31 October 2015

Unifi Speed Test - TM Unifi Speedometer


Unifi Speed Test. Sekarang semakin ramai pengguna internet di Malaysia menggunakan capaian internet berkelajuan tinggi. Dan antara penyedia perkhidmatan ini adalah Telekom Malaysia (TM) dengan memperkenalkan Unifi. Jika anda pelanggan Unifi, anda tentu mahu memeriksa kelajuan maksimum yang sebenar dicapai oleh komputer anda.

Pastikan anda puas hati dengan apa yang anda bayar. Menerusi Unifi speed test ini, anda boleh mengetahui kelajuan sebenar capaian internet anda. Yelah, manalah tahu, kot-kot anda bayar pakej A, tetapi yang sebenar anda boleh dapat adalah pakej B, jadi tak patutlah kan? Takkan anda ambil sekor ikan goreng sambal sedangkan anda bayar untuk 2 ekor ikan .... ye tak? Rugi tu.

Jadi, menerusi laman ujian TM Unifi speedometer ini, anda akan beroleh maklumat serta kepastian bahawa apa yang telah anda bayar berbaloi dengan apa yang anda dapat.

Unifi Speed Test - TM Unifi Speedometer

Unifi Speed Test - TM Unifi Speedometer
Laman ujian kelajuan Unifi ini tidak boleh anda gunakan untuk ujian wifi atau streamyx anda. Ianya tidak sesuai, kerana julat kelajuan yang disertakan tidak begitu tepat. Jika anda bukan pengguna Unifi, anda boleh gunakan TM Streamyx Speedometer (klik) untuk ujian biasa.

Dan untuk menggunakan aplikasi ini, pastikan anda tidak guna aplikasi internet yang lain, dan perlu memastikan komputer anda bersambung terus dengan kabel LAN komputer dengan Unifi. Ia bagi memastikan anda mendapat bacaan tepat bagi Unifi speed test anda menggunakan TM Unifi speedometer ini.

Semoga bermanfaat.


Follow profile baru saya di https://plus.google.com/+HasrulHassanBlog. Untuk tujuan promosi, konten berbayar, advertorial, sponsored post, sila hubungi saya menerusi ruangan 'Hubungi Saya'.

11 Komen

Best la sapa yang area dia boleh masuk unifi kan lagi-lagi yang kai download speed mencanak tengok pon dah iri hati compare dengan saya pakai broadband je nak download pon takut nanti kuota cepat habis pulak.

Terima Kasih Diatas Maklumat berguna

Bila nak masuk Unifi ke tempat kita orang ni....

Checking unifi speed test

Checking unifi speed test

speed test unifi guna speedometer nie akan jadi lebih tepat
subscribe 5mbps
sepatutnya dapat 5mbps la

saya langgan 10 mbps, tapi bila check kelajuan tunjuk 5 mbps je. kena buat report ke?

Ya, buat report .. dan boleh claim rebate.

Boleh dapat lebih sebenarnya. Dia kena setting lebih.

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komen dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh gunakan borang 'hubungi saya' atau looket.me/hasrulhassan.
EmoticonEmoticon