilan hadir/jalani peperiksaan online Latihan Separa Perubatan, sila buat semakan segera.

Semakan panggilan hadir/jalani peperiksaan online untuk Latihan Separa Perubatan pada 10 Mei 2019 boleh disemak menerusi pautan ini - http://e-semakan.spa.gov.my/separa/

Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan 10 Mei 2019


Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan 10 Mei 2019
Semakan peperiksaan online 2019 untuk Latihan Separa Perubatan ini adalah untuk calon-calon yang berdaftar menerusi laman SPA bertaraf lulusan Diploma. Anda hanya perlu memasukkan nombor kad pengenalan untuk ketahui status anda untuk peperiksaan online ke Latihan Separa Perubatan ini.

Buat mereka yang berjaya, pastikan anda tidak melepaskan peluang ini .. kerana bukan mudah SPA nak buka perjawatan baru. Jadi, apabila sudah ada peluang seperti untuk jalani peperiksaan online ataupun hadiri temuduga SPA, pastikan anda melakukan segala persediaan yang perlu. Jangan anggap diri anda telah ketahui serba-serbi, kerana keyakinan terlalu tinggi tanpa melakukan apa-apa persediaan boleh menjerat diri ... yang akhirnya merugikan diri anda.

Buat Persediaan Untuk Hadapi Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan

Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan yang dijadualkan pada 10 Mei 2019 akan menghimpunkan ribuan calon dari seluruh Malaysia. Ia mendapat perhatian ramai calon kerana cabang dalam Latihan Separa Perubatan ini sangat banyak.

Berikut adalah cabang-cabang dalam Latihan Separa Perubatan. Jika anda merupakan calon lulus peperiksaan online ini nanti, anda berpeluang untuk mengikut Latihan Separa Perubatan bertaraf diploma seperti berikut:
 1. Latihan Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran
 2. Latihan Jurupulih Perubatan (Fisioterapi)
 3. Latihan Jurupulih Perubatan (Cara Kerja)
 4. Latihan Jururawat
 5. Latihan Juruterapi Pergigian
 6. Latihan Juruteknologi Makmal Perubatan
 7. Latihan Juruteknologi Pergigian
 8. Latihan Juru X-Ray
 9. Latihan Penolong Pegawai Farmasi
 10. Latihan Penolong Pegawai Perubatan
Untuk itu, jika anda merupakan calon dan mahu melakukan persediaan untuk hadapi peperiksaan online Latihan Separa Perubatan, boleh muat turun panduan berikut:
[+] Rujukan Pantas Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan
Semoga berjaya.

1 Comments

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komenlah dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

**Jika anda menggunakan Google Crome, tetapi tidak boleh meninggalkan komen, anda kena ENABLE THIRD PARTY COOKIES pada setting Privacy and Security Crome anda.**

 1. Masa untuk orang muda yang minat dalam dunia perubatan. Masa akak dah lepas...

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komenlah dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

**Jika anda menggunakan Google Crome, tetapi tidak boleh meninggalkan komen, anda kena ENABLE THIRD PARTY COOKIES pada setting Privacy and Security Crome anda.**Sebelumnya Seterusnya
Rahsia Shopee