Klik Sini Untuk Tempahan Rujukan
Tarikh tentatif untuk proses permohonan PTPTN IPTA bagi sesi 2015/2016. Setiap tahun pihak PTPTN akan mengeluarkan sejumlah dana bantuan kewangan untuk mereka yang layak. Wang pendahuluan PTPTN sejumlah RM1500 selalunya akan diberikan sebelum pendaftaran ke IPTA/IPTS. Untuk yang layak, anda boleh membuat semakan penerimaan wang pendahuluan PTPTN 2015, menerusi laman web PTPTN.

Untuk bantuan penuh PTPTN, pihak PTPTN akan bertindak untuk memproses permohonan berdasarkan kriteria yang telah ditetapkan. Proses permohonan PTPTN IPTA untuk tahun 2015 akan bermula sebaik sahaja pendaftaran pelajar baru selesai dilakukan.

Tentatif Tarikh Proses Permohonan PTPTN IPTA 2015

Tentatif Tarikh Proses Permohonan PTPTN IPTA Sesi 2015/2016
Berikut adalah tentatif tarikh proses permohonan Pinjaman Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) bagi IPTA untuk sesi 2015/2016.
Tentatif Tarikh Proses Permohonan PTPTN IPTA Sesi 2015/2016
Untuk jadual lengkap bagi semua IPTA, anda boleh muat turun fail dalam bentuk PDF di pautan berikut:

[+] Tentatif Tarikh Proses Permohonan PTPTN IPTA Sesi 2015/2016

Proses semakan permohonan ini melibatkan permohonan atas talian, dan ia merupakan tarikh tentatif dicadangkan oleh pihak PTPTN. Tarikh sebenar memproses permohonan PTPTN walaubagaimanapun masih tertakluk kepada pihak IPTA yang terlibat.

Tarikh proses permohonan PTPTN 2015 ini melibatkan pelajar-pelajar dalam semua jurusan, dan juga peringkat pengajian, termasuklah Diploma, Ijazah Sarjana. Master serta Doktor Falsafah.

Untuk info lanjut, anda boleh layari laman web PTPTN di pautan berikut - Pinjaman PTPTN

Klik Sini
Previous Post Next Post

Advertisement


Bisnes Shopee

Advertisement


Mudah Kerja Dengan 176 Template COPYWRITING - The Story Selling! Ayat Padu Hanya Isi Tempat Kosong Sahaja!! KLIK SINI untuk DOWNLOAD

Tawaran Sertai Kelas Online SHOPEE. Free Ebook Diberikan.KLIK SINI. Guna Telegram.

Advertisement