Semak Keputusan SPM 2012 mySMS Online

Bisnes di Shopee
As-Salam. Semak keputusan SPM (Sijil Pelajaran Malaysia) 2012 secara online mulai jam 10 pagi, 21 Mac 2013. Jika anda sebagai salah seorang calon yang menduduki peperiksaan sijil pelajaran Malaysia bagi sessi 2011/2012, maka anda boleh dengan segera menyemak keputusan tersebut menerusi SMS bermula jam 10 pagi 21 Mac 2013, begitulah yang dinyatakan oleh Kementerian Pelajaran Malaysia.

Semak Keputusan SPM 2012 mySMS Online

Semakan online menerusi SMS boleh dilakukan dengan cara berikut:

Semak Keputusan SPM 2012 Melalui SMS dan Online
Caj dikenakan untuk sms dihantar dan diterima. Penerimaan SMS keputusan SPM 2012 mungkin berlaku sedikit kelewatan disebabkan oleh kebolehupayaan perkhidmatan menerima trafik yang tinggi.

Semakan menerusi Sistem Analisa Peperiksaan Sekolah juga boleh digunakan untuk menyemak keputusan SPM 2012 Secara Online.

Semakan keputusan SPM 2012 juga boleh dilakukan menerusi laman web Lembaga Peperiksaan Kementerian Pelajaran Malaysia setelah keputusan rasmi diumumkan. Keputusan juga boleh disemak di laman web Majlis Peperiksaan Malaysia. Anda dikehendaki untuk melayari dari semasa ke semasa untuk mendapatkan pautan ke aplikasi tertentu penyemakan keputusan Sijil Pelajara Malaysia 2012.

Semua keputusan SPM 2012 menerusi SMS online hanya boleh dilakukan bermula jam 10 pagi 21 Mac 2013 sehingga 11.59 malam 27 Mac 2013.

Selamat menyemak ... errr bukan semak yang hutan-hutan tu yer ... huhuhuu...


Post a Comment

5 Comments

  1. terima kasih bro untuk maklumat ni. hehe. sekarang semua dah senang. segala2nya dihujung jari je. tak internet, sms..heehe

    ReplyDelete
  2. nasib baiklah anak ambik spm tahun ni..tak payah menyemak nak menyemak..
    hantar kat email akaklah senang roslana_06@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  3. dkna mohon share info ni kat dkna.my :)

    ReplyDelete

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komen dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh gunakan borang 'hubungi saya' atau looket.me/hasrulhassan.