Langkau ke kandungan utama
Ramadan 2017 Promo

Panduan Adsense

Raja Adsense Revive - Panduan Google Adsense Pertama Dalam Bahasa Malaysia. Mahukah anda ketahui bagaimana saya dan ramai blogger buat duit USD dengan Google Adsense walaupun blog anda kurang follower atau tidak famous?

Panduan Google Adsense Pertama Dalam Bahasa Malaysia

Gunakan Adsense Untuk Jana Income USD Blog Anda

Adsense adalah merupakan platform pengiklanan paling berpengaruh di dunia. Anda boleh melihat iklan Adsense hampir di mana sahaja - kecuali laman web dan blog yang melanggar terma dan syarat Adsense. Ia ada di laman web berita, di laman web video, di tablet dan juga di smartphone anda. Malah, ketika anda nak download aplikasi tertentu dari Google Store pun anda akan terlihat iklan Adsense ini.

Tahukah anda, setiap kali pengunjung blog anda melihat iklan Adsense ini, anda akan dibayar dalam USD? Anda tak perlu promote pun, malah anda tak perlu suruh orang klik pun iklan Adsense tersebut. Best kan dapat jana income macam ni? Dalam USD pulak tu.

Jana Income USD Secara Automatik

Menerusi Adsense, anda boleh tulis blog dan jana pendapatan setiap hari secara automatik. Setiap iklan yang keluar akan berikan income kepada anda. Dan ianya akan direkodkan dalam dashboard Adsense anda. Apabila capai jumlah minima iaitu sebanyak USD100 setiap bulan, anda akan dapat lihat pendapatan anda tersebut dimasukkan ke dalam akaun bank anda - tanpa perlu anda request pun .. semuanya automatik.

Mengapa Adsense?

Mengapa pilih Adsense?
  1. Konsepnya mudah. Anda ada blog, hanya daftar dan letakkan kod iklan dalam blog anda - tak kiralah samada anda guna blogspot atau wordpress atau apa jua platform untuk blog anda. Adsense compatible untuk semua jenis blog.
  2. Sebab ia percuma. Pendaftaran untuk meletakkan akaun Adsense adalah percuma.
  3. Sebab ia iklan dari seluruh dunia. Jadi, blog anda bukan setakat boleh berikan income dalam USD, tetapi juga Pound Sterling, Euro, Pound British, Yen, dan segala macam jenis matawang yang ada. Ini adalah kerana pengiklan yang ada dalam Adsense bukan hanya datang dari Malaysia.
  4. Sebab anda boleh block iklan yang tidak sesuai dengan pembaca blog anda. Secara automatiknya, Adsense tidak membenarkan iklan judi, arak dan yang boleh langgar tatasusila sesebuah negara. Anda boleh control iklan yang keluar menerusi Adsense.
  5. Sebab anda ada cara untuk tingkatkan income Adsense anda, dan pihak Team Adsense sendiri akan bantu anda dapat income tinggi menerusi blog anda.
  6. Sebab anda hanya perlukan satu kod iklan Adsense untuk dipasang untuk semua blog-blog yang anda ada. Bila dah dapat akaun full, anda letak iklan Adsense di blog yang hanya ada satu post sejak lapan tahun lepas pun tak ada menjadi kesalahan, dan masih boleh buat income USD.
  7. .. dan banyak lagi kelebihan yang ada dalam Google Adsense. Tidak hairanlah mengapa ramai blogger dari seluruh dunia menggunakan platform ini untuk menjana income menerusi blog.

Anda ada blog? Mahu jana income menerusi Adsense tak? Jika anda ada blog, dan anda mahu jana income USD dengan blog anda .. baca lagi ....

Nah .. saya tunjukkan beberapa contoh iklan Adsense yang pernah muncul di blog saya (versi desktop dan juga versi mobile) - Iklan 'Get Paid Doing Surveys' dan ikan 'IKEA'


Ok. Dah ada blog .. dan blog anda dalam blogspot, boleh mohon Adsense tak? Uhh sangat digalakkan. Malah Blogspot sendiri suruh anda apply Adsense untuk jana income menerusi blog blogspot anda.

Jadi, kenapa tak buat? Tak tahu cara nak apply? Tak tahu cara nak letak iklan yang sesuai?

Maka, saya syorkan anda untuk dapatkan Panduan Raja Adsense Revive (2017). Ia ditulis oleh saudara Shamsuriyadi, yang merupakan penulis mengenai Adsense dan Adword. Dua bukunya adalah antara terlaris untuk panduan Adsense diterbitkan oleh PTS Media Publishing.

Panduan Raja Adsense Revive 2017


Panduan Raja Adsense Revive 2017 Untuk Blogger Malaysia

Panduan Raja Adsense sudah 11 tahun di pasaran, kini dengan versi terbaru yang lebih POWER!!

Menerusi panduan ini, anda akan belajar menerusi 10 modul yang disediakan. Nak tahu lebih lanjut mengenai modul-modul tersebut, anda boleh klik pada entri blog saya ini - 10 Modul Belajar Adsense Untuk Blogger

Adsense Buat Duit di YouTube dan Google Play

Apabila anda sudah mendapat akses akaun Adsense penuh anda, anda bukan sahaja boleh buat duit USD dengan blog, malah dengan Youtube mahupun Google Play.

Jika anda kaki buat video dan sering share video anda di Facebook atau Instagram .. apakata anda muat naik ke YouTube dan jana income menerusi iklan Adsense di YouTube anda. Setiap kali orang tengok video anda, iklan Adsense akan keluar. Dan setiap kali itulah, anda akan dapat income menerusi Adsense.

Nak lagi best?

Anda letak video anda tersebut dalam blog post anda. Fuh .. anda boleh dapat double income hanya dari satu platform sahaja iaitu Adsense.

Segala tips, trick, teknik dan cara jana income dengan Adsense ini  .. anda boleh peroleh dari Panduan Raja Adsense Revive 2017.

Berminat tak?

Harga asal panduan ini adalah RM100. Tetapi anda boleh dapatkan dengan harga RM80 sahaja dengan membuat tempahan menerusi pautan di bawah.

RM100

RM80 Sahaja


Dengan harga ini, anda akan dimasukkan ke dalam Fb Group Support untuk memudahkan anda dibimbing dan ditunjukkan cara yang betul dalam program ini. Selain itu, anda juga turut diberikan tools untuk memudahkan anda bermula.

Jaminan Wang Dipulangkan


Dapatkan panduan ini sekarang, dan jangan tunggu sehingga harga promosi RM80 tamat. Saya memberikan peluang untuk anda mendapatkan panduan ini dengan harga promosi ... sebab panduan ini harus anda miliki sebagai blogger. Anda seharusnya tidak ketinggalan untuk jana income USD daripada blog.




Popular

Bagaimana Buat Duit Dengan Lynk.my? Jana Income Tanpa Modal

Wow .. Gaji MYR 3,164 Sebagai Tukang Cuci di Singapore !!

Kesempatan Belajar Forex Trading Online