Langkau ke kandungan utama

Bina Blog Wordpress Sendiri Dengan Pakej Starter Ini ..

Bina Blog Wordpress Sendiri Dengan Pakej Starter Blog Wordpress. Adakah anda sedang berkira-kira untuk menghasilkan sebuah blog Wordpress (WP) sendiri? Jika itu niat anda, saya nak syorkan satu panduan yang boleh bantu anda untuk bina blog WP sendiri ini dari A sampai Z.

Panduan ini baru sahaja dilancarkan oleh Serius Media, yang juga mengeluarkan Panduan Buat Duit Dengan Blog. Untuk tempoh terhad, pakej starter ini ditawarkan dengan harga RM50 untuk sesiapa yang berminat.

Pakej Starter Bina Blog Wordpress Sendiri

Bina Blog Wordpress Sendiri Dengan Pakej Starter Ini ..
Wordpress atau WP adalah merupakan salah satu daripada platform membuat blog yang popular, selain daripada Blogger/Blogspot. Ia semakin popular kerana mempunyai pelbagai fungsi yang menarik selain plugin yang dapat membantu blog tersebut untuk menyerlah.

Saya mempunyai ramai rakan blogger yang menggunakan platform blog WP ini. Ia adalah antara platform yang diminati oleh blogger yang mahu buat duit online secara lebih sistematik dan terancang. Ia diakui sebagai senjata pemasaran online yang berkesan; dengan syarat ia dilengkapi dengan plugin yang sesuai.

Tidak seperti blog dalam platform blogspot, blog WP mempunyai plugin (plug and play) yang boleh membantu dalam banyak hal:
  • Optimasi SEO
  • Shopping-cart
  • Theme layout yang nampak profesional dan kemas
  • Optimasi untuk versi mobile yang lebih menarik
Segalanya mudah dalam platform WP ini, berbeza dengan platform blogspot yang memerlukan anda untuk mahir dalam selok-belok koding HTML.

Jangan tiru saya yang kekal dan setia dengan platform Blogspot ... hehehe.
[Baca] 3 Cara Pantas Bina Laman Web Perniagaan
Seandainya anda mahukan sebuah blog dalam platform WP, maka boleh dapatkan pakej starter bina blog WP ini dengan segera. Ia akan disertakan dengan satu theme layout premium yang boleh anda gunakan untuk hasilkan sebuah blog WP yang menarik pada pandangan mata, selain dioptimasi sebaiknya untuk keperluan blogging anda.

Pakej ini akan membolehkan anda mengetahui perkara-perkara berikut:
  • Cara dapatkan domain dan hosting.
  • Belajar cara install WP ke server dan domain.
  • Belajar cara memasang design blog yang professional.
  • Cara memasang widget dengan betul.
  • Mengkonfigurasi bahagian penting dalam WP sebelum menggunakannya.
  • Belajar letak code image/banner pada sidebar blog.
  • Tip dan trik asas SEO untuk dapatkan rangking pertama di Google.
Harga RM50 yang ditawarkan adalah untuk tempoh terhad sahaja. Jadi, sila ambil peluang ini untuk mendapatkan harga promosi pengenalan ini.

Klik butang di bawah ini untuk tempahan pakej bina blog WP ini.


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …