Top Affiliate Ashadee 2015

Top Affiliate Ashadee 2015


Top affiliate Ashadee 2015. 'Pemburuan' saya untuk capai target tahun 2015 nampaknya semakin sukar. Saya pernah nyatakan sebelum ini, bahawa antara misi saya tahun 2015 ialah untuk menjadi top affiliate di Ashadee.com. Mungkin cita-cita saya ni agak tinggi tetapi itulah, kata mesti dikota .. haha .. mesti ikut prinsip M.E.S.T.I yang pernah saya beritahu pada semua.

Kenapa saya mahu capai matlamat ini?

Mungkin ada yang anggap apa yang impikan ini hanyalah sekadar mahu menunjuk gah terutama kepada rakan blogger yang baru nak bergiat dalam dunia affiliate Malaysia. Tapi sebenarnya, apa yang saya ingin capai ialah untuk buktikan bahawa saya boleh menjadi salah seorang IM yang bagus, dan affiliate yang terbaik memasarkan produk-produk orang lain menerusi blog.

Top Affiliate Ashadee 2015

Top Affiliate Ashadee 2015

Seandainya misi ini berjaya, saya berfikiran akan ada rakan-rakan hebat dalam dunia affiliate yang sudi JV (joint-venture) dengan saya untuk mempromosikan produk-produk ini.

Saya sudah nampak hasil daripada pemburuan menjadi Top Affiliate Ashadee ini, apabila beberapa nama besar dalam dunia affiliate telah sudi memberikan peluang kepada saya untuk mencuba secara percuma produk-produk affiliate milik mereka. Malah, saya juga diberikan keistimewaan untuk yang terawal mempromosikannya.

Menjadi Top Affiliate Meningkatkan Keyakinan Pengiklanan

Antara yang telah memberikan kepercayaan tersebut, ialah Abang Ensem menerusi produk-produk ebook dan buku hartanah, pihak Kliks Solution menerusi AgenAffiliate, Jobdirumah, KerjaTranslator dan banyak lagi. Malah, Faizul Ridzuan (WTF? 23 properties by 30) juga pernah bekerjasama dengan saya untuk mengiklankan salah satu produknya di blog ini.

Juga saya diberikan peluang menjadi salah seorang affiliate marketer untuk Tim Infokerjaya, sehingga berjaya mendapat komisen 4 angka hanya menerusi satu niche produk! Saya juga diberikan kepercayaan dan antara orang terawal yang mempromosikan produk dari Gobala Krishnan sendiri (pemilik Ashadee) iaitu Nichify.

Nichify Bantu Membuat Jualan Affiliate

Jadi top affiliate ashadee menerusi Nichify

Nichify merupakan salah satu tools yang sangat bagus untuk saya promosikan produk-produk Ashadee, sehingga memudahkan saya menerima beberapa komisen daripada produk-produk yang bernilai tinggi - komisen sehingga 60% hanya menerusi satu website yang boleh disiapkan dalam masa 10 minit sahaja!

Kerah Idea dan Tumpuan Untuk Top Affiliate

Saya memang mengerah idea dan tumpuan untuk menjadi top affiliate Ashadee 2015 pada kali ini. Selain membuktikan bahawa ilmu blog yang saya ada boleh berikan income sampingan mempromosikan produk affiliate (tanpa autoresponder), tanpa mailing-list dan tanpa database sendiri.

Saya perlu lakukan kerana affiliate adalah antara cabang sumber saya mendapatkan income secara online. Jika tak pulun dan buktikan bahawa saya boleh berjaya, apa guna saya bercerita mengenai affiliate kepada semua orang?

Dan anda juga perlu copy-paste apa yang saya lakukan ini, jika mahu berjaya dalam affiliate. Ikuti semua tips yang diberikan, dan pastikan anda praktikkan sehingga berjaya. Jika ada modal, beli produk-produk ebook yang saya sertakan.... serius, anda mesti dapatkan ilmu-ilmu itu walaupun kena bayar ratusan ringgit .. kerana kelak, pulangannya ... in Sha Allah, boleh bawa anda dan keluarga anda bercuti ke satu percutian mewah.