Langkau ke kandungan utama

Video - Lee Chong Wei Juara All England Kali Keempat

Tahniah pada Datuk Lee Chong Wei kerana berjaya menobatkan diri sebagai juara di kejohanan Badminton All England edisi 2017. Kejayaan hebat Lee Chong Wei ini menjadikan beliau memenangi kejohanan All England buat kali keempat iaitu 2010, 2011, 2014 dan kini 2017.

Datuk Lee Chong Wei yang sebelum ini dihambat dengan isu, bangkit ke arena dunia badminton dengan cemerlang sekali. Ini jelas ditunjukkan apabila menang dengan straight-set menewaskan pemain badminton muda dari China. Shi Yuqi dengan kiraan mata 21-12, 21-10 dalam masa 45 minit. Saksikan video perlawanan akhir ini di penghujung artikel ini ye ..

Lee Chong Wei Menang Sebagai Juara All England Buat Kali Keempat


Lee Chong Wei kekal berbisa walaupun usianya sudah dikira taraf veteran dalam dunia sukan badminton. Walaupun ada yang mengesyorkan Lee Chong Wei untuk bersara kerana usianya yang telah cecah 34 tahun, namun kejayaan menang kali keempat kejohanan All England ini memang satu kejayaan cukup manis buat dirinya.

Saya masih ingat Lee Chong Wei beraksi di All England pada tahun 2012. Ia sebuah pertarungan sengit antara Lin Dan .. namun tewas disebabkan kecederaan dialaminya.

Apatah lagi, kejohanan All England adalah salah satu kejohanan kesukaan Lee Chong Wei; dan memang sudah bertekad untuk memenanginya pada tahun ini (2017).
[Baca] Luahan Lee Chong Wei Mengenai Isu Hangat Dirinya ..
Rakyat Malaysia berbangga dengan kejayaan Lee Chong Wei. Masih samar-samar siapakah yang boleh menggantikan Lee Chong Wei, namun berharap legasi Lee Chong Wei tidak berkubur sebagai pemain badminton Malaysia nombor satu dunia. Malaysia harus kekal sebagai sebuah negara yang mempunyai juara badminton yang disegani.

Tahniah buat Datuk Lee Chong Wei.

Video Kemenangan Datuk Lee Chong Wei di All England 2017


Semoga kejayaan Datuk Lee Chong Wei ini menjadi inspirasi buat semua, agar sentiasa berusaha untuk menjadi yang terbaik.

Oh ya, buat peminat badminton Malaysia yang tidak berkesempatan menonton perlawanan akhir All England antara Datuk Lee Chong Wei menentang Shi Yuqi .. boleh tonton di bawah ini.

Video Perlawangan Akhir Lee Chong Wei vs Shi Yuqi - All England Final 2017





Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. tahniah DLCW..kejayaanya memberi kebanggaan kepada rakyat Malaysia

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…