Langkau ke kandungan utama

Jadual Tren ETS Terkini Bermula Februari 2017

Jadual Perjalanan Tren ETS Terkini Bermula 1 Februari 2017. Ada pemberitahuan daripada pihak KTM mengenai jadual baru perkhidmatan ETS bermula Februari 2017. Kepada sesiapa yang sering menggunakan perkhidmatan ETS ini, maka sila alert dengan perubahan jadual perjalanan ini.

Saban tahun, KTM akan melakukan perubahan dan penambah-baikkan untuk perkhidmatan tren ETS terutama dari segi jadual dan masa perjalanan untuk tren ETS. Ini disebabkan oleh perubahan pola komuter pengguna yang menggunakan perkhidmatan KTM ETS. Dan bermula 1 Februari 2017, pihak KTM telah menyusun jadual baru perjalanan ETS ini untuk semua laluan Semenanjung Malaysia.

Jadual Perjalanan Terkini Tren ETS Bermula Februari 2017

Untuk itu, sebagai memudahkan anda yang mahu menggunakan perkhidmatan tren ETS, saya sertakan jadual perjalanan baharu dan terkini tren ETS sebagai rujukan dan panduan.

Jadual Tren ETS Gemas - Padang Besar - Gemas

Jadual Tren ETS Gemas - Padang Besar - Gemas

Jadual Tren ETS Gemas - Butterworth - Gemas

Jadual Tren ETS Gemas - Butterworth - Gemas

Jadual Tren ETS KL Sentral - Ipoh - KL Sentral

Jadual Tren ETS KL Sentral - Ipoh - KL Sentral

Sekiranya anda tak berapa jelas dengan paparan imej jadual perjalanan ETS terkini yang saya berikan di atas, anda boleh juga muat-turun jadual ini menerusi pautan diberikan di bawah ini (format pdf):

  1. Jadual KTM ETS Gemas - Padang Besar - Gemas
  2. Jadual KTM ETS Gemas - Butterworth - Gemas
  3. Jadual KTM ETS KL Sentral - Ipoh - KL Sentral

Saya harap perkongsian ini dapat dimanfaatkan sebaiknya terutama untuk mereka yang mahu merancang perjalanan lebih awal menggunakan tren KTM ETS.


Sila kongsikan kepada mereka yang lain.


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …