As-Salam.
Satu isu - mungkin. Dari satu ke satu, ada perselisihan antara media arus perdana dengan blogger, blogger tak puas hati pada media, dan media tak puas hati pada blogger. Antara benar atau tidak, hanya mereka yang berhadapan situasi melibatkan keduanya sahaja yang tahu.


HH ada kawan dalam media arus perdana. Ada kawan jadi editorial di majalah, ada yang jadi jurugambar, ada yang jadi pemberita. Setakat dalam pengetahuan HH, mereka ini ok dan tak pandang rendah pada blogger, malah ada di antara mereka kagumi apa yang disampaikan oleh blogger.

Tapi itu mungkin kerana - kawan-kawan HH tu merupakan mereka yang terlibat di dalam bidang kewartawanan yang tidak melibatkan dunia hiburan tanahair dan bukan pula terlibat dalam bidang kewartawanan yang paparkan isu politik.

Yang HH nampak ialah, isu timbul atau pergeleseran hanya berlaku apabila media dan blogger menceritakan kisah di dalam jurus politik dan hiburan. Yang lain, nampak ok je.

Dengar kata ada media yang pandang rendah pada blogger. Nak tahu kisah ini?

5 Comments

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komenlah dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

**Jika anda menggunakan Google Crome, tetapi tidak boleh meninggalkan komen, anda kena ENABLE THIRD PARTY COOKIES pada setting Privacy and Security Crome anda.**

  1. huhu ..bagus jadi wartawan, kita boleh dapat info, tapi bloggers jugak boleh menjadi wartawan cuma nak atau tak nak je.. ! tak boleh lah nak berkelahi antara bloggers dan wartawan ..mungkin ada jugak wartawan yang bergelar bloggers, dan bloggers bergelar wartawan ..siapa tahu bukan ?

    ReplyDelete
  2. http://www.spudinpunya.com/2012/05/media-pandang-rendah-bloggers.html

    ReplyDelete
  3. Diaorang tercabar dgn blogger2 krn info dan berita yg lebih pantas. Mungkin periuk nasi diaorg terganggu gugat kot

    ReplyDelete
  4. Ramai jer media yang ok...yang tak ok ni yang tak kenal..=) dalam entri den ada bgtau yang wartawan melodi dan diva 1 semua ok jer..sporting lagi..,=)

    yang tunjuk bangus ni rasanya yg tak pernah jumpa dan kenal dia igt blogger pician ni boleh dipijak2..=)

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen adalah tanggungjawab anda. Sebarang komen yang ditingalkan tertakluk pada Akta 588 SKMM. Komenlah dengan nada ilmiah, dan lakukan dengan niat yang murni. Untuk pengiklanan, boleh email ke editor@hasrulhassan.com.

**Jika anda menggunakan Google Crome, tetapi tidak boleh meninggalkan komen, anda kena ENABLE THIRD PARTY COOKIES pada setting Privacy and Security Crome anda.**

Bisnes Tudung Online
Sebelumnya Seterusnya
Bisnes Bundle