Income kedua menerusi KerjaTranslator.com. Alhamdulillah, ini merupakan income kedua yang telah saya terima daripada KerjaTranslator.com. Kali ini, saya dapat lebih sedikit daripada sebelumnya. Malah, saya dapat income lima kali ganda sejak pertama kali saya daftarkan diri.

Income pertama menerusi KerjaTranslator.com hanyalah sebanyak RM20 sahaja. Tetapi untuk pembayaran income kedua daripada KerjaTranslator.com ini, saya berjaya terima sebanyak RM100. Huhuhu.. tak ke lima kali ganda tu?

Income Kedua KerjaTranslator.com

Income Kedua KerjaTranslator.com
Dah dibuktikan bahawa KerjaTranslator.com merupakan salah satu laman web yang boleh dipercayai kerana membuat pembayaran mengikut jadual, dan alhamdulillah .. ramai yang telah memanfaatkan portal KerjaTranslator.com ini untuk mendapatkan peluang kerja sebagai penterjemah atau translator.

KerjaTranslator.com - Direktori Capaian Kerja Sebagai Penterjemah

KerjaTranslator.com merupakan satu-satunya laman web tempatan yang menyediakan direktori lengkap mengenai jawatan kosong atau kerja kosong untuk kerja sebagai translator. Menerusi laman web ini, mereka yang mahu mendapatkan kerja sebagai penterjemah samada online ataupun offline boleh mengetahui lebih 20 saluran yang memberikan akses untuk mendapatkan upah membuat kerja menterjemah.

Upah yang diberikan berbeza mengikut projek atau kerja terjemahan yang perlu diselesaikan. Ia juga bergantung dengan penyedia kerja tersebut. Ada yang membayar dalam MYR, ada pula yang membayar dalam USD.

Contoh Tawaran Kerja

Lihat contoh tawaran projek yang saya terima di bawah dari KerjaTranslator ini. Saya ditawarkan bayaran sebanyak RM250 untuk translate satu dokumen 500 patah perkataan berbahasa Inggeris ke Bahasa Malaysia. Lumayan tak? Kerja yang mudah buat mereka yang memang mahir dalam Bahasa Inggeris .. tak gitu?
Contoh projek kerjatranslator.com
Ok. Dah lihat tawaran projek kerja menterjemah yang saya terima; tapi bagaimana nak dapatkan tawaran seperti yang dipaparkan?

Resume Sebagai Penterjemah Bebas

Perkara penting untuk berjaya mendapatkan kerja sebagai penterjemah ialah penyediaan resume yang lengkap dan meyakinkan. Contoh penyediaan resume ada disediakan di dalam laman web KerjaTranslator.com; malah terdapat juga akses untuk mendapatkan beberapa perisian penterjemahan yang boleh dimuat-turun dan digunakan bagi membantu proses menyelesaikan kerja ini.

Ramai yang masih lagi tidak tahu cara yang betul untuk mendapatkan kerja sebagai penterjemah ini, maka KerjaTranslator.com adalah solusinya.

Jika anda mahu dan berminat untuk ketahui cara-cara untuk mendapatkan income sampingan atau tambahan dengan kemahiran sebagai penterjemah, maka bolehlah daftarkan diri anda di KerjaTranslator.com ini.

Pendaftaran - Peluang Kerja Sebagai Penterjemah Bebas

Setiap hari semakin banyak peluang kerja sebagai translator bebas untuk terjemahan ke Bahasa Melayu/Malaysia ditawarkan, rugi kalau tidak menjadi salah seorang daripada penterjemah bebas ini.

Terbaru Lebih lama

Advertisement

Advertisement

CAPAI IMPIAN ANDA JADI KAYA BERJAYA!!

Impian Nak Jadi Founder Produk Jenama Sendiri? Nak Tahu Senarai Kilang yang Sediakan Produk OEM? Nak Belajar Tips Pasarkan Produk Sendiri? Segalanya Tersedia untuk Anda!! - Nak Tahu? Klik Sini Sekarang!!


Advertisement