Klik Sini Untuk Tempahan
Borang permohonan, syarat serta cara pendaftaran program MyLesen. Nampaknya ramai yang mahu mengambil peluang akan produk terbaru daripada JPJ ini. Program MyLesen ini merupakan satu inisiatif yang dirangka khususnya kepada golongan belia yang belum memiliki lesen memandu yang sah dan terdiri daripada mereka yang berumur 16 tahun ke atas di bandar dan luar bandar.

Walaubagaimanapun, program MyLesen dengan kerjasama Institut Memandu ini hanyalah untuk latihan menunggang motosikal kelas B2 tunggal sahaja (motosikal tidak melebihi 250 s.p.). Saya akan sertakan pautan kepada senarai Institut serta Sekolah Latihan Memandu yang terlibat dengan program ini.

Program MyLesen JPJ


Pendaftaran bermula pada 15 September 2015 sehingga 15 Oktober 2015. Harga yang dikenakan untuk mendaftar MyLesen adalah sebanyak RM299 termasuk GST. Ia jauh lebih murah dengan harga semasa iaitu sekitar RM350. Anda boleh semak di pautan ini - Harga Lesen Memandu Selepas GST
Borang, Cara serta Syarat Permohonan MyLesen

Untuk program MyLesen ini, mereka yang mendaftar percuma sebagai Ahli Skuad Muda 1JPJ akan diberikan keutamaan menyertai produk atau program MyLesen ini.

Di bawah ini, saya sertakan syarat-syarat permohonan untuk program MyLesen oleh JPJ ini.

Borang, Cara serta Syarat Permohonan MyLesen

Muat Turun Borang dan Daftar di Sekolah Latihan Memandu

Untuk pendaftaran MyLesen, mereka yang berminat boleh memuat-turun serta mencetak borang disediakan di bawah ini, atau pergi ke mana-mana Pusat atau Institut Latihan Memandu yang mengambil bahagian. Untuk senarai lengkap Institut Latihan Memandu yang mengambil bahagian, anda boleh rujuk kepada pautan berikut:

[+] Sekolah/Institut Latihan Memandu di Kuala Lumpur
[+] Sekolah/Institut Latihan Memandu di Johor
[+] Sekolah/Institut Latihan Memandu di Melaka
[+] Sekolah/Institut Latihan Memandu di Negeri Sembilan
[+] Sekolah/Institut Latihan Memandu di Selangor

[+] Sekolah/Institut Latihan Memandu di Perak
[+] Sekolah/Institut Latihan Memandu di Pulau Pinang
[+] Sekolah/Institut Latihan Memandu di Kedah
[+] Sekolah/Institut Latihan Memandu di Perlis
[+] Sekolah/Institut Latihan Memandu di Kelantan
[+] Sekolah/Institut Latihan Memandu di Terengganu
[+] Sekolah/Institut Latihan Memandu di Pahang
[+] Sekolah/Institut Latihan Memandu di Sabah
[+] Sekolah/Institut Latihan Memandu di Sarawak


Borang Permohonan MyLesen





Juga boleh muat turun percuma di pautan ini - Muat-Turun Borang Permohonan Program MyLesen JPJ

Moga akan ramai anak-anak muda dan belia lingkungan 16 tahun ke atas yang ambil peluang ini, apatah lagi kos jauh lebih murah daripada kadar biasa. Sudah-sudahlah tunggang motorsikal tanpa lesen, adalah lebih baik mematuhi peraturan kerana ada kebaikan menerusinya.

Begitu juga dengan pakcik, makcik, tok wan, mak wan yang masih lagi naik motor tanpa lesen di kampung-kampung, dan kawasan pendalaman; ambillah peluang ini dan dapatkan lesen sebagai tanda menghormati undang-undang.
 

Klik Sini
Previous Post Next Post

Advertisement


Bisnes Shopee

Advertisement


Mudah Kerja Dengan 176 Template COPYWRITING - The Story Selling! Ayat Padu Hanya Isi Tempat Kosong Sahaja!! KLIK SINI untuk DOWNLOAD

Tawaran Sertai Kelas Online SHOPEE. Free Ebook Diberikan.KLIK SINI. Guna Telegram.

Advertisement