Langkau ke kandungan utama
Tunjukkan catatan dari Mac, 2016

Diet Kesihatan Muslim Dengan Triple-M & Meka Vinigar - Mekaray Ventures

Amalan pemakanan dan diet secara Islam sebenarnya telah lama wujud. Ianya berasaskan kepada sumber alam semulajadi yang dinyatakan dalam Al Quran mempunyai 1001 khasiat, manfaat dan hikmah. Antara sumber semulajadi yang banyak disebutkan dalam diet pemakanan dan kesihatan Islam ialah kurma, madu, habatussawda, buah zaitun, gandum, susu kambing, buah tin dan banyak lagi. Saya boleh katakan diet pemakanan dan kesihatan dalam Islam adalah yang terbaik, sepertimana diamalkan menerusi sunnah Nabi Muhammad S.A.W.

Alhamdulillah, di Malaysia .. terdapat banyak produk yang berasaskan kepada ramuan dan formula pemakanan Islam dan as-Sunnah ini. Antara yang terkini ialah Triple-M dan juga Meka Vinigar. Dua produk ini telah diformulasikan menggunakan sumber semulajadi oleh penyelidik tempatan, bersandarkan apa yang terkandung di dalam Al Quran dan Hadith.
Diet Kesihatan Muslim Dengan Triple-M & Meka Vinigar Triple-M dan Meka Vinigar telah dihasilkan menerusi kajian penyelidikan selama 10 tahu…

Senarai Penaja dan Hadiah Cabutan Bertuah SBB2016

Fuh. Memang rugilah blogger yang tak dapat nak hadirkan diri ke Majlis Sepetang Bersama Blogger 2016 (SBB2016). Kenapa saya kata begitu? Sebab saya dah dapat tahu banyak penaja besar yang akan bersama dalam SBB2016 kali ini, dan paling mantap ialah hadiah cabutan bertuah juga sudah makin bertambah dan lebih menarik. Nak tak saya senaraikan penaja dan hadiah cabutan bertuah yang menunggu di SBB2016 ni? Hoho .... yo poyolah saya, macamlah majlis ni saya kendalikan.. haha.

Ahh, saya tak peduli. Saya nak beritahu juga. Bukan apa, kalau boleh saya mahu ramai blogger Malaysia untuk daftarkan diri dan hadir ke Majlis Sepetang Bersama Blogger 2016 ni. Jadi, saya tulis post ini untuk berikan emosi teruja untuk ke majlis yang menghimpunkan blogger seantero Nusantara. Pedulikan status blogger anda.... di SBB2016 semua blogger dianggap sama, tak de blogger otai, blogger retis, blogger masuk paper, blogger kuar TV ... blogger baru, blogger lama semua boleh join tanpa sekatan.
Senarai Penaja dan Ha…

Berdesup Jantung Naik Indosat Vertigo Galaxy, Trans Studio Bandung

Tadi, saya belek-belek gambar lama dalam komputer, lalu terjumpa sejumlah gambar percutian saya dan keluarga di Bandung, Indonesia. Rupa-rupanya, ada lagi kisah percutian Bandung yang saya tak ceritakan. Asyik ambil gambar, tapi tak rakamkan kisah di sebalik gambar ... uhhh rugi oo, apatah lagi seorang blogger seperti saya yang memang ada blog yang kongsi kisah percutian ni. Bila tengok gambar, destinasi paling tidak dapat dilupakan semasa di Bandung ialah berkunjung ke Trans Studio, salah satu tarikan utama di sana.

Siapa yang pergi bercuti ke Bandung, Indonesia .. kalau tak pergi Trans Studio ni .. memang rugilah. Dan kalau rasa nak pergi, pastikan anda memilih waktu awal pagi, kalau boleh betul-betul waktu ia dibuka, nanti kang .. tak puas sebab seharian di Trans Studio mungkin tak cukup, apatah lagi bila bawa anak-anak yang dah cukup ketinggian untuk main semua permainan dalam Trans Studio ni.
Berdesup Jantung Naik Indosat Vertigo Galaxy, Trans Studio Bandung Gambar percutian say…

Tonton Movie Online Batman vs Superman: Dawn of Justice Tak Puas!

Saya memang dah pasang rasa untuk menonton filem Batman vs Superman - Dawn of Justice ini. Saya pernah beritahu bahawa filem ini antara filem yang ingin ditonton untuk tahun 2016, kerana saya merasakan ia akan menjadi 10 movie best gegar pawagam 2016. Filem Deadpool, Kungfu Panda, Boboiboy The Movie dah pun selesai saya tonton, siap tonton dua kali lagi ... sekali di pawagam dan kali kedua tonton secara online...huhu...
Tonton Online Movie Batman vs Superman: Dawn of Justice Tak Puas! Filem Batman vs Superman - Dawn of Justice pun sudah keluar versi secara online. Tapi serius, tak puaslah tengok secara online ni. Apatah lagi bila kat rumah tak de set home theater... huhuhu.. tak ada feel macam pawagam. Walaupun ada filem yang boleh tonton online dalam versi HD 1080, tetapi apabila disambungkan ke tv HD, tanpa sound system yang bagus ... tak mengancam sangat. Tak de gegar jantung dan paru-paru ... lagi-lagi untuk filem aksi seperti Batman vs Superman ni.
Banyak kekurangan apabila tonto…

9 Tips Untuk Beli Perabot Murah Berkualiti Premium di Fooshan, China

Tips Untuk Beli Perabot Murah Kualiti Terbaik di Fooshan, China. Ramai yang telah membaca post Abang Lid tentang lubuk perabot murah di China, yang telah saya kongsikan di post terdahulu. Disebabkan banyak persoalan yang tidak terjawab, maka Abang Lid telah update post tersebut dengan memberikan 9 persoalan untuk beli perabot murah di Lecong, Fooshan, China.

Dan untuk post ini, saya kongsikan sekali lagi agar dapat bantu ramai lagi mengetahui mengenai lubuk membeli perabot yang dianggap terbaik di China. Semua catatan di bawah adalah perkongsian oleh Abang Lid, penulis dan pemilik Buku serta DVD Teknik Forex Sebenar.
9 Tips Untuk Beli Perabot Murah Fooshan Sebelum baca post di bawah ini, pastikan anda dah baca dulu post sebelumnya - Lecong, Fooshan Lubuk Perabot Murah Berkualiti Di China
Berikut adalah 9 persoalan yang telah diajukan kepada Abang Lid, dan saya tukarkan ia menjadi tips untuk beli perabot murah berkualiti di Fooshan, China. Apabila sebut tips, harapan saya agar lebih ra…

Fooshan Lubuk Perabot Murah di China

Tahukah anda bahawa terdapat satu tempat atau lokasi di China yang mana anda boleh dapatkan perabot-perabot baru dengan harga berkali-kali ganda lebih murah? Perabot-perabotnya pula adalah standard kualiti seperti yang dijual di IKEA, Malaysia. Tentunya ia sangat berbaloi, dan menjimatkan khususnya untuk memenuhi ruang rumah yang masih baru dibeli. Tempat yang saya maksudkan itu adalah di Lecong Furniture Market, Fooshan, China.

Sebenarnya, saya tidak tahu akan mana letaknya Lecong Furniture Market, Fooshan ini. Malah, saya tidak pernah dalam seumur hidup sampai ke China (setakat post ini ditulis), tetapi ... saya suka berkongsikan informasi yang telah viral sejak beberapa minggu lalu, yang telah ditulis oleh salah seorang sifu dalam bidang Forex Trading, iaitu Tuan Khalid Hamid atau Abang Lid. Saya ada sebut mengenai diri beliau yang pakar dalam Forex Trading dalam post saya bertajuk Kesempatan Belajar Forex Trading Secara Online
Fooshan Lubuk Perabot Murah di China Post mengenai Fo…

Shopify - Kedai Online Percuma 14 Hari Untuk Usahawan Malaysia

Shopify - Kedai Online Percuma 14 Hari Untuk Usahawan Malaysia. Tahukah bahawa platform e-commerce Shopify memberikan akses secara percuma selama 14 hari kepada usahawan di Malaysia? Sebenarnya, masih ramai lagi usahawan yang masih menggunakan cara dan kaedah lama untuk menjual secara online. Walhal, menerusi platform e-commerce Shopify, usahawan boleh memanfaatkan 1001 kelebihan yang ada khususnya untuk usahawan yang mahu meluaskan pasaran ke peringkat antarabangsa.

Menerusi laman web Shopify, usahawan di Malaysia boleh membina dan membuka kedai dalam talian dengan lebih mudah tanpa memerlukan pengetahuan teknikal. Malah, sebuah kedai online lengkap boleh dibina dalam masa beberapa minit sahaja. Ia menyediakan penyelesaian e-commerce untuk usahawan menerusi ratusan reka letak web bagi perniagaan dalam talian (online) dan menawarkan cara penggunaan yang mudah.

Andai anda seorang usahawan, dan belum mempunyai sebuah kedai online sendiri, atau mungkin mahu mendapatkan sebuah kedai on…

7 Sebab Untuk Tidak Beli iPhone SE

7 Sebab Untuk Tidak Beli iPhone SE. Apple baru-baru ini telah mengumumkan kelahiran 'baru' siri iPhone, iaitu iPhone SE. Apakah ciri yang menarik yang ada di dalam iPhone SE ini? Mengapa ada pihak yang tidak berapa seronok dengan kelahiran iPhone SE - disebut iPhone Special Edition. Dan mengapa pihak Apple bersungguh mengatakan bahawa produk ini adalah yang terbaik?

Ok. Saya tak mahu review pasal produk ini dari segi kelebihannya ... sebab saya tidak mempunyai iPhone SE, dan saya juga bukan pengguna Apple tegar. Saya pernah ada iPad Mini tetapi alami kerosakan, sudahpun dihantar ke kedai untuk repair, tetapi  lebih 4 bulan hantar ke kedai tapi masih lagi belum siap dibaiki. Entah apa masalahnya, tidak pula diketahui dengan detail .. asyik postpone sahaja... grrr ....

Lupakan kisah saya yang tak menarik mengenai iPad Mini tu. Dalam post ini saya nak kongsikan beberapa fakta yang mungkin anda tidak sedar tentang iPhone SE ini terutama dari sudut mengapa anda tidak perlu membeli …