Bayaran kali ketujuh (7) untuk medium pengiklanan PopAds. Alhamdulillah, saya telah terima bayaran kali ketujuh untuk platform pengiklanan PopAds. PopAds adalah merupakan salah satu program pengiklanan di blog yang amat popular untuk buat duit dalam USD.

Jumlah keseluruhan bayaran yang telah diterima daripada program pengiklanan PopAds ini adalah sebanyak USD144 iaitu lebih kurang RM400. Uhh siapa nak bagi ye tak? Saya pernah ceritakan sebelum ini mengenai cabang buat duit USD ini. Anda boleh baca di entri ini - PopAds - Buat Duit Blog USD

Jana Income Blog Dalam USD Menerusi PopAds

PopAds Medium Pengiklanan Blog Bayar USD
Untuk join program pengiklanan PopAds ini, anda perlukan akaun PayPal untuk mudahkan bayaran dibuat. Boleh baca cara nak buka akaun PayPal di sini - Cara Buka Akaun Paypal, bila cukup RM400 je, anda dah boleh keluarkan duit tersebut dari PayPal ke akaun bank. Dan proses ini tidak ambil masa lama.

Bayaran ke 7 PopAds

Menerusi iklan PopAds, saya telah menetapkan setiap kali income dijana melebihi USD20, secara automatik ia akan dikeluarkan dan dipindahkan ke akaun PayPal saya. Pemberitahuan akan dihantar ke email setiap kali pemindahan itu dilakukan. Sudah 7 kali saya terima email memberitahu bahawa income pengiklanan PopAds telah dipindah ke PayPal.
Bayaran ke 7 PopAds
Untuk daftar PopAds, anda hanya perlu ke laman web PopAds berikut: Free POPADS Online Registration. Pendaftaran adalah percuma. Dan pendaftaran tidaklah cerewet dan sangat mudah untuk diluluskan. Saya mempunyai 3 laman web yang telah mendaftar menggunakan pengiklanan PopAds ini.

'Kekurangan' PopAds

Anda boleh mencuba pengiklanan PopAds untuk blog anda, namun sukacita nak maklumkan bahawa bentuk pengiklanan PopAds boleh sedikit sebanyak mengganggu pengunjung blog anda. Ini adalah kerana iklan PopAds akan keluar bersama dengan blog anda menerusi setiap klik yang dijana di dalam blog anda. Orang klik je mana-mana pautan dalam blog, akan keluar iklan Pop Up. Buat sesetengah pengunjung, pengiklanan seperti ini ganggu mereka, dan ada kemungkinan besar blog
anda akan dipangkah oleh pembaca blog anda.

Pilihan di tangan anda.

PopAds.net - The Best Popunder Adnetwork


p.s: Ia tidak ganggu status Glitterati Nuffnang, dan anda boleh letak di dalam blog tanpa orang perasan anda menggunakan servis pengiklanan PopAds ini.

8 Comments

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

 1. waaa...bestnyer.duit nuff pun baru keluar rm150 setakat ni

  http://kucenmaster.blogspot.com/2015/03/power-rangers-versi-gelap.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Baru2 memang begitu, sumber income pun tak banyak.

   Delete
 2. hurm..banyak plak..ahaha..serabut kang blog..:D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Buat cam chipsmore le .. kejap ada .. kejap tak ada. Tgk turun naik saham gitu.

   Delete
 3. Lepasan SPM boleh bt permohonan x?

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.


Previous Post Next Post

Advertisement

Advertisement
CAPAI IMPIAN ANDA JADI KAYA BERJAYA!!

Impian Nak Jadi Founder Produk Jenama Sendiri? Nak Tahu Senarai Kilang yang Sediakan Produk OEM? Nak Belajar Tips Pasarkan Produk Sendiri? Segalanya Tersedia untuk Anda!! - Nak Tahu? Klik Sini Sekarang!!


Advertisement


Rahsia Bisnes Tudung