Panduan Bisnes Tudung
Jadual Tariff Elektrik Terkini TNB. Sebagai konsumer atau pengguna, seharusnya harus tahu berapa anda kena bayar untuk bil elektrik TNB. Baru-baru ni (Ogos 2016), TNB telah menaik-taraf sistem akaun pengguna-penggunanya; malah TNB telah memperkenalkan sistem bil online terbaru yang nampaknya lebih baik daripada sebelumnya.

Jika anda masih belum sedar tentang kewujudan sistem online semakan dan bil elektrik TNB baru ini, anda boleh baca post yang telah saya terbitkan di sini - Cara Semak Bil Elektrik Secara Online

Saya juga cuba bantu anda untuk buat pendaftaran online sistem online TNB dalam blog post tersebut. Boleh dijadikan panduan untuk anda.

Jadual Tariff Elektrik Terkini TNB

Jadual Tariff Elektrik Terkini TNB
Seperti awal yang saya katakan, sebagai pengguna .. kita harus secara amnya sedar berapa yang sebenarnya kita perlu bayar untuk penggunaan tenaga elektrik, samada di rumah ataupun di premis komersil. Boleh lihat dan berpandukan kepada jadual di bawah ini.

Sebelum itu, cuba login ke akaun elektrik TNB anda, dan lihat berapa jumlah penggunaan tenaga dan bandingkan di bawah ini. Jika nampak seperti ada kesilapan, bolehlah terus buat aduan. :) Sila klik imej kalau tak berapa jelas ....

Jadual Tariff Elektrik Untuk Kediaman

Jadual Tariff Elektrik Terkini TNB

Jadual Tariff Elektrik Untuk Komersil

Jadual Tariff Elektrik Terkini TNB Komersil
Semoga ia boleh dijadikan dan rujukan untuk anda semua. Dan untuk info, saya sebagai pengguna, di kediaman dua tingkat ... menggunakan jumlah tenaga elektrik sehingga 700kWh sehari, dan perlu bayar sehingga RM200 sebulan (tidak tetap).

Anda?

Terbaru Lebih lama

Advertisement

Advertisement