Info GST - Harga Baru Pos Laju Malaysia Mulai April 2015

Info GST - Harga Baru Perkhidmatan Pos Laju Malaysia.  Selaras dengan pengumuman sebelum ini oleh Pos Malaysia bahawa sebahagian besar perkhidmatan yang disediakan olehnya dikenakan cukai GST, maka pihak Pos Malaysia telah mengumumkan harga baru perkhidmatan Pos Laju selepas dikenakan GST mulai 1 April 2015.

Untuk itu, saya berharap mana-mana rakan blogger dan usahawan online yang menggunakan servis dan perkhidmatan Pos Laju untuk ambil maklum mengenai harga baru Pos Laju oleh Pos Malaysia Berhad ini.

Harga Baru Pos Laju Malaysia Mulai April 2015

Berikut adalah info GST mengenai harga baru Pos Laju Malaysia berkuat-kuasa 1 April 2015.
Info GST - Harga Baru Pos Laju Malaysia
Info GST - Harga Baru Pos Laju Malaysia

Harga Pengeposan Biasa Pos Laju Kekal

Namun begitu, menurut Pos Malaysia, harga pengeposan biasa poslaju adalah kekal. GST hanya dikenakan untuk pembelian sampul, kotak prabayar dan sampul pos ekspress.

Untuk itu, saya berharap rakan-rakan usahawan dan juga pemilik bisnes online sedia maklum mengenai harga baru Pos Laju Malaysia ini. Pastikan anda memberitahu pelanggan-pelanggan anda mengenai caj baru dikenakan oleh Pos Malaysia supaya nanti tak ada pelanggan yang anggap anda cuba mengaut keuntungan berganda pula.

Semoga info GST ini memberikan maklum kepada anda.
Copywritting template

Post a Comment

5 Comments

 1. Owhh baru perasan ada kenaikan.
  Tapi takpe service tiptop pos laju.

  ReplyDelete
 2. Tiptop tapi kalau semua servis dan barang tiptop takpe jugak..sekarang ni GST telah menjadi isu utama...kuasa membeli pengguna menurun..

  ReplyDelete
 3. Nk tanye bos...contoh barang panjang mcm payung bagus guna servis yng mana???

  ReplyDelete
  Replies
  1. Payung tak ada saiz kotak sesuai ... baik buat guna poslaju tu .. guna kotak sendiri, isi borang dan timbang.

   Delete

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komenlah dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com