Senarai terkini Institusi Pendidikan Tinggi Swasta (IPTS) berdaftar 2015 di Malaysia. Pihak Kementerian Pendidikan Malaysia menerusi Jabatan Pendidikan Tinggi telah mengeluarkan senarai serta statistik terkini berhubung IPTS yang telah mendaftar secara sah di Malaysia. Ia boleh dijadikan rujukan khas untuk pelajar lepasan SPM dan STPM untuk melanjutkan pengajian ke peringkat lebih tinggi.

Senarai ini penting untuk dijadikan rujukan terutama kepada pelajar lepasan SPM dan STPM bagi mengelakkan mereka terjebak kes penipuan kolej dan pusat pengajian tidak bertauliah. Dengan adanya senarai ini, bolehlah pelajar mendapatkan informasi lebih tepat dan sah daripada IPTS yang telah didaftarkan.

Senarai Serta Statistik Terkini IPTS Berdaftar Malaysia 2015

Statistik dan Senarai Terkini IPTS Berdaftar Malaysia 2015

Sehingga 31 Januari 2015, terdapat 41 universiti swasta yang berdaftar, 28 kolej universiti, 406 kolej serta 8 kampus cawangan universiti luar negara. Jumlah keseluruhan IPTS dan kolej swasta yang mendaftar ialah sebanyak 483 buah, dengan kebanyakkannya beroperasi di Kuala Lumpur dan Selangor.

Daripada jumlah IPTS tersebut, terdapat 27 buah cawangan IPTS dan kolej aktif beroperasi dan berdaftar di Malaysia, menjadikan jumlah keseluruhan IPTS dan kolej swasta berdaftar adalah sebanyak 510 buah.
Statistik dan Senarai Terkini IPTS Berdaftar Malaysia 2015

Senarai dan Alamat Terkini IPTS Berdaftar Malaysia 2015

Berikut adalah senarai penuh serta alamat IPTS yang telah berdaftar dengan Jabatan Pengajian Tinggi di bawah Kementerian Pendidikan Malaysia setakat Januari 2015.


Sumber: Jabatan Pendidikan Tinggi MalaysiaPost a Comment

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

Terbaru Lebih lama

Advertisement

Advertisement

CAPAI IMPIAN ANDA JADI KAYA BERJAYA!!

Impian Nak Jadi Founder Produk Jenama Sendiri? Nak Tahu Senarai Kilang yang Sediakan Produk OEM? Nak Belajar Tips Pasarkan Produk Sendiri? Segalanya Tersedia untuk Anda!! - Nak Tahu? Klik Sini Sekarang!!


Advertisement