Cara Mudah Mencari Kerja Sampingan Online. Dalam keadaan ekonomi sekarang, ramai yang mahu mencari kerja sampingan untuk menambah pendapatan. Salah satu cara ialah dengan mencari dan mendapatkan kerja sampingan online, yang boleh dilakukan di rumah. Ada banyak penawaran kerja kosong untuk kerja sampingan di rumah ini yang diiklankan secara online, ada yang valid, dan ada juga yang sudah tidak valid.

Ada tak cara mudah untuk mencari kerja sampingan online ini? Lebih-lebih lagi tawaran kerja kosong online semasa dan terkini? Jawapannya ada ...

Cara Mudah Mencari Kerja Sampingan Online

Cara Mudah Mencari Kerja Sampingan Online
Jika anda mengikuti panduan mencari dan mendapatkan kerja sampingan online menerusi JDR (Jobdirumah); masalah ini akan dapat diatasi dengan mudah. Ini adalah kerana JDR bukan sahaja menyediakan panduan untuk mencari dan mendapatkan kerja sampingan ini, tetapi juga memberikan kemudahan untuk anda memilih pilihan kerja yang ada disediakan.

Apa JDR Berikan Kepada Anda?

Seandainya anda merupakan pengguna berdaftar dengan JDR, anda akan menerima email penawaran kerja setiap hari yang telah diiklankan oleh orang perorangan mahupun syarikat dari seluruh dunia. Semua iklan penawaran kerja sampingan online ini telah ditapis, dan diselidik oleh mekanisma yang ada dalam JDR supaya hanya tawaran kerja yang sahih sahaja akan diterima oleh pengguna JDR.

Saya fikir, inilah cara paling mudah untuk mencari dan mendapatkan kerja sampingan secara online. Ada ribuan kerja kosong samada untuk lepasan SPM, STPM mahupun graduan yang menunggu kerja tetap pilihan mereka ada disediakan. Masalah pencarian kerja akan dikurangkan, malah anda boleh mendapat kerja sampingan dengan gaji yang cukup baik dalam USD. Anda tidak perlu lagi belek akhbar, tidak perlu mencari di kebanyakan portal pencarian kerja, melihat facebook atau iklan di mana-mana - semuanya diuruskan menerusi JDR.
Contoh kerja di dalam JDR
Jika anda merupakan antara mereka yang mahu mendapatkan kerja sampingan secara online, maka bolehlah mendaftar dengan JDR. Menerusi JDR, anda akan diberikan:
 • Akses kepada video tutorial berkaitan pencarian kerja secara online.
 • Akses kepada ribuan data berkaitan kerja kosong secara sambilan yang dibayar dalam USD.
 • Akses kepada panduan serta tips untuk mendapatkan kerja sampingan online.
Berminat? Boleh daftar menerusi pautan di bawah:
[+] Panduan JDR
Kerja sampingan online yang ditawarkan hanya memerlukan kelayakkan asas iaitu pengetahuan berbahasa Inggeris, tahu menggunakan komputer dan juga mempunyai akses internet. Tiada sebarang ikatan atau kontrak. Anda bebas memilih kerja sampingan yang ada mengikut kemampuan anda.

Semoga berjaya.

3 Comments

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komenlah dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com

 1. Seronok buat kerja sampingan macam ni. Boleh dapat duit.

  ReplyDelete
 2. Rasa macam perlu sekarang ni buat kerja macam ni. Boleh tambah duit belanja.

  ReplyDelete
 3. Cuba je, siapa tau berjaya dengan cemerlang ;)

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komenlah dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com

Previous Post Next Post
Cara Buat Bisnes Shopee