Jadual serta kadar tambang tren shuttle KTM Komuter Utara. Berita baik untuk penduduk di utara Semenanjung apabila KTM telah memperkenalkan perkhidmatan terbaru iaitu tren shuttle KTM Komuter utara melibatkan laluan Kamunting - Butterworth - Gurun bermula 11 September 2015.

Perkhidmatan ini akan melibatkan 11 hentian stesen KTM iaitu Kamunting, Bagan Serai, Parit Buntar, Nibong Tebal, Simpang Ampat, Bukit Mertajam, Bukit Tengah, Butterworth, Tasik Gelugor, Sungai Petani, dan akhir sekali Gurun di Kedah. Jarak perjalanan adalah 144km, dengan masa perjalanan keseluruhan hanya dua jam.

Jadual Perjalanan dan Tambang Tren Shuttle KTM Komuter Utara

Jadual Tambang Tren Shuttle Komuter Utara
Pekhidmatan ini menggunakan tren KTM EMU - iaitu tren Electric Multiple Unit dengan perkhidmatan disedaiakan sebanyak 6 perjalanan sehari, pergi dan balik. Buat masa ini, jarak masa atau kekerapan setiap tren komuter adalah selama 3 jam.
Jadual Perjalanan serta Tambang Tren Shuttle Komuter Utara
Kadar tambang bermula serendah RM1 hingga RM10.50 untuk perjalanan sehala bagi dewasa. KTM juga menawarkan harga tiket konsesi untuk warga emas, OKU, serta kanak-kanak berumur 4 hingga 12 tahun.

Info Berkaitan Jadual Perjalanan serta Harga Tiket Tambang KTM Komuter Utara

Saya kongsikan beberapa info penting terutama berkaitan jadual perjalanan tren shuttle KTM Komuter ini, serta tambang penuh untuk semua destinasi bermula dari Kamunting - Gurun dan sebaliknya. Anda bolehlah jadikan ia sebagai panduan awal untuk merancang perjalanan di sektor terlibat, khususnya penduduk utara Semenanjung antara Kamunting - Butterworth - Gurun.

[Baca] Jadual Perjalanan Terkini KTM Intercity dan ETS Oktober 2015

Jadual Perjalanan Tren Shuttle KTM Komuter Kamunting - Gurun

Jadual Perjalanan Tren Shuttle Komuter Utara - Kamunting - Gurun

Jadual Perjalanan Tren Shuttle KTM Komuter Gurun - Kamunting

Jadual Perjalanan Tren Shuttle Komuter Utara - Gurun - Kamunting

Kadar Tambang Tren Shuttle KTM Komuter Utara

Berikut pula adalah kadar tambang tren shuttle KTM Komuter Utara untuk semua destinasi terlibat.
Jadual Kadar Tambang Tiket Tren Shuttle Komuter Utara
Alhamdulillah, dah ada KTM Komuter untuk sektor utara Malaysia ini. Lama juga penduduk di utara Semenanjung ni menantikan servis ni. Dengan adanya beberapa perkhidmatan baru KTM seperti ETS Ekspress, dan ETS Intercity, serta KTM Ekspress dari JB Sentral ke Hatyai .. maka makin ramailah akan menggunakan servis dari KTM.

Ia juga memberikan alternatif perjalanan terutama ketika musim perayaan. Jom pakat naik KTM ...Previous Post Next Post

Advertisement

Advertisement
CAPAI IMPIAN ANDA JADI KAYA BERJAYA!!

Impian Nak Jadi Founder Produk Jenama Sendiri? Nak Tahu Senarai Kilang yang Sediakan Produk OEM? Nak Belajar Tips Pasarkan Produk Sendiri? Segalanya Tersedia untuk Anda!! - Nak Tahu? Klik Sini Sekarang!!


Advertisement


Rahsia Bisnes Tudung