Segmen Blogwalking Ramadan-Raya 2018

Dah lama tak nampak rakan-rakan blogger buat segmen ni. Kali ini, saya nak anjurkan sebuah segmen untuk semua blogger Malaysia. Rasanya inilah segmen pertama saya buat untuk tahun 2018. Segmen khas untuk rakan blogger ini dinamakan Segmen Blogwalking Ramadan-Raya 2018.

Segmen ini saya anjurkan untuk projek blogwalking sempena bulan Ramadan dan Raya 2018. Jadi, apabila disebut blogwalking tu, pastilah saya akan sediakan satu bloglist khas menggantikan senarai blog yang ada di sidebar blog saya tu. Nak join tak?

Segmen Blogwalking Ramadan-Raya 2018

Segmen Blogwalking Ramadan-Raya 2018
Segmen ini akan berlangsung bermula dari 24 April hingga 29 April 2018. Jadinya, ada tempoh selama 5 hari untuk rakan blogger menyertai Segmen Blogwalking Ramadan-Raya 2018 ini.

Cara Sertai Segmen Blogwalking Ramadan-Raya 2018

Syaratnya mudah sahaja.
  1. Mestilah blogger Malaysia dan ada blog yang aktif.
  2. Tulis sebuah post berkaitan segmen ini.
  3. Gunakan banner segmen ini dan muatkan dalam post tersebut.
  4. Senaraikan lima aktiviti yang akan anda lakukan dalam bulan Ramadan (macam kira azam la) dalam post tersebut. Kalau boleh aktiviti ini mesti sesuatu yang boleh jadikan anda lebih baik dari Ramadan sebelum ini. Contohnya: Saya akan sholat berjemaah terawih selama 20 malam pertama tanpa tinggal atau Saya akan cuba banyakkan sedekah awal pagi sepanjang Ramadan.
  5. Pastikan ada satu link yang menuju ke blog ini atau blog post ini.
  6. Dah siap, tinggalkan URL post segmen tersebut ke ruangan komen di bawah.

Mudah sahaja kan?

Saya akan sediakan satu post khas untuk senaraikan semua peserta untuk mudahkan blogwalking dilakukan antara peserta segmen mahupun rakan blogger lain. Malah, saya akan sediakan satu blog list untuk peserta segmen di sidebar blog saya dan akan kekal berada bermula dari 2 Mei hinggalah abis semua orang beraya Aidilfitri tahun ini .. hehe...

Orait?

Jom meriahkan segmen ini. Ingat ye, saya akan terima penyertaan sehingga 29 April 2018 sahaja. Bila link post penyertaan diberikan selepas tarikh tersebut, saya tak terima dah.

Segmen ini bertujuaan untuk semarakkan lagi hubungan antara rakan blogger dengan aktiviti blogwalking, selain melafazkan azam untuk ibadah dan amalan baik di bulan Ramadan tahun ini.

Post a Comment

32 Comments

  1. Saya cuba ...
    Terima kasih HH ..

    https://www.sislin76.com/2018/04/segmen-blogwalking-ramadhan-raya-2018.html

    ReplyDelete
  2. sy join ;D

    http://www.umifuzy.com/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

    ReplyDelete
  3. Salam. Kita join ;)

    http://www.ceritamak.com/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

    ReplyDelete
  4. https://belogsjm.blogspot.my/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

    ReplyDelete
  5. Join juga .. http://www.rasadantips.com/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

    ReplyDelete
  6. Join juga .. http://www.rasadantips.com/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

    ReplyDelete
  7. https://kakitravelkhairuddin.blogspot.my/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

    Ate, Teman join.

    ReplyDelete
  8. Salam..nak join gak https://www.kickstory.net/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

    ReplyDelete
  9. saya join..

    http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum wbt..

    Terima kasih kepada Abang Hasrul untuk segmen ini..
    Saya join yer..

    http://azlanrumadi.blogspot.my/2018/04/segmen-blogwalking-ramadhan-raya-2018.html

    Semoga Allah memberkati dan merahmati selalu.

    AZLAN RUMADI
    www.azlanrumadi.blogspot.my

    ReplyDelete
  11. singgah sini & join :D

    http://www.farhanajafri.com/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

    ReplyDelete
  12. bismillah... aida join :)
    http://www.adianiez.com/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

    ReplyDelete
  13. join :)

    www.sayidahnapisah.com/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

    ReplyDelete
  14. saya join ye :)

    http://www.kasihjuju.com/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

    ReplyDelete
  15. saya cuba.. :)

    http://husnahusainin.blogspot.my/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah... CM join :)

    https://cikmasland.blogspot.my/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018-cm.html?m=1

    ReplyDelete
  17. Mrs. A join

    https://mrsablogstori.blogspot.my/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

    ReplyDelete
  18. Join.. :)

    http://www.huhahuhajerr.com/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

    ReplyDelete
  19. join segmen

    https://sayazarulfarhana.blogspot.my/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

    ReplyDelete
  20. Ciktie join ye

    http://www.ciktie.com/2018/04/segmen-hasrulhassancom-blogwalking.html?m=1

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum..

    Lea join ye..

    http://www.leaazleeya.com/2018/04/segmen-hasrulhassancom-blogwalking.html

    ReplyDelete
  22. Awa join... Terima kasih...

    http://www.sishawa.com/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

    ReplyDelete
  23. Salam HH saya join yea :

    http://www.bondezaidalifah.com/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

    ReplyDelete
  24. Salam HH, Fiza pun join ye 😊
    www.fizacrochet.com/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html?m=1

    ReplyDelete
  25. dah join jugak!

    http://www.ceritaita.com/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

    ReplyDelete
  26. Mama join ye
    http://www.mamapipie.com/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

    ReplyDelete
  27. allhamdulillah saya join
    http://www.sheilainspire.com/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

    ReplyDelete
  28. http://aerillhassan.blogspot.com/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

    ReplyDelete
  29. Assalamualaikum . .

    S.K. join . . Semoga murah rezeki . . Ameen

    http://stnrsyfh.blogspot.my/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

    ReplyDelete
  30. join...

    http://darihatimissmulan.blogspot.my/2018/04/segmen-blogwalking-ramadan-raya-2018.html

    ReplyDelete
  31. hai,,,saya pun join jugak ni http://www.ehbelogaku.com/2018/04/segmen-hasrulhassan-ramadan-raya-2018.html

    ReplyDelete