Langkau ke kandungan utama
Tunjukkan catatan dari Jun, 2016

The Gift of Living - Sebuah Iklan Zakat MUIS Singapore

The Gift of Living, sebuah iklan mengenai Zakat dari MUIS Singapore. Saya tidak pernah tengok apa-apa iklan TV dari Singapore. Rumah saya tak ada Astro, rumah saya tak ada iPTV .. tapi ntah macam mana, saya boleh terjumpa iklan mengenai zakat ini terbitan Islamic Religious Council of Singapore di YouTube.

Sebuah iklan mengenai kepentingan zakat yang bagus. Malah, ia menunjukkan bagaimana kita boleh memberi sesuatu kebaikan tanpa gunakan wang ringgit, asalkan kita melakukannya dengan ikhlas. Dengan keikhlasan, kita akan gembira dengan apa yang kita buat dalam kehidupan kita.

Zakat ialah mengenai keikhlasan memberi. Ia bukan satu paksaan walaupun Islam mewajibkan umatnya untuk menunaikan zakat, terutama sekali zakat fitrah di bulan Ramadhan. Kena ingat, zakat ada banyak jenis, anda mungkin boleh baca ni - Bayar Zakat Dah Dipermudah
The Gift of Living - Sebuah Iklan Zakat MUIS Singapore What binds us as a community? We believe, it starts with strong family bonds and positive values that …

8 Julai 2016 Diumum Cuti Sempena Aidilfitri

Berita gembira untuk semua kakitangan awam. 8 Julai 2016 diumum sebagai cuti buat semua kakitangan awam, sempena sambutan Hari Raya Aidilfitri 1437H yang dijangka jatuh pada hari Rabu 6 Julai 2016. Pengumuman tersebut telah dibuat oleh Ketua Setiausaha Negara (KSN) menerusi laman facebook beliau.

Berikut adalah surat rasmi berkaitan pengumuman cuti umum pada 8 Julai 2016 sempena Hari Raya Aidilfitri untuk semua kakitangan awam Malaysia.
8 Julai 2016 Diumum Cuti Sempena Aidilfitri

Iklan Raya 2016 Daikin - Cubalah Tonton Tanpa Menangis

Iklan raya 2016 dari Daikin, uhh saya rasa inilah iklan yang paling jujur untuk raya 2016. Sebuah iklan raya yang melibatkan temuramah sebenar mereka yang menggunakan penghawa dingin Daikin. Menerusi iklan raya ini, Daikin membawa satu kumpulan untuk ditemuramah, bertanyakan mengenai sambutan hari raya buat mereka. Dan ... mereka diberikan peluang untuk meluahkan sesuatu kepada orang yang mereka sayang, tanpa sedari orang tersayang tersebut berada di satu bilik yang lain.

Iklan raya 2016 dari Daikin bukan satu iklan raya yang biasa. Ia satu iklan yang menghubungkan satu ikatan yang dulunya mungkin rapuh dan lekang. Mesej disampaikan menusuk ke jiwa, terutama sekali buat mereka yang sudah lama tidak bertemu keluarga, adik beradik yang tersayang. Ada saat yang dirindukan, ada perkara yang ingin dileraikan.
Iklan Raya 2016 Daikin - Cubalah Tonton Tanpa Menangis Meh tonton iklan raya 2016 terbaru dari Daikin ini, saya pasti ada di antara anda yang akan mengalirkan air mata .. kerana ia b…

11 Tips Keselamatan Sebelum Memandu Pulang Berhari Raya

Tips Keselamatan Sebelum Memandu Pulang Berhari Raya. Perkara yang paling ngeri di hari raya dan musim perayaan ialah terlibat dengan kemalangan jalanraya. Setiap tahun, ada sahaja berita yang tidak best berkaitan kemalangan semasa pulang berhari raya. Yang menyentap rasa ialah kemalangan maut yang melibatkan kehilangan nyawa. In Sha Allah, menerusi blog post ini ... saya nak kongsikan beberapa tips keselamatan jalanraya sebelum memandu.

Sebagai salah seorang bekas penyelidik yang ada kaitan dengan keselamatan jalanraya; saya sering melihat statistik serta gambar berkaitan kemalangan jalanraya yang menyanyat hati. Malah, diri saya sendiri pernah terlibat dengan kemalangan jalanraya yang hampir meragut kesemua anggota keluarga termasuk ibu saya sendiri. Jika anda seorang pembaca tegar blog ini, tentu sudah mengetahui akan kesah ini yang berlaku ketika isteri saya mengandungkan anak sulong kami.
Sejak dari itu, saya agak skeptikal dengan keselamatan sebelum pemanduan. Adalah sangat pent…

Peluang Pendapatan Sampingan Dengan UBER

Peluang Pendapatan Sampingan Bersama UBER di Hari Raya ini. Peluang buat duit semasa raya ini terbuka sangat luas buat pemandu-pemnadu Uber. Tentu ramai pelanggan yang mahu menggunakan perkhidmatan Uber dan juga Grabcar semasa cuti perayaan yang agak panjang bagi setengah orang. Kerana apa? Kerana kemungkinan ramai pemandu teksi (khususnya) yang akan bercuti berhari raya.

Pemandu-pemandu Uber di Johor, Kuala Lumpur dan Penang pasti tidak melepaskan peluang meraih pendapatan sampingan yang lumayan. Dan paling best, ada tawaran dan bonus istimewa disediakan untuk mereka, termasuklah mereka yang menggunakan UberDost, iaitu salah satu cara menjana income dari Uber tanpa perlu membawa kereta atau menjadi pemandu Uber. Nak tahu? Baca ni - Rahsia Uber.
Peluang Pendapatan Sampingan Dengan UBER Saya pasti ramai yang tidak tahu Rahsia Uber ini. Anda mungkin sekadar tahu, untuk mendapat peluang jana pendapatan sampingan adalah dengan menjadi pemandu Uber, tetapi sebenarnya ada dua lagi cara unt…

Himpunan Doa Murah Rezeki Dari Al Quran

Himpunan Doa Murah Rezeki Dari Al Quran. Rezeki itu datangnya dari Allah S.W.T. Selepas berusaha dengan sebaik-baiknya, seorang Muslim digalakkan untuk berdoa kepada Allah S.W.Y agar dipermudahkan urusan dan dikurniakan rezeki yang baik secara berterusan. Allah itu Maha Adil, in Sha Allah setiap kerja dan urusan dengan niat kerana Allah S.W.T pasti akan menerima ganjarannya.

Di bulan Ramadhan ini, memang elok sangat dipraktikan himpunan doa murah rezeki ini. Janji Allah S.W.T, terdapat satu malam di bulan Ramadhan yang akan dimakbulkan segala doa, maka berdoalah untuk kebaikan, dunia dan akhirat. Doa adalah senjata umat Islam, menerusi doa ... Allah S.W.T akan bantu samada secara terus mahupun sebaliknya.
Himpunan Doa Murah Rezeki Dari Al Quran Dan doa yang paling dan sering dituturkan untuk murah rezeki pastilah Ayat Seribu Dinar di bawah ini. Pastikan ayat ini dibaca dengan betul, kerana terdapat ayat yang tidak berapa jelas. Sila rujuk pada Al Quran sebelum amalkan setiap hari, kh…

Kontest Blogger - Percuma Microsoft Wise Pad W7 dari Involve Asia dan Lazada

Kontest Blogger - Percuma Microsoft Wise Pad W7 Dari Involve Asia dan Lazada. Peluang terbuka untuk rakan blogger yang mahu dapatkan Microsoft Wise Pad W7 percuma dari Lazada Malaysia. Yeap, tak tipu ... jika anda ada blog, anda boleh mencuba kontest yang sedang dianjurkan oleh pihak Involve Asia dan Lazada untuk menang sebuah daripada 5 buah Microsoft Wise Pad W7. Malah, hadiah RM50 turut disediakan. Ini bermakna, ada 10 hadiah menarik yang akan diberikan kepada pemenang bertuah di kalangan blogger Malaysia.

Kontest untuk blogger Malaysia ini berlangsung dari 21 Jun sehingga 11 Julai 2016. Apa yang perlu anda buat ialah dengan menulis dan menerbitkan sebuah entri dengan topik berikut - 5 Perkara Saya Boleh Lakukan Dengan Microsoft Wise Pad W7. Anda boleh tulis artikel atau entri kontest ini samada dalam Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris mahupun Mandarin. Ia mesti dalam 300 patah perkataan.
Kontest Blogger - Percuma Microsoft Wise Pad W7 Dari Involve Asia dan Lazada Butiran lanjut meng…

#Sarikatahati - Iklan Raya Maxis 2016 Untuk Mereka Yang Taksub Dengan Teknologi

#Sarikatahati - Iklan Raya Maxis 2016 Untuk Mereka Yang Taksub Dengan Teknologi. Itulah yang terlintas di fikiran saya apabila mahu kongsikan iklan terbaru raya 2016 daripada Maxis ini. Kalau ikutkan apa yang diterbitkan Maxis di laman YouTube, #sarikatahati bukanlah satu iklan raya Aidil Fitri 2016, tetapi ia lebih daripada sekadar itu.

Dewasa ini, kita melihat teknologi telah mengambil hampir separuh kehidupan kita, samada sebagai anak, cucu, ayah, ibu ... Teknologi telah mengambil peranan yang selama ini dimiliki oleh insan, dek kerana ada di antara kita yang taksub dengan teknologi; saya juga secara jujurnya mengakui perkara ini.

Kita tidak lagi bergelak ketawa bersama isteri dan anak-anak, tetapi menerusi aplikasi WhatsApp dan Facebook Messenger. Kita tidak lagi berkongsi cerita sesama keluarga, tetapi lebih suka melihat cerita dan filem bersendirian di laman YouTube dan laman web video dan filem. Kita tidak lagi berkomunikasi dengan orang terdekat di sekeliling kita, tetapi suka…

OP Selamat 9 PDRM Aidilfitri 2016

OP Selamat 9 PDRM Aidilfitri 2016. Setiap tahun, setiap musim perayaan .. pihak berkuasa terutama PDRM akan lancarkan operasi besar-besaran untuk memantau pergerakan pengguna jalanraya semasa pulang ke kampung. Untuk raya Aidilfitri 2016, pihak polis telah melancarkan OP Selamat 9 Aidilfitri 2016 bermula pada 30 Jun sehingga 13 Julai 2016.

OP Selamat 9 bukan sekadar operasi memantau pengguna jalanraya di Aidilfitri tetapi turut menekankan keselamatan di kediaman. Dengan tema Rumah Selamat, Selamat Sampai ke Destinasi, pihak PDRM berharap dapat menurunkan kadar jenayah pecah rumah sepanjang cuti panjang musim perayaan.
OP Selamat 9 PDRM Aidilfitri 2016 Saya memetik makluman yang dimuat naik di laman Facebook PDRM:

Utamakan aspek keselamatan dan jangan mementingkan diri ketika kesesakan lalu lintas tegas Pengarah Jabatan Pencegahan Jenayah dan Keselamatan Komuniti (JPJKK), Dato’ Acryl Sani Haji Abdullah Sani ketika merasmikan OP Selamat Sembilan di Universiti Teknologi Mara (UiTM), Punc…

Lelaki Pedofilia Minta Hantar Gambar Kemaluan Menerusi FB Mesengger

Menjadi-jadi pula isu ini. Sejak beberapa minggu lalu, banyak kisah dan cerita mengenai gangguan seksual kepada kanak-kanak didedahkan. Saya sendiri naik risau dan takut dibuatnya. Uhh .. nasib baiklah saya tak benarkan anak-anak saya gunakan laman sosial ni, dan kalau ada pun cuma anak sulong saya yang kena buat untuk promosi laman YouTube miliknya.

Terbaru, ada kes melibatkan seorang lelaki dipercayai Pedofilia yang meminta gambar kemaluan seorang budak lelaki yang baru berusia 10 tahun. Kalau baca setiap perbualan antara lelaki itu .. uhh loya kau .... sib baik la budak lelaki ni tak pandai nak balas. Serius saya jadi seram bila baca mesej-mesej yang telah dimuat naik oleh ibu budak lelaki tu ke laman Facebook.
Lelaki Pedofilia Minta Hantar Gambar Kemaluan Menerusi FB Mesengger Dan saya difahamkan satu laporan polis telahpun dibuat, dan kisah ini telahpun dimuat naik di laman Berita Harian Online. Berikut adalah laporan yang dimuatkan di Berita Harian Online (http://www.bharian.co…

Bagaimana Anda Isi Perut Di Bulan Ramadhan?

Bagaimana Anda Isi Perut Di Bulan Ramadhan?Wordless Wednesday, hari di mana blogger seluruh dunia membuat entri Wordless Wednesday. Apa itu Wordless Wednesday (WW) ini? Ia merupakan entri dari blogger tanpa sebarang ayat atau keterangan, hanya semata gambar, dan pengunjung boleh interprestasi dengan pandangan masing-masing di ruangan komen.
Bagaimana Anda Isi Perut Di Bulan Ramadhan?

Erti dan Maksud 12 Bulan Hijrah

Puasa hari ini? Alhamdulillah. Ramai yang sebelum ini sukar nak berpuasa, dah pun berjaya melengkapkan ibadah wajib ini sebagai seorang yang beragama Islam. Paling menggembirakan, ada rakan yang bukan beragama Islam yang turut 'berpuasa' untuk hormati rakan mereka. Kata mereka, tak tergamak nak makan dan minum di hadapan kawan-kawan yang beragama Islam. Mereka pun tahu erti bulan Ramadhan, dan menghormatinya.

Ramadhan merupakan salah satu daripada bulan dalam kalendar tahun Hijrah. Ia bulan penuh keberkatan dan diberikan keistimewaaan oleh Allah S.W.T yang Maha Pengasih lagi Maha Pemurah. Ramadhan adalah bulan kesembilan, bermaksud 'Sangat Panas'. Yang kemudian diikuti Syawal yang bermaksud 'Kebahgiaan' atau 'Kegembiraan'.
Semasa zaman Nabi Muhammad S.A.W, tidak wujud kalendar bulan Islam secara sistematik. Ia cuma diperkenalkan semasa zaman pemerintahan Khalifah Ar-Rasyidin yang kedua iaitu Saidina Umar Al-Khatab r.a. Itupun selepas timbul masalah yang …

6 Sebab Pinjaman Perumahan Ditolak

Cabaran untuk golongan belia dan muda memiliki rumah semakin mencabar. Lagi parah apabila ada golongan yang sudah berkeluarga juga masih gagal untuk mempunyai kediaman sendiri. Kalau ditanya pada mereka, rata-rata inginkan rumah sendiri yang selesa ... siapa yang tidak mahu rumah dan kediaman sendiri ye tak? Lain rasanya dengan tinggal menyewa di rumah yang bukan milik sendiri.

Antara cabaran yang getir untuk mereka memiliki rumah ialah permohonan untuk membuat pinjaman perumahan. Ramai yang takut dan risau andai permohonan untuk mendapatkan pinjaman gagal .. apabila perkara penting ini tidak diselesaikan, mana mungkin mereka boleh dan berupaya memiliki rumah sendiri. Harga rumah bukannya murah, berkali-kali ganda dengan harga sebuah kereta yang mudah susut nilai.
6 Sebab Pinjaman Perumahan Ditolak Buat kakitangan kerajaan seperti isteri saya, ia bukan masalah untuk mendapatkan pinjaman perumahan. Memang telah ada skim khas untuk mereka yang menjawat jawatan dalam sektor awam ini. Bol…

Pakej Cuti Bajet OhTravel

Anda ingin pergi bercuti tapi harga pakej percutian sekarang terlalu mahal? Ataupun mungkin terlalu banyak agensi pelancongan sampai tak tahu mana satu untuk anda pilih? Jangan risau... kali ini saya berbesa hati ingin berkongsi dengan anda tentang Pakej Cuti Bajet yang ditawarkan oleh OhTravel. Saya pasti buat mereka yang suka melancong dan bercuti akan teruja dengan perkongsian saya ini.

Untuk info, OhTravel adalah sebuah laman web yang menawarkan pelbagai pakej percutian murah dan dikendalikan oleh sebuah agensi pelancongan yang berdaftar dengan Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia iaitu Rezgen Travel & Tours Sdn Bhd. Ini bermakna, ia mempunyai reputasi yang baik sebagai sebuah agensi yang menguruskan pakej percutian.
Pakej Cuti Bajet OhTravel Ada banyak pakej cuti bajet yang disediakan oleh OhTravel ini. Tidak kira apapun tujuan percutian anda sama ada untuk percutian keluarga, percutian syarikat mahupun untuk berbulan madu, OhTravel ada menyediakan pelbagai pilihan…

Iklan Raya 2016 Kiut Dari Ecoworld

Iklan raya 2016 kali ini adalah dari Ecoworld, sebuah syarikat pemaju hartanah di Malaysia. Antara banyak iklan raya tahun ini, iklan raya #Syawal Dirai Keluarga Dihargai ini adalah yang paling cute buat saya. Mengapa tidak? Sebab adanya dua pelakon cilik yang petah berkata-kata, bercerita tentang nak pulang beraya di kampung 'baru' atok mereka.

Sebuah iklan raya 2016 yang cukup simple tetapi memberikan mesej bahawa walau kemajuan yang kita capai, ada perkara yang perlu dikenang dan dikekalkan untuk anak-anak dan cucu kita.
Iklan Raya 2016 Kiut Dari Ecoworld Paling best, ada antara gelagat yang dipaparkan dalam iklan ini merupakan realiti kehidupan ramai rakyat Malaysia apabila tiba masa nak balik beraya ke kampung halaman. Kadang ibu ayah yang terlebih excited daripada anak-anak .... huhuhu

Dengan tradisi membakar lemang, menghias rumah ... dan menyediakan rendang di dapur .. mari tonotn video iklan raya 2016 yang kiut ni dari Ecoworld. Semoga terhibur...


Encik Arif Bergaji RM2002 Beli Rumah RM270,000

Gaji kecil cuma RM2002, tetapi boleh beli rumah dengan harga tinggi sehingga RM270,000. Kalau ikut logik, memang susah nak beli rumah yang berharga sebegitu dengan gaji kurang daripada RM4,000. Tetapi itulah yang berlaku kepada Encik Arif yang telah berjaya membeli rumah setelah mendapatkan panduan Rahsia Pinjaman Perumahan dan menggunakannya untuk permohonan diluluskan pinjaman perumahan bank.

Skrin shot di bawah merupakan mesej yang diterima melalui facebook oleh Tuan Wahi yang merupakan penulis ebook Rahsia Pinjaman Perumahan. Manakala, Encik Arif adalah merupakan antara pembeli terawal ebooknya. Daripada apa yang dikongsikan, memang Encik Arif sangat gembira kerana permohonan pinjaman rumahnya yang pertama telah lulus. Bukti walaupun beliau bekerja dengan gaji kecil, tetapi boleh beli rumah dengan harga mahal, malah tidak setanding gajinya.
Rahsia Encik Arif Gaji RM2002 Beli Rumah RM270,000 Apa cerita di sebalik kegembiraan Encik Arif? Mari singkap untuk dijadikan panduan, terutam…

Keyword RF3 World Firmax3 Malaysia Laris

Nampaknya keyword RF3 World Firmax3 Malaysia laris di enjin carian Google Malaysia. Ramai blogger Malaysia yang telah ambil kesempatan untuk bertanding dalam kontest SEO yang menawarkan hadiah wang tunai yang cukup lumayan ini. Sejumlah wang tunai sehingga RM2,000 disediakan untuk para pemenang.

Fuh .. memang banyak, dan memang lumayan. Boleh dikatakan, mana-mana blog yang berjaya menang kontest ini boleh dianggap mendapat duit raya 2016. Kontest SEO menggunakan keyword RF3 World Firmax3 Malaysia dinamakan Contest Cari Duit Raya 2016 ini dianjurkan oleh rakan blogger yang tidak asing lagi iaitu Akma Omar - akmaomar.com.
Keyword RF3 World Firmax3 Malaysia Laris Contest yang telah berlansung lebih 2 bulan ini mengumpulkan lebih 20 orang blogger yang sememangnya hebat-hebat dalam teknik SEO. Anda boleh tengok senarai blog yang ambil bahagian di pautan ini - Senarai Peserta Contest Cari Duit Raya 2016

Saya sendiri ambil bahagian dalam kontest ini untuk melihat sejauh mana keupayaan SEO m…

Rahsia Blog Biasa Mendapatkan 40K Pageviews Sehari

Rahsia Blog Biasa Mendapatkan 40K Pageviews (PV) Sehari. Sebenarnya dah lama saya nak dedahkan rahsia trafik tinggi ini, tetapi asyik tertunda sahaja dengan pelbagai perancangan lain. Alhamdulillah, hari ini ... saya rasa senang sikit untuk bercerita dan mendedahkan kepada anda satu teknik yang menjadi rahsia untuk sebuah blog biasa mendapatkan trafik sehingga 20,000 - 40,000 pageviews sehari!

Jika anda mempunyai blog yang mahu mendapatkan trafik yang tinggi, mungkin anda boleh gunakan kaedah yang saya dedahkan ini. Mengapa saya beritahu rahsia dan kaedah ini kepada anda? Sebabnya ialah .. saya tidak mahu anda hari-hari merasa kecewa dengan statistik trafik blog anda. Saya dah lihat ramai blogger yang jenuh fikirkan cara untuk tingkatkan trafik blog, tetapi tidak berjaya.
Rahsia Blog Biasa Mendapatkan 40K Pageviews (PV) Sehari Paling sedih ialah, artikel dan post berbayar yang blogger tulis sukar mendapat pageviews yang tinggi, sehingga segan nak beritahu pada pengiklan. Disebabkan i…

Cabaran #2 Diri Aku Sebagai House Husband Sewaktu Ramadhan

Ini merupakan cabaran yang boleh saya anggap agak susah juga. Ini adalah kerana ia melibatkan anak-anak sewaktu di dalam bulan Ramadhan. Cabaran kedua sebagai house husband di bulan Ramadhan ialah ... bagaimana nak suruh, nak kejut, nak minta anak-anak supaya bangun untuk bersahur di bulan puasa. Sedangkan bapak mereka sendiri agak sukar nak bangun awal ... huhu . ... lagi-lagi sebelum suboh!

Ketika isteri saya ada, memang dia akan bangun awal untuk siapkan juadah bersahur, dan kemudian kejutkan saya dan anak-anak untuk bangun bersahur. Isteri saya memang mudah dikejutkan dengan bunyi loceng dari telefon .. .. saya? Uhhh tu yang risau sangat tu.
Cabaran #2 Diri Aku Sebagai House Husband Sewaktu Ramadhan Saya risau, ketika waktu hampir untuk bersahur .. saya kemungkinan tak dapat nak bangun awal bagi kejutkan anak-anak untuk bersahur. Apatah lagi untuk menyiapkan menu makanan untuk dijamah sebelum masuk waktu imsak dan suboh. Bolehkah saya bangun sebelum jam 4 pagi setiap hari dalam b…

Cabaran #1 Diri Aku Sebagai House Husband Sewaktu Ramadhan

Bukan mudah. Serius .. ia sesuatu yang sangat mencabar bagi diri saya. Tahun ini (2016) adalah pertama kali saya berada di dalam bulan Ramadhan sebagai seorang house husband, tanpa ada isteri di sini sepenuhnya. Isteri saya terpaksa berjauhan beberapa ketika dalam bulan Ramadhan 1437H ini disebabkan perlu menumpukan minda pada peperiksaan akhir sarjana di Universiti Malaya.

Awal Ramadhan, saya masih lagi boleh selesa, kerana isteri masih lagi belum bertolak ke Kuala Lumpur. Walaupun dalam minggu ulangkaji, isteri saya seolah tidak sanggup saya bersendirian untuk handle anak-anak di permulaan puasa. Apatah lagi, bila ketiga-tiga anak saya berazam untuk berpuasa penuh tahun ni.
Cabaran #1 Diri Aku Sebagai House Husband Sewaktu Ramadhan Namun, tidak boleh tidak .. saya dan isteri perlu menerima hakikat bahawa peperiksaan akhir ini sangat penting untuk memastikan isteri saya lulus untuk kursus sarjana. Al maklumlah, pengajian ditanggung oleh pihak kerajaan, amanah dan tanggungjawab terseb…

Iklan Raya 2016 Dari Maghfirah - Erti Raya

Tahun ni, untuk raya 2016 ... pihak Maghfirah Media Group telah menerbitkan satu iklan raya bertajuk Erti Raya. Iklan raya pertama kali dari syarikat ini telah pun mendapat sebanyak lebih 20K views sejak dimuatnaik pada 24 Jun 2016 di YouTube. Jadi, tentu ada sesuatu yang menarik pada iklan raya dari Maghfirah Media Group ini.

Saya telah menonton video iklan raya 2016 - Erti Raya ini, dan saya boleh katakan ia sebuah iklan yang mengesankan. Iklan raya yang dijayakan oleh Beto Khusairi ini memperlihatkan bagaimana seorang anak yang membelakangkan keluarga untuk mencari kesenangan buat ibu bapanya. Tetapi, akhirnya menyesal sehingga hilang Erti Raya buat dirinya.
Iklan Raya 2016 Dari Maghfirah - Erti Raya Ada beberapa ayat klise yang sering dipertuturkan oleh segolongan kita di Malaysia dalam iklan raya ini.

"tahun ni .. Abu sibuk sikitlah mak ... "
"lagipun kalau Abu tak balik, mak masih boleh beraya dengan abah tu ..."

Ada apa dengan raya? Raya ni pasal rumah cant…

Selalu Di Hati - Iklan Raya Mydin 2016 Membuatku Sebak

Selalu Di Hati - Iklan Raya Terbaru 2016 daripada Mydin Malaysia. Uhhh ... antara iklan raya tahun 2016 yang agak sedih untuk ditonton. Awal-awal mungkin tak dirasa sangat, tetapi selepas menonton beberapa ketika, sudah tahu apa maksud #selaludihati, yang akhirnya membuatkan saya rasa sebak di hati.

Ia sebuah iklan raya untuk mengingatkan kita tentang banyak perkara, terutama sekali tentang orang-orang yang tersayang. Hari ini mereka ada, esok lusa belum tentu .. kerana ajal maut itu boleh datang bila-bila. Jadi, kena sentiasa memikirkan dan ingat akan mereka di hati.
Selalu Di Hati - Iklan Raya Mydin 2016 Membuatku Sebak Saya harap anda akan dapat sesuatu dengan menonton iklan raya Mydin 2016 ini. Selalu Di Hati, ada mesej .. ada cerita .. ada ingatan. Jangan sampai kita meninggalkan kesan yang hiba dan sayu untuk mereka di hari raya ini. In Sha Allah.

Meh tonton video Selalu Di Hati, sebuah iklan raya yang membuatkan saya sebak ini ... khas dari Mydin.
Video Selalu Di Hati - Iklan …

Gula Batu + Jus Nanas Merawat Batuk

Bulan Ramadhan kali ini, saya terkena batuk. Bukan saya sahaja, anak-anak pun ada yang terkena batuk. Apabila dah terkena batuk, memang kurang selesalah nak buat kerja, nak tidur dan nak beribadah. Mungkin cuaca yang tidak menentu, membuatkan saya diserang sakit tekak dan batuk. Memandangkan ubat batuk di rumah sudah kehabisan stok, maka saya gunakan cara tradisional.

Saya amalkan minum air Jus Nanas (segar) yang dicampur dengan Gula Batu. Dalam masa sehari sahaja, sakit tekak dan batuk saya hilang. Cuma ada rasa kerengsaan sikit pada anak tekak, al maklumlah .. minum jus nenas ketika sahur dan berbuka, lepas tu seharian tekak tidak dibasahi air. Rasa tajam Nanas tu macam tertinggal lak dalam tekak .. huhuhu. Lagi-lagi, jus Nanas dibuat secara sendiri, perah dari sumber.
Gula Batu + Jus Nanas Merawat Batuk Apa yang perlu anda buat untuk legakan sakit tekak dan batuk dengan petua ini ialah ...
Perah jus Nenas (samada beli jus tersebut atau perah terus dari buahnya).Masukkan sebiji Gula …

Bagaimana Buat Duit UBER Tanpa Bawa Kereta?

Bagaimana buat duit UBER tanpa bawa kereta? Sejak dua menjak ni, ramai yang teringin sangat nak tahu bagaimanakah caranya untuk jana income menerusi UBER tanpa membawa kereta. Jika anda sudah memiliki ebook Rahsia Uber, saya fikir tentu anda dah nampak caranya. Jika belum, boleh baca dulu artikel daripada saya ini untuk sedikit pencerahan am.

Mari faham dulu konsep UBER ni. Kalau tak faham, jadi susahlah sikit anda nak tahu tentang cara UBER membayar apa yang anda lakukan. Lagi-lagi bab bahawa UBER akan bayar anda walaupun anda tidak memandu kereta untuk perkhidmatan UBER.
Bagaimana Buat Duit UBER Tanpa Bawa Kereta?
Dalam UBER, ada 3 cara anda jana income menerusinya...huhu... errkk .. tak tahu? Aha .. ini rahsia, hanya yang mereka dah daftar dengan UBER sahaja yang akan tahu. Tiga cara menjana income sampingan menerusi UBER adalah seperti berikut:
Tiga Cara Jana Pendapatan Menerusi UBER Menjadi pemandu UBER Rasanya semua orang dah tahu teknik ini. Apa perlu dibuat ialah dengan daft…