Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan
Uhh mati-mati saya ingatkan telefilem sempena sambutan Maulidur Rasul bertajuk Dia Imamku adalah dari novel karya blogger Najwa Ulfah, rupanya bukan .. malah beza betul. Telefilem Dia Imamku; yang menampilkan pelakon kacak Aeril Zafril dan juga pelakon cantik berdarah kacukan Sarah Hildebrand, adalah sebuah telefilem yang tidak kena mengena langsung dengan novel Dia Imamku.

Untuk info, telefilem bertajuk Dia Imamku ditayangkan jam 10:00 malam di TV3, pada 24 Disember 2015 sempena sambutan Maulidur Rasul. Selain menampilkan pelakon Aeril Zafril dan Sarah Hindebrand, ia juga menampilkan Tenku Anis dengan watak gadis bertudung.
Telefilem Dia Imamku Lakonan Aeril Zafril dan Sarah Hildebrand
Sedikit sinopsis telefilem Dia Imamku ini boleh anda peroleh dan baca di Tonton.

Kisah bermula dengan Kamal yang lebih dikenali sebagai Kamal 13th Floor yang tinggal di Tingkat 13, menjadi kegilaan gadis-gadis di residen tersebut. Sungguhpun memiliki wajah tampan yang mampu memikat setiap gadis di apartmen tersebut, Kamal sebenarnya berpegang teguh pada ajaran Islam.

Nelly (Tunku Hanis), seorang gadis liar, sering terserempak dengan Kamal. Dia cuba sedaya-upaya memikat Kamal tetapi Kamal lebih tertarik dengan rakan Nelly iaitu Munirah (Sarah Hidebrand) yang bertudung..

Baca Novel Online Dia Imamku

Baca Novel Online Dia Imamku

Kepada yang mungkin nak baca novel Dia Imamku secara online, boleh baca menerusi pautan yang diberikan di bawah ini. Jangan tersilap seperti saya ye, novel ini tiada kaitan pun dengan telefilem di TV3 tu, memang jauh jalan dan sinopsis ceritanya.

Tapi kalau berminat nak baca novel online Dia Imamku karya Najwa Ulfah atau Najwa Rahman ini, bolehlah klik pada pautan di bawah ini ... anda boleh baca dari Bab 1 hingga Bab 20 novel Dia Imamku.

Lagi sambungan baca novel online Dia Imamku ....


p.s: Selamat Menyambut Maulidur Rasul


1 Comments

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

  1. Bro hh...cik akak ingat mula adaptasi novel...bila cik akak baca sinopsis novel...lain pula watakknya...sah2 bukan telefilem adaptasi novel

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.


Klik Sini
Previous Post Next Post

Advertisement

Advertisement


Nak Jadi Owner Produk Jenama Sendiri Tak? Klik link untuk PANDUAN LENGKAP Ebook Mudahnya Menjadi Owner Produk!

Tawaran Sertai Kelas Online SHOPEE. Free Ebook Diberikan.KLIK SINI. Guna Telegram.

Advertisement