Klik Sini Untuk Tempahan Rujukan
As-Salam.
Satu yang nyata, apabila HH cuba gelintar dan mencari kata kunci tertentu yang ada kaitan dengan permasalahan agama atau info am mengenai agama Islam, kebanyakkan yang akan berada di laman pertama enjin carian ialah pautan-pautan daripada blog-blog dari seberang.

Hmm ... mungkin kerana Indonesia merupakan negara dengan penduduk Islam paling ramai di dunia, jadi ia mungkin satu perkara yang pelik. Pelik ke? Hmm .......

Mengapa mereka celik IT dan mengapa ramai yang gunakan blog sebagai medan dakwah yang mudah? Mengapa tidak kita? Mengapa tidak aku .. kau .... 

Hairannya, blog-blog dari seberang, tiada kisahpun dengan isu followers skit ramai, pageviews ke apa ke .... mereka lebih suka tulis dan kongsi. Dan nyatanya, soal copy-paste tak ada isu juga, kerana setiap entri diberikan akan ada rujukan yang diberikan.

Blog nampak simple, tak adalah sarat marat. Tapi pengisian itu ... kagum dengan hati yang menulis blog seperti itu.


3 Comments

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

  1. salam bro

    kat malaysia pon banyak gak. cam saifulislam.., iluvislam, halaqah.net

    hati2 ilmu agama di internet, kalau x paham terus bertanya alim ulama. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya, tu sedia maklum. Kebanyakkan yang ada tu merupakan laman web dah, bukan blog peribadi biasa. Macam blog dari sana, mereka banyak cerita soal kejadian itu dan ini, pastu kaitkan dengan ayat quran dan hadith mereka.

      Dakwah dari sudut bukan dakwah direct .... tapi dakwah secara tidak langsung.

      Delete

Post a Comment

Komen adalah tanggungjawab anda. Tertakluk pada Akta 588 SKMM. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.


Klik Sini
Previous Post Next Post

Advertisement


Bisnes Shopee

Advertisement


Mudah Kerja Dengan 176 Template COPYWRITING - The Story Selling! Ayat Padu Hanya Isi Tempat Kosong Sahaja!! KLIK SINI untuk DOWNLOAD

Tawaran Sertai Kelas Online SHOPEE. Free Ebook Diberikan.KLIK SINI. Guna Telegram.

Advertisement