07 Februari 2017

Jadual Tren ETS Terkini Bermula Februari 2017

Jadual Perjalanan Tren ETS Terkini Bermula 1 Februari 2017. Ada pemberitahuan daripada pihak KTM mengenai jadual baru perkhidmatan ETS bermula Februari 2017. Kepada sesiapa yang sering menggunakan perkhidmatan ETS ini, maka sila alert dengan perubahan jadual perjalanan ini.

Saban tahun, KTM akan melakukan perubahan dan penambah-baikkan untuk perkhidmatan tren ETS terutama dari segi jadual dan masa perjalanan untuk tren ETS. Ini disebabkan oleh perubahan pola komuter pengguna yang menggunakan perkhidmatan KTM ETS. Dan bermula 1 Februari 2017, pihak KTM telah menyusun jadual baru perjalanan ETS ini untuk semua laluan Semenanjung Malaysia.

Jadual Perjalanan Terkini Tren ETS Bermula Februari 2017

Untuk itu, sebagai memudahkan anda yang mahu menggunakan perkhidmatan tren ETS, saya sertakan jadual perjalanan baharu dan terkini tren ETS sebagai rujukan dan panduan.

Jadual Tren ETS Gemas - Padang Besar - Gemas

Jadual Tren ETS Gemas - Padang Besar - Gemas

Jadual Tren ETS Gemas - Butterworth - Gemas

Jadual Tren ETS Gemas - Butterworth - Gemas

Jadual Tren ETS KL Sentral - Ipoh - KL Sentral

Jadual Tren ETS KL Sentral - Ipoh - KL Sentral

Sekiranya anda tak berapa jelas dengan paparan imej jadual perjalanan ETS terkini yang saya berikan di atas, anda boleh juga muat-turun jadual ini menerusi pautan diberikan di bawah ini (format pdf):

  1. Jadual KTM ETS Gemas - Padang Besar - Gemas
  2. Jadual KTM ETS Gemas - Butterworth - Gemas
  3. Jadual KTM ETS KL Sentral - Ipoh - KL Sentral

Saya harap perkongsian ini dapat dimanfaatkan sebaiknya terutama untuk mereka yang mahu merancang perjalanan lebih awal menggunakan tren KTM ETS.


Sila kongsikan kepada mereka yang lain.

Blogger berusia 40an dari Penang. Sudah berumahtangga dan mempunyai 4 cahayamata. Menulis sejak tahun 2007.


EmoticonEmoticon