Semakin dekat dengan Hari Kebangsaan ke 57, semakin sering kita dengar lirik lagu ini .. 'Di sini lahirnya sebuah cinta .... yang murni abadi sejati'. Ramai yang ingat ia adalah merupakan tajuk lagu tema Kemerdekaan Malaysia ke 57, tetapi sebenarnya ia adalah sebahagian daripada lirik lagu Warisan nyanyian Allahyarham Sudirman Haji Arshad.

Ramai keliru sebenarnya dengan bait lagu tersebut. Ramai ingatkan ia sebuah lagu dengan tajuk Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta. :) Saya awal-awal pun terkeliru juga. Pada mungkin tak begitu ingat lagi lirik lagu Warisan, saya kongsikan buat tatapan, dan mungkin ... err .. karaoke sorang-sorang depan komputer .. hehehe...
Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta Lirik Warisan

Lirik Lagu Warisan

Di sini lahirnya sebuah cinta
Yang murni abadi sejati
Disini tersemai cita cita
Bercambah menjadi warisan

(korus)
Andai ku terbuang tak diterima
Andai aku disingkirkan
Kemana harusku bawakan
Kemana harusku semaikan cinta ini

Betapa
Di bumi ini ku melangkah
Keutara selatan timur dan barat
Ku jejaki

Aku
Bukanlah seorang perwira
Gagah menghunus senjata
Namun hati rela berjuang
Walau dengan cara sendiri
Demi cinta ini

(ulang korus)

Ku ingin kotakan seribu janji
Sepanjang kedewasaan ini
Ku ingin sampaikan pesanan
Aku lah penyambung warisan

Ok, kalau tak ingat melodi dan irama lagu Warisan yang ada lirik Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta ini, boleh hayati video di bawah ini.

Video Original Lagu Warisan Sudirman Haji Arshad


Dalam video di atas, ada pesanan cukup bermakna buat kita semua daripada Allahyarham Sudirman. Janganlah kita jadi manusia yang malas, dan perlu merdekakan diri dari sikap kemalasan kita untuk jadi berjaya.

Memang kena dengan budaya terbaik menjadi seorang blogger yang mahu berjaya. Dalam dunia blog, siapa yang malas dan kurang berusaha, memang sukar nak berjaya, apatah lagi bila buat blog dengan tujuan untuk tambah income pendapatan. Malas, jangan ada blog!

Al Fatihah buat Allahyarham Sudirman.


Terbaru Lebih lama

Advertisement

Advertisement

CAPAI IMPIAN ANDA JADI KAYA BERJAYA!!

Impian Nak Jadi Founder Produk Jenama Sendiri? Nak Tahu Senarai Kilang yang Sediakan Produk OEM? Nak Belajar Tips Pasarkan Produk Sendiri? Segalanya Tersedia untuk Anda!! - Nak Tahu? Klik Sini Sekarang!!


Advertisement