Langkau ke kandungan utama

Kontest 'Siapa Nama Baby Hasrul Hassan' - RM300 Untuk Tekaan Tepat!

Syukur alhamdulillah, saya sudah mempunyai zuriat baru. Terima kasih kepada semua sanak-saudara, rakan dan sahabat termasuklah kenalan-kenalan online yang telah mengucapkan ucap selamat buat saya, isteri dan baby baru sahaja.

Terima kasih juga yang telah mendoakan keselamatan isteri dan zuriat baru saya ketika sebelum kelahiran. Tak terbalas segala ucapan yang diberikan menerusi Facebook, Instagram dan juga WhatsApp.

Kontest 'Siapa Nama Baby Hasrul Hassan'

Sebagai tanda kesyukuran saya dengan kelahiran baby baru saya, saya sukacita dan berbesar hati menganjurkan satu kontest mudah untuk semua. Kontest ini dinamakan 'Siapa Nama Baby Hasrul Hassan'.

In Sha Allah, hadiah wang tunai berjumlah RM500 keseluruhan akan diberikan kepada para pemenang kontest ini.

Anda lihat banner di atas, isikan sahaja ruang kosong tu.

Cara dan Syarat Kontest

Caranya cukup mudah, tetapi mesti penuhi syarat di bawah terlebih dahulu.

1 - Follow saya di Google Plus



2 - Follow saya di Facebook



3 - Buat satu post mengenai kontest ini di blog

Dua syarat (1 & 2) di atas adalah supaya kita dapat jadi kawan-kawan menerusi media sosial. Dan ia juga untuk anda mencari klue jawapan untuk kontest ini (opsss).

Untuk sertai kontest ini, saya perlukan anda untuk buat satu post sebagai tanda penghargaan untuk para penaja kontest ini. Dalam post tersebut, anda juga perlu nyatakan dan teka 'Siapa Nama Baby Hasrul Hassan'. Pastu tulislah sedikit ayat-ayat nasihat ke, doa ke, harapan ke untuk baby baru saya ni ehhh ... moga akan berikan syafaat 'ammah pada bayi ni, in Sha Allah.

4 - Masukkan banner kontest dan senarai penaja dalam post tersebut ye ..


Kontest "Siapa Nama Baby Hasrul Hassan" di hasrulhassan.com, direalisasikan bersama www.aynorablogs.com, www.ummumarjaan.com, sitiyangmenaip.blogspot.my, sayaiday.blogspot.com, kitepunye.com, www.cikpinz.com, www.khatyaiman.com, dan unclezuan.com.

Boleh copy-paste banner/penaja berikut:



Jangan lupa nyatakan nama baby ye ... dua perkataan tu, 10 huruf.

5 - Selesai follow dan buat post untuk kontest ini, tinggalkan link penyertaan di ruangan komen di bawah.

Hadiah Pemenang

  • 1 Tekaan Tepat - RM300 tunai (hanya seorang pemenang)
  • 5 penyertaan terawal akan dapat trafik meroket sumbangan Lynk.my

Orait .,. mudah je kan.

Jika terdapat lebih daripada satu penyertaan dengan tekaan tepat, saya perlu buat undian secara random. Saya akan pilih peserta terawal yang berjaya berikan nama tepat. Jawapan sebenar takkan didedahkan sehingga berakhirnya kontest ini.

Saya akan lihat dan baca entri jawapan, dan saya akan kunci jawapan yang diberikan. Anda tidak dibenarkan untuk ubah - hatta anda fikir anda sudah silap kerana klue saya berikan tak kena dengan jawapan anda .. hehe

Tarikh tutup penyertaan kontest ini adalah pada 17 April 2017 sebelum 12:00 tengah malam. Saya akan berikan klue nanti di laman sosial saya .. :)

Berminat nak menaja kontest-kontest seterusnya oleh saya? Boleh email saya menerusi blogger. hasrulhassan[@]gmail.com atau editor[@]hasrulhassan.com

Semoga berjaya.


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. nak cuba jugak

    http://www.kisahsidairy.com/2017/04/kontest-siapa-nama-baby-hasrul-hassan.html

    BalasPadam
  2. http://madihahdaisy.blogspot.my/2017/04/kontest-siapa-nama-baby-hasrul-hassan.html

    BalasPadam
  3. saya join

    http://bajetciputselerabesar.blogspot.my/2017/04/siapa-nama-baby-hasrul-hassan.html

    BalasPadam
  4. Saya join ye abang HH

    http://www.ekjozbuluh.com/2017/04/siapa-nama-baby-hasrul-hassan.html

    BalasPadam
  5. saya join

    http://www.uyulrosli.com/2017/04/kontest-siapa-nama-baby-hasrul-hassan.html

    BalasPadam
  6. assalamualaikum HH...mama dtg cuba nasib nama baru anak HH...

    http://maszull.blogspot.my/2017/04/kontest-siapa-nama-baby-hasrul-hassan.html

    BalasPadam
  7. saya join :) http://shafyqahazahar.blogspot.com/2017/04/kontest-siapa-nama-baby-hasrul-hassan.html

    BalasPadam
  8. JOIN

    https://belogsjm.blogspot.my/2017/04/siapa-nama-baby-hasrul-hassan.html

    BalasPadam
  9. Tahniah HH dan keluarga,
    http://www.aynorablogs.com/2017/04/kontest-siapa-nama-baby-hasrul-hassan.html

    BalasPadam

  10. assalamualaikum.. saya join juga ya bro HH..
    http://yoorinmelacolea.blogspot.my/2017/04/siapa-nama-baby-hasrul-hassan.html?m=1

    BalasPadam
  11. aaisy join :)

    http://theaaisy.blogspot.my/2017/03/1-giveaway-by-theaaisy.html

    BalasPadam
  12. Nak join jugaklah....

    http://www.huhahuhajerr.com/2017/04/kontest-siapa-nama-baby-hasrul-hassan.html

    BalasPadam
  13. Saya join..
    http://www.mizisempoi.com/2017/04/kontest-siapa-nama-baby-hasrul-hassan.html

    BalasPadam
  14. Madam joined too...keep calm & click the link.
    http://www.jomaffiliate247.com/2017/04/kontest-siapa-nama-baby-hasrul-hassan.html

    BalasPadam
  15. Salam..Dah JOIN http://www.kickstory.net/2017/04/kontest-siapa-nama-baby-hasrul-hassan.html

    BalasPadam
  16. Saya join gak..

    https://cikash.blogspot.com/2017/04/kontest-siapa-nama-baby-hasrul-hassan.html

    BalasPadam
  17. http://queensyanis.blogspot.my/2017/04/kontest-siapa-nama-baby-hasrul-hassan.html

    BalasPadam
  18. Nieyl join ya HH...

    http://seindahcerita.blogspot.com/2017/04/kontest-siapa-nama-baby-hasrul-hassan.html

    BalasPadam
  19. Good luck kepada semua yang join. saya tak join sebab tak ada akaun FB

    BalasPadam
  20. Salam Jumaat,

    Mrs. A join ya

    http://mrsablogstori.blogspot.my/2017/04/kontest-siapa-nama-baby-hasrul-hassan.html

    BalasPadam
  21. saya kunci jawapan saya..
    heheheh

    http://www.ceritashark.com/2017/04/siapa-nama-baby-hasrul-hassan.html

    tahniah bro HH.

    BalasPadam
  22. Assalam , cuba nasib
    http://cahayakehalusankelembutan.blogspot.my/2017/04/kontest-siapa-nama-baby-hasrul-hassan.html

    BalasPadam
  23. TENGKUBUTANG JOIN YEA..
    http://www.tengkubutang.com/2017/04/kontest-siapa-nama-baby-hasrul-hassan.html

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Nak Tahu Rahsia Gaji RM4500 Sebagai Tukang Cuci Kereta?

Rahsia gaji RM4,500 sebulan sebagai tukang cuci kereta. Mitos? Anda mungkin tidak percaya, tetapi memang kerja sebagai seorang tukang cuci kereta boleh mendatangkan pendapatan yang lumayan setiap bulan.

Itu adalah antara sebab kenapa salah seorang rakan saya sebaik sahaja habis pengajian di USM sebagai seorang graduan, beliau bekerja sebagai tukang cuci kereta.
Susah Nak Dapatkan Kerja? Kenapa Tidak Kerja Sebagai Tukang Cuci Kereta? Gaji RM4,500 Sebulan! Zaman sekarang nie memang zaman gawat. Ramai dah pekerja yang kena buang kerja. Pelajar-pelajar yang baru keluar IPT dan kolej pun, ramai yang susah nak dapat kerja! Jangan kata pelajar, pensyarah pun ramai yang kena buang kerja! Ini realiti. Cabaran memang getir.

Jadi, memang tak bolehlah nak memilih sangat bila bab cari kerja ni. Saya dulu pun, sebaik sahaja keluar USM, saya buat macam-macam kerja. Saya memang tak memilih, asalkan boleh dapat duit dan boleh sara kehidupan. Janji halal.

Aha .. saya keluar U, semasa zaman gawat tahu…

Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah

Cari lubuk tudung dan telekung dengan harga murah? Aha .. kalau anda seorang peniaga untuk pakaian wanita terutama menjual tudung dan telekung .. anda tentu mahu pergi ke tempat yang akan saya nyatakan nanti.

Ia adalah tempat di mana anda boleh dapat pelbagai jenis pakaian wanita dari tudung, telekung, skarf, blouse, jubah, seluar serta kain ela. Yang menariknya ialah, ada di antaranya adalah dari jenama-jenama terkenal tapi dengan harga yang mampu buat anda memborong sampai sepuluh hingga dua puluh helai dengan senyuman manis.
Lubuk Tudung dan Telekung Harga Murah Lubuk yang saya maksudkan ialah Pasar Kemboja Parit Buntar. Ia merupakan tempat setempat yang menjual pakaian wanita dengan harga murah dan berpatutan. Pasar Kemboja ini unik kerana ia terletak di dua sempadan negeri iaitu Perak dan Pulau Pinang.

Jika anda ke sini, anda tentu terkejut apabila mendapati ada peniaga-peniaga ini datangnya dari seluruh Malaysia. Malah ada yang datang dari kawasan beli-belah terkenal tatkala Ram…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…