Jika mahu blog berada di enjin carian seperti Google, Yahoo dan Bing; anda seharusnya menghantar URL blog anda untuk diindeks segera. Cara pantas hantar blog ke enjin carian adalah dengan menggunakan Free Web Submission. Perkhidmatan ini adalah percuma tanpa perlu sebarang pendaftaran yang merumitkan.

Ok. Malas nak buka laman web servis berkenaan ehhh? Saya sediakan terus di dalam post ini untuk anda dengan segera isi maklumat dan bolehkan hantar URL blog anda ke 20 enjin carian. Sangat mudah, isikan URL blog anda, nama dan alamat email dan kemudian tekan butang Submit Your Site.

Cara Pantas Hantar Blog ke 20 Enjin Carian

free web submission - cara mudah hantar url blog ke enjin carian



Amacam?

Opsss lupa. Selepas anda tekan butang tu, anda kena periksa email anda untuk sebarang confirmation yang diperlukan oleh enjin-enjin carian yang terbabit.

Bila dah hantar, anda boleh menarik nafas lega kerana in Sha Allah, dalam sedikit masa blog dan entri-entri di dalam blog anda akan berada di enjin carian. Cuma yang bezanya ialah kedudukan di dalam enjin carian samada berada di halaman utama atau di halaman 2, 3 atau seterusnya.

Untuk mendapatkan tempat di tempat pertama enjin carian, ilmu SEO blogspot perlu anda terapkan supaya lebih berkesan berada di enjin carian.

Selamat mencuba.



21 Comments

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

  1. Thanks for the info...semoga dipermudahkan segala urusan oleh Allah.

    ReplyDelete
  2. Woah... good info untuk new beginner yang baru belajar merangkak macam saya ni. Terima kasih...

    ReplyDelete
  3. Woah... good info untuk new beginner yang baru belajar merangkak macam saya ni. Terima kasih...

    ReplyDelete
  4. dengan lajunya....................done :) thanx bro

    ReplyDelete
  5. Assalammuaalaikum.. bro HH,

    dah buat submit.. thanks of lots

    mselim3

    ReplyDelete
  6. dah submit..hehe..thanks bro hasrul ^_^

    ReplyDelete
  7. macam beshnye :) nak try la sbb xmintak pn ritu haha

    www.nadiasecreto.com

    ReplyDelete
  8. Terimas for share HH . insyallah, dimurahkan lg rezeki =)

    ReplyDelete
  9. terima kasih tuan. lebih banyak tuan berkongsi ilmu, lebih banyak ilmu yang tuan akan terima. semoga tuan kaya dan berjaya!

    ReplyDelete
  10. dah hantar..harap2 lepas ni naik mendadak ler hits blog ;)

    ReplyDelete
  11. T kasih atas perkongsian ini HH.. sgt2 bermanfaat.. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.


Klik Sini
Previous Post Next Post

Advertisement


Bisnes Shopee

Advertisement


Mudah Kerja Dengan 176 Template COPYWRITING - The Story Selling! Ayat Padu Hanya Isi Tempat Kosong Sahaja!! KLIK SINI untuk DOWNLOAD

Tawaran Sertai Kelas Online SHOPEE. Free Ebook Diberikan.KLIK SINI. Guna Telegram.

Advertisement