Traveloka Banner

Komisen Ke 13 Affiliate Klikjer.com

Satu permulaan yang baik untuk blog ini pada tahun 2016. Walaupun pihak Ashadee.com; salah satu sumber income menerusi affiliate memberhentikan operasi, namun masih ada ruang dan peluang untuk menjana income menerusi affiliate Klikjer.com ini di blog.

Sejak sekian lama, affiliate merupakan bisnes online yang paling tidak membebankan. Pendaftaran percuma, modal zero, bahan promosi disediakan, dan komisen pula dibayar seperti yang telah dijanjikan. Setakat ini, komisen dari program affiliate Klikjer.com tidak pernah mengecewakan. Ia merupakan salah satu sumber buat duit affiliate di Malaysia yang boleh dipercayai setakat ini. Alhamdulillah, secara keseluruhan saya telah menjana lebih RM8,000 pada tahun 2015 menerusi program affiliate ini. Hanya melakukan depan komputer, dan dengan mempromosikannya menerusi blog.

Komisen Ke 13 Affiliate Klikjer.com

Komisen Ke 13 Affiliate Klikjer.com

Komisen ke 13 dari affiliate Klikjer.com dan yang pertama untuk tahun 2016 ini sedikit sebanyak memberikan harapan bahawa peluang untuk jana income dengan blog masih ada. Dan ia masih lagi terbuka untuk semua orang menyertainya.

Menariknya, affiliate tidak memerlukan anda mempunyai blog pun. Blog hanyalah satu cara untuk mempromosikannya. Anda sebenarnya boleh buat duit dengan affiliate dengan mempromosinya di laman sosial seperti Facebook, Instagram mahupun Twitter.

Dan, tanpa sebarang kekangan .. ia juga boleh dipromosikan secara offline. Anda boleh sediakan flyers dan banner untuk mempromosikan produk-produk affiliate ini. Teknik yang digunakan lebih kurang sama dengan teknik yang diguna-pakai oleh ramai usahawan MLM dan Direct Selling di Malaysia. Bezanya ialah, anda bukan mencari keahlian, tetapi menjual produk sebenar yang hanya boleh dibeli secara online!

Daftarkan diri anda dengan mana-mana program affiliate yang ada, tetapi sebelum itu .. carilah ilmu dan pengetahuan tentangnya, supaya anda lebih tahu, dan lebih peka berkaitan apa yang perlu anda lakukan untuk menjayakannya.




Advertisement

Rahsia Shopee

Post a Comment

12 Comments

  1. Alhamdulillah..tahniah ya Bro HH...moga terus dan lebih success di tahun 2016..amin...

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah.rezeki abg HH sentiasa melimpah ruah nampaknya..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Setakat ini ada rezeki lagi menerusi affiliate.

      Delete
  3. Memang hebat abang HH ..lepas nih komisen lagi kencang nih..amin.. ashadee dah shut down.. fokus kepada Klikjer pulak...

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Alhamdulillah, tak lah sebanyak tuan :)

      Delete
  5. Replies
    1. Terima kasih Nik .. ada ramai lagi yang boleh buat lebih banyak daripada saya

      Delete
  6. Tahniah tuan HH. Nanti boleh belanja awek yang no 6 tu makan laksa penang. hehehe

    ReplyDelete
  7. Taniah.. semoga murah rezeki, dengan usaha ;)

    ReplyDelete
  8. oho..nasib la aku dah beralih arah..ehehe..tak fokus Klikjer dah..jadi le kan dapat kaut sikit sikit tiap bulan..:P

    ReplyDelete

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komen dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh gunakan borang 'hubungi saya' atau looket.me/hasrulhassan.