Serpihan sayap dipercayai bangkai pesawat MH370 ditemui? Beberapa gambar menunjukkan serpihan sebuah pesawat komersil telah ditemui di Pulau La Reunion, di Lautan Hindi awal hari ini (waktu Malaysia). Serpihan bangkai itu dilaporkan ditemui di Pulau La Reunion, di bawah pentadbiran Perancis, berhampiran Madagascar. Ianya telah dilaporkan sedang disiasat pakar oleh Pusat Penyelarasan Agensi Bersama Australia (JACC).

Ini merupakan antara berita terkini terbaru mengenai kehilangan MH370 yang telah didakwa hilang dan terhempas di selatan Lautan Hindi pada 8 Mac 2014. Gambar serpihan sayap itu telah dimuat-naik oleh sebuah laman web, Airlive.net, yang membawa berita dan maklumat mengenai industri penerbangan. Ia telah mengeluarkan tweet gambar serpihan bangkai dan memuat naik status 'BREAKING Piece of wing found on La Réunion Island, could that be flap of #MH370? (serpihan sayap ditemui di La Reunion Island, mungkinkah ia sayap #MH370?)

Bangkai Serpihan Sayap Dipercayai MH370 Ditemui

Serpihan Sayap Dipercayai MH370 Ditemui di Lautan Hindi
Gambar ini kemudian tersebar dengan meluas menerusi media sosial dan ramai yang mempercayai ia sebagai serpihan bangkai daripada sirip Boeing 777 itu. Penyebaran gambar serpihan sayap yang dipercayai dari MH370 ini telah memberi harapan baharu mengesan pesawat Malaysia Airlines Penerbangan MH370 yang hilang.
Gambar Serpihan Sayap Dipercayai MH370 Ditemui
Gambar Serpihan Sayap Dipercayai MH370 Ditemui
Gambar Serpihan Sayap Dipercayai MH370 Ditemui
Gambar Serpihan Sayap Dipercayai MH370 Ditemui

Foto Menunjukkan Kemungkinan Serpihan Sayap Dari MH370

Imej di bawah menggambarkan bahawa serpihan tersebut mungkin datang daripada bahagian sayap pesawat MH370 yang hilang di Lautan Hindi.
Gambar Serpihan Sayap Dipercayai MH370 Ditemui
Walaubagaimanapun, serpihan ini masih di dalam siasatan pihak terbabit bagi membuktikan kebenaran bahawa ia benar daripada pesawat malang MH370 yang hilang. Beberapa laman berita Malaysia juga telah melaporkan mengenai penemuan ini, antaranya Berita Harian - MH370 Serpihan Pesawat Disiasat Pakar.

Geoffrey Thomas, editor airlineratings.com juga memberitahu dalam akhbar Daily Mail Australia bahawa berkemungkinan besar serpihan yang ditemui di La Reunion adalah sebahagian daripada pesawat MH370, iaitu model Boeing 777. "Pertama sekali, ia jelas menunjukkan objek itu adalah bahagian pesawat. Ia kelihatan diperbuat daripada bahan komposit dan Boeing 777 diperbuat daripada bahan komposit," katanya.

Apapun, kita tunggu perkembangan ini daripada penyiasat yang bertanggungjawab merungkai misteri kehilangan MH370.

Terbaru Lebih lama

Advertisement

Advertisement

CAPAI IMPIAN ANDA JADI KAYA BERJAYA!!

Impian Nak Jadi Founder Produk Jenama Sendiri? Nak Tahu Senarai Kilang yang Sediakan Produk OEM? Nak Belajar Tips Pasarkan Produk Sendiri? Segalanya Tersedia untuk Anda!! - Nak Tahu? Klik Sini Sekarang!!


Advertisement