Langkau ke kandungan utama

Table of Content

Isi Kandungan Blog (Table of Content)


Blog ini telah dikenali sebagai salah satu top blog di Malaysia, dan menjadi antara blog rujukan untuk blogger blogspot memulakan blog sendiri. Ia pernah menjadi antara 150 blog paling tinggi trafik di Malaysia menurut Alexa Ranking antara tahun 2010 - 2013.

Dan mulai tahun 2014, blog ini adalah antara blog berpengaruh di dalam dunia blog Malaysia, sehingga ada yang menggelarkan pemilik blog sebagai Sifu Blogger Blogspot Malaysia selain Pakar SEO di Malaysia.

Blog ini telah menghasilkan dan menerbitkan lebih daripada 6000 blog post atau entri (sehingga Januari 2017) dalam banyak topik dan kategori, paling banyak dalam kategori tips blogging, panduan blogger dan juga tips SEO serta Adsense.

Namun, bermula Februari 2017, blog dikemaskini untuk memenuhi tema baru iaitu Gaya Hidup Sebagai House Husband Malaysia.

Table of Content

Berikut adalah table of content (TOC) atau isi kandungan blog mengikut label/tag/kategori terkini:
  • Gaya Hidup (Lifestyle)
    • Resepi Makanan (Cooking Recipe)
    • Petua Tradisi (Traditional Tips)
    • Beli Belah Dalam Talian (Shopping Online)
    • Keibubapaan (Parenting Tips)
    • Inspirasi (Inspiration)
  • Kerja Dari Rumah (Work From Home)
    • Buat Duit Secara Online (Make Money Online)
    • Pelaburan (Investment)
  • Percutian Keluarga (Family Retreat)
    • Destinasi Cuti (Holiday Destinations) 
    • Tips Bercuti (Holiday Tips)

Secara amnya ...

Blog ini adalah mengenai gaya hidup (lifestyle) house husband sebagai blogger sepenuh masa, berkongsi tip dan petua mengenai keibubapaan (parenting), resepi, tips beli belah secara online, kerja dari rumah dengan buat duit secara online dan pelaburan, juga perkongsian pengalaman bercuti, selain kisah-kisah dunia blog Malaysia termasuklah kontest dan beberapa tips dan panduan untuk blogger Malaysia.


Mahu Update Terkini?

Ketahui post terbaru mengenai gaya kehidupan house husband serta keibubapaan, resepi, tips dan panduan shopping online, kerja dari rumah, pelaburan, percutian dan desinasi menarik, panduan untuk blogger. Email anda selamat dan diuruskan oleh Google Feedburner.



Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …