19 Juta Pageviews !!

As-Salam. 19 Juta Pageviews .... haaa ..terkebil-kebil mata melihat angka sebegitu, andaikan nilainya disamakan dengan seringgit ... maka, mudah-mudah je boleh dapatkan RM19 juta... wow ... tak senang duduk dibuatnya, dan pasti pihak LHDN akan mencari siapa pemilik 19 juta paparan ini .... hahahaha....

Tahniah pada blogger yang cukup terkenal dengan rasa .... kalau disebut namanya, pasti ibu-ibu dan wanita-wanita serta surirumah akan menjerit namanya. Dari dapur blogger inilah, dia dikenali dan semakin dihargai oleh ramai pihak termasuk pihak akhbar, pihak majalah dan yang ada kaitan dengan masak-memasak ini.



Inilah pencapaian hebat dari rakan blogger Mat Gebu atau nama timangannya Adnan Ibrahim ... hehehehe... terkenal menerusi blog Dapur Tanpa Sempadan.

Hebat kan? 19 Juta Pageviews .... bukan sedikit, blog artis pun tak dapat lawan, apatah lagi blog yang konon-konon blog retis ..hahahaha... adeh. Dan paling best, HH boleh katakan ialah ... blog hiburan yang dok tayang gambar separa bogel dan cerita gossip pun tak termampu nak buat macam apa yang dah dilakukan oleh blog Dapur Tanpa Sempadan.

Satu lagi contoh blog yang menarik untuk anda perdalamkan mengapa dan kenapa. Tak perlu buat blog masakan macam Mat Gebu, tetapi contohi cara penyampaian di dalam blog tersebut.

Tips untuk anda; gambar cantik, bahasa mudah, buat pengisian secara point, dan mesra dengan pengunjung blog.... dan jangan lupa, anda mesti 'pakar' dengan apa yang anda ceritakan dalam blog anda.


Post a Comment

16 Comments

  1. haha..memang terbaek lah..!

    ReplyDelete
  2. waah..ingat blog hh yg jota2 pview td..hehe. tahniah mat gebu. hh akan menyusul nt tu

    ReplyDelete
  3. gambar kat blog mat gebu memang menarik... dkna suka tengok resepi kat blog dia :)

    ReplyDelete
  4. Betul tu ..... hmmmm ala @dknaabza:disqus kan ke artis .. hihihi

    ReplyDelete
  5. Assalam, satu jer yg ampir iaitu blog kak Fatin liyana...

    ReplyDelete
  6. Hmmm .... tak leh nak sama dengan Mat Gebu .... sbb Fatin Liyana jelita ... huhuhuhuhu..... letak gambar dia je ... dah ramai orang akan klik klik

    ReplyDelete
  7. wow terbaik ah dapur tanpa sempadan..
    bkn senang nk dptkn tarik pembaca..
    tapi xmustahil.

    ReplyDelete
  8. pergh... terbaik...

    ReplyDelete
  9. yang penting konsisten belajar....memperbaiki kualiti blog

    ReplyDelete
  10. wow!!!
    blog sye bru 2 juta..
    x terkejar ni

    ReplyDelete
  11. Tak perlu kejar .... :) masing-masing akan sampai ke tahap itu ... sabar itu adalah kuncinya

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum wbt...
    Hehehehe...
    Blog fatin liyana paling tinggi yang saya pernah jumpa : blog hits 25 juta.
    follower 54 ribu...
    hehehehe...
    saya? 13 orang jer? hehehehe... okay lah tu...
    buat belog bukan sebab nak cari follower... hehehe

    ReplyDelete

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komen dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh gunakan borang 'hubungi saya' atau looket.me/hasrulhassan.