Khamis, 2 Jun 2016

Jadual Imsak dan Buka Puasa Pulau Pinang 2016/1437H

HASRUL HASSAN Online Blog

Jadual Imsak dan Waktu Berbuka Puasa bagi seluruh negeri Pulau Pinang. Alhamdulillah, terima kasih kepada Pusat Komputer PMI yang sudi berkongsi info penting ini untuk umat Islam khususnya di Pulau Pinang. Jadual Imsak dan waktu berbuka puasa ini telah saya peroleh semasa berada di Masjid Daerah Kerian untuk solat Jumaat. Uhh banyak pahala PMI ni dapat ... in Sha Allah.

Walaupun jadual Imsak dan berbuka puasa ini diedarkan seminggu lebih awal, nampaknya ramai jemaah ambil peluang untuk mendapatkannya sebagai persediaan awal, terutama untuk mereka yang berniat untuk bersedekah majlis berbuka puasa dan moreh. Bagi jemaah lain, dah boleh tampal di rumah sebagai rujukan. Tak kalut sangat dah .. tampal sebelah jam dinding .... kasik alert lebih . ... hehehe.

Jadual Imsak dan Berbuka Puasa Pulau Pinang 2016/1437H

Jadual Imsak Buka Puasa Pulau Pinang 2016/1437H
Kepada warga Penang, bolehlah gunakan jadual di atas sebagai rujukan. Anda boleh save as atau terus sahaja cetak. Imej di atas dipaparkan untuk resolusi blog ini, untuk resolusi lebih besar atau paparan lebih jelas, boleh klik pada gambar di atas.

Semoga dapat dimanfaatkan sebaiknya.

Jadual Imsak dan Buka Puasa Pulau Pinang 2016/1437H Hasrul Hassan 4.5 of 5
Jadual Imsak dan Waktu Berbuka Puasa bagi seluruh negeri Pulau Pinang . Alhamdulillah, terima kasih kepada Pusat Komputer PMI yang sudi berk...

Artikel Terkait

6 Komen

Nak share kat blog Lyssa boleh ? Nanti Lyssa kreditkan gambar :D

Boleh .. benda ni pun dapat percuma ..

Arhh bgus dh keluar jadual ni..

Daa ada jadual sesiap senang la sikit nak tahu waktu imsak dan berbuka ..

tak ada dapat lagi jadual ni

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komen dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh gunakan borang 'hubungi saya' atau looket.me/hasrulhassan.
EmoticonEmoticon