Loonaq.my - Islamic Music Hub Online, tak salah jika saya mengatakan ia merupakan yang pertama di dunia! Mana tidaknya, menerusi Loonaq.my apa yang disajikan cukup berlainan sekali. Ia menghimpunkan banyak lagu-lagu yang bersifat Islamik dan berunsur ketuhanan yang boleh anda dengar. Paling bagus, ia boleh dimuat-turun ke peranti pilihan anda dalam bentuk MP3. Malah, sebagai pilihan anda boleh mendapatkan album-album seleksi anda dalam bentuk CD.

Download Islamic Music di Loonaq.my bukan sekadar sebuah hub muzik untuk anda muat-turun lagu sahaja, tetapi ia memberikan peluang kepada penggiat seni serta bakat baru menonjolkan diri dan mengkomersilkan karya mereka ke seluruh dunia menerusi platform digital online!
Loonaq.my - Islamic Music Hub Online #1 in Malaysia

Loonaq.my - Islamic Music Hub Online #1 in Malaysia

Islamic Music Hub Online bukan sekadar satu platform muzik Islamik yang biasa. Ada kelebihan untuk penggiat seni tanahair, terutama kepada pemilik-pemilik rakaman samada audio mahupun video. Loonaq.com menawarkan perkhidmatan untuk menjadi pemudahcara kepada pemilik lagu mahupun album mendapatkan International Standard Recording Code (ISRC).

Apakah dia ISRC ini? Ia merupakan satu 'lesen' bagi membolehkan kandungan digital - video muzik mahupun rakaman muzik audio dalam bentuk samada MP3, WAV, WMA dan sebagainya diniagakan. Maksudnya di sini ialah pemilik album atau lagu boleh memperoleh income menerusi penerbitan di laman-laman web seperti Spotify, Deezer, Rdio, Last.FM dan sebagainya; termasuklah laman video seperti YouTube di peringkat global.

Penggiat seni Islamic music juga akan berpeluang untuk memasarkan lagu dan album mereka di kedai online digital bagi pengguna-pengguna peranti mudah alih yang terkenal seperti iTunes, Google Play dan Amazon. Sebagai alternatif tambahan, lagu yang telah mendapat lesen ISRC ini akan juga dijual di kedai digital Loonaq.my itu sendiri.

Content Partner Bersama Loonaq.my

Terkini, Loonaq.my sedang memberikan peluang sangat baik kepada penggiat seni dan muzik berunsur Islamik dan ketuhanan di Malaysia khususnya untuk sama-sama memeriahkan industri muzik dunia melalui kerjasama CP atau Content Partner. Malah, konsep ini juga memberikan peluang untuk penggiat seni genre Islamic Pop memperoleh pendapatan menerusi penjualan lagu-lagu dan album mereka secara online.

Loonaq.my - Buat Penggemar dan Penggiat Seni Muzik Islamik

Ok. Secara amnya Loonaq.my ini ada dua kemudahan untuk semua peminat muzik berunsur Islamik dan ketuhanan.

Peminat Islamic Music

Loonaq.my adalah tempat untuk anda mendapatkan secara online samada dalam bentuk muat-turun mahupun dalam bentuk CD lagu-lagu berkonsepkan Islamik. Lagu-lagu dan album yang diterbitkan di laman tersebut samada dari penyanyi atau pemuzik yang terkenal, mahupun daripada penyanyi atau pemuzik yang baru. Dan saya melihat, banyak daripada mereka ini punyai kekuatan sendiri walaupun tidak diberikan tempat sewajarnya dalam media arus perdana.

Ini bermakna, seandainya anda 'memiliki' lagu-lagu atau album yang ada di Loonaq.my; ia merupakan pemilikan eksklusif dan terhad, yang akan sukar untuk anda dapati di mana-mana kedai muzik tempatan.

Untuk muat turun muzik sedap, terbaik, rare, unik, eksklusif dan berunsur ketuhanan, sila jenguk ke laman Loonaq.my untuk sendiri anda rasai kelainan. Anda juga boleh ikuti muzik Loonaq.my di Youtube - https://www.youtube.com/user/Loonaq
Hub Muzik Islamik dan Ketuhanan

Penggiat Seni, Pemilik Lagu atau Album

Anda boleh memasarkan lagu-lagu dan album milik anda secara global, dan Loonaq.my merupakan satu-satunya platform pengedaran secara digital di Malaysia, dengan genre utama membawakan genre Islamic Music. Ia juga satu platform pemula bagi bakat-bakat baru diketengahkan ke persada dunia.

Loonaq.my menawarkan pakej servis perlesenan yang tidak mengenakan bayaran keahlian atau entrance fee bagi pendaftaran kandungan di semua platform muzik digital popular dunia. Dan ini memberikan kelebihan yang sangat besar untuk anda.

Adakah anda pemilik lagu atau album yang mahu memasarkan hasil karya anda secara digital? Berminat untuk bekerjasama sebagai CP? Anda boleh hubungi:

LOONAQ SDN BHD (732637.U)
No 14A, Jalan Desa Kundang 2,
Taman Desa Kundang, Rawang Selangor
48050 MALAYSIA.
loonaq@gmail.com
Loonaq.my - Islamic Music Hub Online

Atau boleh sahaja layari - Content Partner with Loonaq.my untuk ketahui lebih lanjut bagaimana karya anda boleh dipasarkan secara digital.

Sebelum akhiri post ini, ambil kesempatan ini untuk dengar lagu terbaru dari Salima Habibi.

4 Ulasan

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

 1. Bagus jugak konsepnya ni. Lebih kurang iTunes cuma lebih penekanan pada ciri-ciri Islamik.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Yang bestnya, mana-mana orang yang mungkin ada bakat nyanyian .. tapi tak dapat nak dapat kontrak mana-mana syarikat rakaman ke apa ke .. leh guna Loonaq ini untuk pasarkan muzik sendiri ke dunia .. dipasarkan terus masuk ke itunes, google play dan sebagainya.

   Kira macam tak yah lagi ada label la ...

   Padam
 2. Assalamualaikum wbt dari kami, Seventh Musafir yg membawa konsep muzik street dakwah...dengarkan lagu yg dipetik dari album JOM KE MASJID tonton video kami http://www.youtube.com/watch?v=gcsB82SqPmU

  BalasPadam

Catat Ulasan

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

Terbaru Lebih lama

Advertisement

Advertisement

CAPAI IMPIAN ANDA JADI KAYA BERJAYA!!

Impian Nak Jadi Founder Produk Jenama Sendiri? Nak Tahu Senarai Kilang yang Sediakan Produk OEM? Nak Belajar Tips Pasarkan Produk Sendiri? Segalanya Tersedia untuk Anda!! - Nak Tahu? Klik Sini Sekarang!!


Advertisement