Langkau ke kandungan utama

Senarai Pemenang Giveaway Syukur Selalu

Rasanya ramai yang menunggu keputusan pemenang untuk Giveaway Syukur Selalu yang saya anjurkan. Setelah 7 hari berlalu (GA berakhir 21 Disember 2016), maka saya telah pun melakukan undian menggunakan Random.org untuk penentuan pemenang.

Saya telah melakukan undian menerusi Random.org, menggunakan pemilihan lima set nombor integer dari 1 hingga ke 77 mengikut senarai peserta Giveaway Syukur Selalu yang terakhir saya kemaskini.

Senarai Pemenang Giveaway Syukur Selalu

Berikut adalah keputusan undian yang telah saya lakukan.
Senarai Pemenang Giveaway Syukur Selalu
Adakah nombor giliran anda terpilih dalam cabutan ini?

Turutan pemenang adalah mengikut set di atas. Bermakna, set 1 adalah pemenang tempat pertama, set 2 sebagai pemenang tempat kedua dan begitulah seterusnya.

Dah nampak nombor dalam pemilihan di atas, maka mereka yang menang mengikut nombor giliran dinyatakan ialah:
  • Tempat Pertama - Faiqah Nur Amirah (RM100)
  • Tempah Kedua - Maziah Azalli (RM50)
  • Tempat Ketiga - Izni Syafiqah (RM30)
  • Tempat Keempat - Jamil Hashim (RM10)
  • Tempat Kelima - Wan Hazelin Wan Ismail (RM10)

Semua pemenang akan saya hubungi menerusi email yang telah didaftarkan dalam Giveaway Syukur Selalu ini. Hadiah berupa wang tunai akan dimasukkan ke dalam akaun bank masing-masing. Jika tiada akaun bank, maka anda perlu cari satu akaun bank untuk dimasukkan hadiah kemenangan ini.

Seandainya saya email, dan tiada sebarang balasan dalam masa 7 hari dari tarikh post ini diterbitkan, saya andaikan bahawa pemenang telah berniat untuk sedekah wang hadiah ke masjid di tempat saya .. :)

Tahniah kepada yang berjaya menang. Tunggu email daripada saya dengan tajuk - "Tahniah Anda Menang!"


Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Alhamdulillah.
    Yeaaa...Mrs. A menang no 2.
    Thank-you HH

    BalasPadam
  2. Tahniah buat semua pemenang

    BalasPadam
  3. Tahniah kepada semua pemenang... =)

    BalasPadam
  4. tahniah pemenang ... lama x jenguk blog HH...

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…