Ketahui Rahsia Rakan Saya Jana RM25,115 Dari Kedai Online Simple

Ketahui Rahsia Menjana Keuntungan Sebanyak RM25115 Dari Kedai Online Simple WooCommerce dan AliExpress.

Ini satu inspirasi buat rakan-rakan yang mahu membuka sebuah kedai online menjual produk yang bukan produk sendiri. Inilah seronoknya bisnes online, anda boleh raih pendapatan lumayan tanpa perlu sebuah kedai fizikal, malah tanpa memerlukan anda untuk hasilkan apa-apa produk sendiri.

Rahsianya cuma dua, anda mesti sediakan sebuah kedai online dan mesti ada produk untuk dijual dalam kedai online anda tersebut. Tapi, kalau tak ada produk sendiri bagaimana? Tapi kalau tak ada kedai online sendiri bagaimana? Ok, blog post ini akan berikan jawapan kepada persoalan anda ini.

Rahsia Rakan Saya Jana Pendapatan RM25,115.20 Menerusi Kedai Online Simple

Rahsia Rakan Saya Jana Pendapatan RM25,115.20 Menerusi Kedai Online Simple
Rahsia Rakan Saya Jana Pendapatan RM25,115.20 Menerusi Kedai Online Simple
Sebelum saya dedahkan siapa rakan saya ini, elok saya rungkaikan dan berikan jawapan untuk dua persoalan awal tadi. Saya tahu ramai yang mencari peluang untuk jana pendapatan lebih. Saya sedar ramai yang hadapi kesulitan untuk menjalankan bisnes online sendiri. Maka, baca elok-elok apa yang akan saya ceritakan dan dedahkan ini.

Tak mustahil sebenarnya untuk bina kedai dan jual produk secara online di zaman sekarang. Peluang sangat banyak tersedia, namun ramai antara kita seolah-olah takut untuk pergi the-next-step bagi merealisasikan impian dan tujuan.

Tunggu Ada Modal RM1 Juta Ke?

Alahai, entah apa yang ditunggu, saya tak pasti .. mungkin bila dah ada modal besar sehingga satu juta ringgit kot baru nak mula berniaga online ni .. huhu. Tapi, fikir balik .. macamana nak dapatkan modal tu kalau tak bermula dengan modal yang kecil?

Antara masalah yang sering didengar adalah..
"Saya tiada produk, jadi apa saya nak jual?"
"Saya ada produk tapi saya tak tahu bagaimana nak jual untuk hasilkan keuntungan"
"Saya tiada modal nak beli barang untuk saya jual di internet"
Abaikan soal modal. Saya tahu ramai yang tak ada modal besar nak buat bisnes online ni. Nak buat produk sendiri, uhhh .. memang ramai yang kecut perut. Tapi, ada impian. Bila tengok ada usahawan berjaya sampai mereka keluar TV, keluar majalah .. terasa macam .. "Ehh aku nak la jadi macam dia .."

Orait, sekali lagi ... lupakan soal modal.

Cara Menjual Produk Online Tanpa Modal

Persoalan pertama - produk apa yang boleh saya jual secara online tanpa perlukan saya keluarkan modal besar?

Okay, ada banyak produk yang boleh anda jual secara online, dari sekecil produk seperti pin baju hinggalah ke sebesar-besar sebuah trak 4WD. Benda-benda ni boleh anda jual secara online.

Kata ramai orang, nak jadi usahawan berjaya, kena ada produk sendiri. Uhh .. ya memang betul, tapi nak buat produk sendiri, kena ada modal ribu-ribu .. anda ada ke modal sebesar tu?

Tak ada? Maka pilih jalan mudah iaitu dengan berniaga produk yang dimiliki oleh orang lain. Tak perlu modal besar. Malah, dalam banyak kes yang saya jumpa, anda tak perlukan modal pun untuk berniaga dan jual produk orang lain ni secara online.

Berniaga apa yang guna modal kecil? Berniaga cara mana gunakan produk orang lain ni?

Dua Cara Berniaga Online Tanpa Modal Besar

Ada dua cara berniaga online tanpa modal, satu menerusi dropship, dan keduanya menerusi program affiliate. Dua-dua program jana income online ini tidak memerlukan anda mengeluarkan modal yang tinggi, malah untuk program affiliate misalnya, anda cuma perlu daftarkan diri anda secara percuma sahaja. Ya, percuma sahaja.

Sama juga dengan dropship. Kalau ada bayaran pun untuk program dropship ni, ianya adalah untuk daftarkan diri anda sebagai agen menjual yang sah, sebab kebanyakan produk dropship adalah produk fizikal seperti pakaian, perfume, peralatan rumah dan sebagainya. Paling tinggi bayaran untuk jadi agen dropship yang pernah saya sertai ialah RM50 seumur hidup.

Nah, masalah mencari produk untuk dijual sudah tidak jadi masalah lagi.

Ketahui sesuatu - anda boleh jual beg, basikal, t-shirt, skirt, tudung, telekung, baju dalam, seluar dalam, alat kelengkapan sekolah, smartphone, TV flat skrin, sofa, meja makan, set bilik tidur, tiket kapal terbang, pakej tunaikan umrah, pakej melancong malah apa sahaja yang terfikir di kotak fikiran anda hanya menerusi program dropship dan affiliate.
[Dah Baca?] Cara-Cara Nak Buat Duit Online Menguntungkan di Tahun 2017
Dan semua produk itu tak perlu pun anda wujudkan sebab ia telah sedia wujud, hanya tunggu anda sahaja untuk promosi dan jual kepada orang lain. Anda boleh dapat untung dari segi perbezaan harga dan juga dari segi komisen jualan.

Ia cara menjana pendapatan yang tidak memerlukan anda keluarkan modal samada untuk membelinya, menyimpan stok atau menguruskan pembelian. Semuanya tersedia dan dipermudahkan untuk anda melakukan bisnes online anda sendiri.

Tugas anda ialah promosi sahaja!

Okay. Sekarang dah ada produk, jadi untuk mempromosi .... saya memang syorkan anda untuk bina kedai online sendiri. Jadi, bagaimana nak bina dan wujudkan kedai online sendiri ni?

Hmm .... mungkin anda akan kata, gunakan Facebook je untuk buat kedai online sendiri.

Aha .. tapi, nak gunakan Facebook, nak dapatkan pelanggan dan pembeli... anda kena gunakan Facebook Ads. Aha .. kena keluarkan modal juga tu, ye tak?

Masyukkkk .. Jual Produk Dalam USD

Elok anda bina kedai online sendiri. Target pelanggan pun lebih meluas sebab anda boleh jual produk anda bukan setakat di dalam pasaran Malaysia sahaja tetapi luar negara. Tak nak ke jual produk ke pasaran antarabangsa yang akan berikan anda pendapatan dalam USD?

Jeng .. jeng .. jeng .. inilah cara bagaimana rakan saya berjaya meraih pendapatan sehingga RM25,000 dari kedai onlinenya yang simple. Jual barang dalam USD ... !!

Jika anda otak bisnes, pasti anda melihat ia satu peluang yang terbaik untuk raih lebih keuntungan. Apatah lagi tatkala ini, nilai matawang MYR kurang baik keadaannya. Maka, elok sangat anda berubah cara berniaga, dari menjual barang dengan gunakan matawang MYR kepada USD yang lebih lumayan.

Peniaga dari China pun gunakan cara ini untuk jana keuntungan besar. Itu sebab ada rakan saya yang gunakan laman web seperti TaoBao untuk import barang dari China dan jual di sini. Kebanyakan rakan saya yang berniaga cara ni adalah peniaga kecil-kecilan di pasar malam. Tak perlu pergi China untuk import barang dari sana dan jual kepada pembeli di sini.

Tapi saya tak nak anda ikut cara tu. Sebab saya mahu anda ikut jejak langkah rakan saya yang berjaya raih RM25K tu. Sebab apa? Sebab pasarannya lebih luas, ke serata dunia. Dan dia melakukannya menerusi dua sumber iaitu menerusi dropship dan juga program affliate.

Seperti saya beritahu sebentar tadi, anda perlukan sebuah kedai online anda sendiri. Ini zaman e-commerce. Ia cara berniaga alaf baru, zaman teknologi, zaman berniaga tanpa sempadan.

Cara Bina Kedai Online E-Commerce Sendiri

Untuk hasilkan sebuah kedai online sendiri, anda boleh gunakan platform blogging terkenal satu dunia iaitu Wordpress. Dengan Wordpress, anda boleh bina kedai online simple tetapi power yang membolehkan kedai ini diketahui sehingga ke benua Eropah dan Amerika.
Bina Kedai Online Menerusi WooCommerce
Di dalam Wordpress, ada template khusus untuk bina sebuah kedai online yang lengkap dengan plugin tertentu. Plugin ni lebih kurang macam software percuma yang boleh anda masukkan ke dalam laman web anda untuk bina shopping-cart, ruang pembayaran, ruang tracking barang dan sebagainya tanpa perlu pun anda keluarkan modal untuk sistem ini.

Template Wordpress yang terkenal untuk bina kedai online serba lengkap ini adalah WooThemes. Template WooThemes dalam Wordpress ini memang power untuk sebuah kedai online. Ia juga dikenali sebagai WooCommerce. Ia adalah template terbaik untuk platform e-commerce dalam Wordpress.
WooCommerce - Rahsia Jana RM25 115 Dari Kedai Online Simple
Jadi, sekarang anda sudah tahu betapa mudahnya untuk setup sebuah bisnes online anda sendiri. Seperti saya katakan, semuanya dah ada disediakan untuk anda, cuma anda perlu buat, ambil the-next-step untuk realisasikannya.

Orait.

Dah jawab persoalan bagaimana nak bina kedai online sendiri, dan bagaimana nak dapatkan produk untuk dijual. Saya teruskan ke bahagian seterusnya ....

Sekarang, saya dedahkan pula teknik rahsia rakan saya yang berjaya jana RM25,115.20 menerusi kedai onlinenya. Bagaimana dia lakukannya?

WooCommerce AliExpress

Semuanya menerusi platform Wordpress dengan template WooCommerce dan juga laman web AliExpress. Dia membina kedai onlinenya menggunakan WooCommerce dan muatkan produk untuk dijual daripada laman web AliExpress. Simple dan sempoi.

Laman web AliExpress ni adalah cabang dari laman web Alibaba, ia menjual banyak barang yang mendapat permintaan tinggi di pasaran online dunia. Jadi, menerusi platform kedai online WooCommerce ini, rakan saya menggunakannya untuk promosi dan pasarkan produk dropship dari AliExpress secara automatik ke pasaran antarabangsa.

Beliau tidak perlu beli barang dari AliExpress, tidak perlu nak simpan stok, tidak perlu nak handle pengeposan malah sistem pembayaran dari pelanggan ke pihak dropship AliExpress pun dibuat secara automatik.

Seperti saya katakan tadi, tugasan beliau cuma satu - promosi kedai onlinenya sahaja. Orang masuk kedai, nampak produk yang berkenan dari AliExpress, beli, bayar online dan beliau akan terima keuntungan dan juga komisen dalam USD.

Bukti Jualan

Ok, nah saya kongsikan hasil jualan atau keuntungan yang telah beliau terima (paling terbaru ni) bulan Mei 2017.
Bukti - Rahsia Jana RM25 115 Dari Kedai Online Simple WooCommerce
Tak terinspirasi kah anda melihat jumlah pendapatan dan keuntungan yang diterima? Bukan produk sendiri pun ... huhu .. jual produk orang lain, tetapi boleh dapat income sebegitu tinggi.

Siapa pembelinya? Nah lihat pula bukti di bawah ini ...
Bukti - Rahsia Jana RM25 115 Dari Kedai Online WooCommerce
Peluang dah ada untuk anda memulakan langkah untuk berniaga secara online dengan berjaya. Berjaya ada bisnes sendiri. Berjaya ada kedai online sendiri (international lak tu). Berjaya jual produk permintaan antarabangsa. Berjaya dapat income dalam USD. Berjaya miliki sumber income pasif yang sebenarnya boleh diwarisi kepada anak-anak.

Ini Real Business ...

Ini bukan skim pelaburan, yang anda kena tengok naik turun saham. Bukan berniaga emas. Bukan masuk forex trading. Ini perniagaan sebenar - ada kedai, ada produk (walaupun bukan anda punya). Eceh .. ingat kedai kasut kat tempat anda tu jual produk sendiri ke? Uhh ... derang pun ambil margin keuntungan .. cumanya mereka kena letak harga tinggi sebab kena bayar bil sewa kedai, bil elektrik kedai, cukai perniagaan dan macam-macam lagi ..

Sekarang anda dah tahu bahawa rahsia kejayaan rakan saya raih dan jana RM25,115.20 adalah menerusi kedai online dibina sendiri dari platform WooCommerce dengan jual produk dropship serta affiliate dari AliExpress.

Peluang Ikut Jejak Rakan Saya ...

Bagaimana jika saya beritahu anda, bahawa anda diberikan peluang untuk dapatkan segala ilmu ini supaya anda boleh mulakan kedai online anda sendiri, dan meraih pendapatan seperti rakan saya dengan jual produk dropship serta affiliate AliExpress?

Nak? Betul-betul nak tahu ni?

Sanggup anda bayar sehingga RM1000 untuk dapatkan keuntungan cecah RM25K dalam masa sebulan dua? Sanggup tak? Sanggup nak dapatkan kursus bervideo A sampai Z yang beritahu langkah-langkah nak hasilkan kedai online sendiri dan produk dari AliExpress dengan bayaran kursus online RM1000?

Kursus ini dinamakan WooXpress. Gunakan kod diskaun - "100OFF" untuk potongan RM100.

Kalau sanggup, terus sahaja ke link berikut:
[Klik] Rahsia Nazrin dan Rashvin Buat Bisnes E-Commerce Dropship dan Affiliate AliExpress
Dah masuk dalam laman web di atas, nak daftar .. abaikan sahaja tempoh promosi tu. Tetapi jangan abaikan pula KOD PROMOSI '100OFF'.

Gunakan kod promosi '100OFF' untuk dapatkan diskaun sebanyak RM100. Jadinya, tak perlulah risau kalau anda tak sanggup nak bayar RM1000, sebab anda boleh dapatkan kursus ini PRO EDITION dengan tawaran harga lebih murah, hanya RM670 dengan kod kupon diskaun.

Harga RM670 ini adalah harga penuh kursus ini yang didatangkan sekali dengan software LetSocify. Ia merupakan satu software pwer yang boleh membina list prospek atau subscribers yang 'targeted' tanpa perlu risau kos pemasaran Facebook Ads yang semakin hari semakin tinggi

Menerusi pakej kursus ini, anda akan dapat benda-benda di atas termasuklah benda di bawah ini:
 • 6 Module Training Access
 • 67++ Total Video
  • Wordpress Mastery
  • WooCommerce Mastery
  • Affiliate AliExpress
  • Dropshipping AliExpress
  • E-Commerce Android Apps
  • Facebook E-Commerce
 • 5 bonus premium
Akses sekarang supaya anda tidak lepaskan peluang harga menarik ini.
[Klik] Rahsia Nazrin dan Rashvin Buat Bisnes E-Commerce Dropship dan Affiliate AliExpress
Jangan tunggu lama-lama, anda kena cepat bertindak dan ambil the-next-step.

Jangan kata saya tak beritahu, saya loloskan peluang ini untuk sesiapa sahaja yang ingin ada bisnes online sendiri, yang tak ada modal besar, yang mahu dapat income USD ... yang mahu ambil peluang dari market yang sangat besar menerusi seleksi luas produk yang boleh dijual dari AliExpress.

Anda tak perlu pergi ke pejabat, hanya kerja dari rumah dengan buat bisnes online sendiri - yang tak perlu pun anda rumitkan kepala otak nak fikir soal modal pusingan, modal simpan stok, produk apa nak jual, bagaimana nak respon pada pembeli, cara nak hantar barang segala bagai. Automatik je, dan ia mungkin menjadi sumber pendapatan pasif anda ...

 

COMMENTS

BLOGGER: 5
Loading...
Name

#Bajet2014,4,#VMY2014,5,#WORDLESS WEDNESDAY,74,Abah Blogger,39,Advertorial,117,Advertorial 2013,15,advertorial 2014,40,advertorial 2015,8,ARTIKEL KEHIDUPAN,11,ARTIKEL KEKELUARGAAN,8,ARTIKEL KESIHATAN,6,Bajet 2013,9,Bajet 2016,8,BICARA MASYARAKAT,153,Bicara Minda,73,BILA BLOGGER MASUK MAJALAH,26,BLOG LENSA HASRUL,1,BLOG PILIHAN 2012,25,BLOG PILIHAN 2013,15,Blog Selebriti,77,Blog Stats,10,Blogger Guide,2,BR1M,10,Buat Duit Dengan Adsense,55,Buat Duit Online,366,Cerpen Kehidupan,1,ChurpChurp,4,CINTA DAN JIWANG,45,Contest 2014,37,Contest 2015,19,Contest 2016,15,Contest 2017,8,Custom Made Sticker Kereta,1,DARI AKHBAR,28,DARI RAKAN BLOGGER,7,Dari Rakan Facebook,8,Destinasi Cuti,14,DIARI HIDUP,2,Didik Anak,5,diskaun saman PDRM,2,Dunia Blog,1,DUNIA BLOG DAN BLOGGER,28,DUNIA BLOGGER MALAYSIA,819,Dunia Haiwan,1,DUNIA HIBURAN SERANTAU,6,Dunia Oh Dunia,23,Dunia Penulis Blog,1,EDISI TERJAH BLOG BARU,33,english,1,Eqbalzack Giveaway,2,Fakta Hangat,291,FAKTA MENARIK,107,FAKTA MENARIK DAN PELIK,69,Familia,5,Featured,1,FOLLOWER HH,2,Fotografi,1,Gadget blogspot,1,GAMBAR,58,Gambar Menarik,16,GAMBAR PELIK DAN MENARIK,55,Gathering Bangku Kosong,12,Gaya Hidup,42,Giveaway,9,Guide and Tips,9,Hari Raya,58,Hartanah,52,Header Blog Pilihan,2,Holiday Destination,6,Holiday Getaway,62,Holiday Tips,2,Homestay,1,House Husband,623,Ihya Ramadhan,2,Info Blog,60,INFO BLOG BANGKU KOSONG,48,Info Blog HH,37,Info GST,14,Informasi,578,Informasi Dunia,1,INI SEBUAH CERITA,11,Inspirasi,10,Inspiration,6,Internet,2,iPhone 5 Gadjet Impian,1,ISLAM DAN MASYARAKAT,21,Isu Blogger,21,Isu Dan Berita,335,ISU DUNIA,3,ISU MALAYSIA,1,Isu Masyarakat,10,ISU MASYARAKAT 1,39,Isu Semasa,1,Jalan Jalan,1,JEJAK BLOGGER,19,Jom Jalan-jalan,3,Kamasutra temple,1,Kasut Pelik,1,Kehidupan Sebagai Blogger Sepenuh Masa,1,Keibubapaan,32,Kekeluargaan,81,Kempen,6,Kerja Dari Rumah,82,Khas buat Follower,39,Kisah Dunia,1,Kisah HH,74,KISAH KELUARGA,50,Klip Video,9,KOLEKSI LAWAK BANGKU KOSONG,47,KOLEKSI PETUA,23,KONGSI PETUA,2,KTM,16,Lawak Blogger,40,Lawak Sekejap,57,Lifestyle,277,Love,1,Majalah In Trend,6,Makanan,5,Malaysia Best Blog 2015,1,MENGENAI BLOG HH,1,Merdeka,12,MH370,6,Minda Berfikir,12,Miros,2,Narnia,1,NOSTALGIA,1,NUFFNANG,26,NULL,17,ONLINE SURVEY,1,Pakar SEO,1,Panduan,338,Panduan Adsense,18,Panduan Blogger,11,PANDUAN MENULIS BLOG,654,Panduan Pengiklanan di Blog,74,Parenting Tips,5,PDRM,1,Pelaburan,14,Pendapat,32,Penghargaan Dari Bloggers,8,PENGUMUMAN,2,Peraduan dan Kontest,15,Percuma,2,Percutian,54,Percutian Keluarga,17,PERISTIWA RAMADHAN,6,Permotoran,2,PERSPEKTIF,6,Petua,1,Petua dan Tips,27,petua kehidupan,5,Petua Memikat,3,Pilihanraya,1,Plastik Sampah Mesra Alam,1,que382ahexjz,1,Rakan Blogger,9,Ramadhan,66,RAMADHAN 2011,9,Ranking Alexa,2,Raya 2015,10,Resepi,51,Samsung,1,segmen 2015,2,segmen blogger 2016,7,SEJARAH DUNIA,43,Sembang Blogger,487,Semesti,2,SENI,3,Shopping,109,Shopping Online,7,Sihat Cantik,12,SIHAT SOKMO,19,SIRI KENALI TOKOH SEJARAH TEMPATAN,1,SIRI KISAH KERAJAAN AGUNG,5,SIRI SIFAT BLOGGER TERPUJI,6,Siri Tips Pikat Gadis Cantik,5,Tempat Makan,9,Tempat Menarik,173,Terbaik Google,6,The Bidadari 2014,9,Tips Bercuti,93,Tips Blogging,311,Tips Blogging 101,1,Tips Blogspot,85,Tips Dapur,51,Tips Kekeluargaan,4,Tips SEO Blogspot,130,VIDEO,127,Video Best,34,widget blog,29,WIDGET PILIHAN,71,wordless wednesday,105,Work From Home,13,
ltr
item
Biar Tahu Dengan Ilmu - HASRULHASSAN.COM™: Ketahui Rahsia Rakan Saya Jana RM25,115 Dari Kedai Online Simple
Ketahui Rahsia Rakan Saya Jana RM25,115 Dari Kedai Online Simple
Ketahui Rahsia Menjana Keuntungan Sebanyak RM25115 Dari Kedai Online Simple WooCommerce dan AliExpress.
https://3.bp.blogspot.com/-mBJP2kqMJQQ/WT88OAX1ZXI/AAAAAAAAgjg/MmyAQFd1Socyxr1nswl7vOUPuKj2mwPpQCLcB/s1600/rahsia-pendapatan-usd-kedai-online-simple.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-mBJP2kqMJQQ/WT88OAX1ZXI/AAAAAAAAgjg/MmyAQFd1Socyxr1nswl7vOUPuKj2mwPpQCLcB/s72-c/rahsia-pendapatan-usd-kedai-online-simple.jpg
Biar Tahu Dengan Ilmu - HASRULHASSAN.COM™
http://www.hasrulhassan.com/2017/06/rahsia-jana-rm25-115-dari-kedai-online.html
http://www.hasrulhassan.com/
http://www.hasrulhassan.com/
http://www.hasrulhassan.com/2017/06/rahsia-jana-rm25-115-dari-kedai-online.html
true
1039913750360806682
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Baca lagi Balas Batal balas Padam Oleh Home LAMAN ARTIKEL Papar semua DISARAN UNTUK ANDA LABEL ARKIB CARIAN SEMUA ARTIKEL Maaf tidak dijumpai apa yang diminta Kembali Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Pengikut Ikut THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy