Kerja sampingan pelajar IPT. Baru-baru ini saya telah berkesempatan memberikan talk mengenai perniagaan atas talian di Astaka Taman Tasik Titiwangsa. Ianya diadakan di bawah program Minggu Keusahawanan di bawah anjuran Kelab Keusahawan UKM. Salah satu aspek yang saya selitkan dalam talk tersebut ialah bagaimana pelajar IPT boleh dapat duit secara online menerusi kerja sampingan.

Jika anda seorang pelajar IPT dan mahu cari duit poket tambahan, mungkin anda patut mencuba untuk mencari kerja-kerja sampingan secara online. Ada ribuan kerja-kerja sampingan secara online yang boleh anda dapat jika rajin mencari menerusi carian Google. Namun, anda akan kehilangan banyak masa berharga hanya untuk mencari kerja-kerja sampingan yang sesuai dengan latar pendidikan dan pengalaman anda.

Kerja Sampingan Pelajar IPT

Kerja Sampingan Pelajar IPT
Lagipun, bukan mudah untuk memohon kerja-kerja ini jika tidak memenuhi kriteria dikehendaki, apatah lagi jika tidak tahu cara untuk memohon dan mendapatkan kerja sampingan tersebut dengan betul.

Apa Ada Dengan Jobdirumah?

Tetapi, sekiranya anda mendaftarkan diri dengan Jobdirumah; anda akan dapat akses kepada puluhan, malah ratusan dan ribuan kerja-kerja online yang disediakan oleh pelbagai agensi, syarikat dan orang perorangan dari seluruh dunia. Jobdirumah memberikan anda akses kepada panduan untuk mencari kerja secara online. Anda akan dibimbing menerusi video-video tutorial di dalam Jobdirumah untuk memudahkan anda mencari dan mendapatkan kerja sampingan, sesuai dengan latar belakang anda sebagai pelajar IPT.

Dengan mendaftar sebagai ahli, selain menerima akses kepada panduan pencarian kerja sampingan secara online, anda juga akan menerima email-email berkaitan kerja sampingan online yang ada ditawarkan setiap hari. Jadi, anda akan jimat masa untuk mencari kerja sampingan yang sesuai dengan diri anda.

Pencarian dilakukan oleh Jobdirumah. Apa yang harus anda lakukan setelah mendaftar hanyalah membuka email setiap pagi dan melihat tawaran-tawaran kerja sampingan yang diberikan. Ada yang memberikan upah kecil, ada yang memberikan upah yang tinggi. Anda boleh pilih mana-mana kerja yang disediakan. Bagaimana nak memilih dan mendapatkan kerja sampingan yang ditawarkan? - Anda harus tonton video tutorial yang diberikan di Jobdirumah.com.

Kerja sampingan untuk pelajar IPT merangkumi kerja-kerja seperti menulis kembali teks ikut font atau format tertentu, memindahkan fail, translate sesuatu perenggan atau sebuah ebook, share dan like page laman sosial, tukarkan template penulisan dan macam-macam lagi.
Kerja Sampingan Pelajar IPT
Jika mahu dapat duit dengan melakukan kerja sampingan, maka daftar dengan Jobdirumah.

Pendaftaran boleh dilakukan menerusi pautan berikut:

[+] Panduan Dapat Kerja Online JDR3 Ulasan

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

  1. Pandangan saya, pelajar IPT sekarang perlu buat side income juga.. Tapi, jgn lupe fokus utama adlh study.. Sbb kalau nak mengharapkan PTPTN yg sama byk dgn 7 thn lepas waktu sy study dgn keadaan sekarang, memang tak cukup dgn kos makin tinggi.. Tak blh harapkan family saja utk suap..

    BalasPadam
  2. Terima kasih atas infonya. Memang sekarang ni pelajar IPT perlu mencari kerja sampingan untuk menambahkan pendapatan dan membiayai kos pengajian.

    BalasPadam
  3. its a good information. sekarang ni, pelajar ipt bnyk menggunakan duit untuk pembelajaran mereka. jadi, kerja sampingan ini sedikit sebanyak dapat membantu pelajar ipt. mereka boleh membuat bisnes asalkan tidak menganggu pembelajaran mereka.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

Terbaru Lebih lama

Advertisement

Advertisement

CAPAI IMPIAN ANDA JADI KAYA BERJAYA!!

Impian Nak Jadi Founder Produk Jenama Sendiri? Nak Tahu Senarai Kilang yang Sediakan Produk OEM? Nak Belajar Tips Pasarkan Produk Sendiri? Segalanya Tersedia untuk Anda!! - Nak Tahu? Klik Sini Sekarang!!


Advertisement