Langkau ke kandungan utama

MacBook Pro Baru Dah Keluar

MacBook Pro Baru Dah Keluar. Siapa sini bercadang untuk dapatkan laptop baru? Berita baik buat mereka yang tak berapa alergik dengan produk Apple... haha. Apple dah keluarkan MacBook Pro baru. Bila dah keluar produk baru daripada Apple ni, maka produk Apple yang lain dah boleh dapat dengan harga murah. Beberapa laman web beli belah online seperti Lazada dan Shoppu dah pun mula tawarkan produk Apple MacBook dengan harga diskaun.

Saya belum berkesempatan lagi untuk lihat MacBook Pro secara dekat. Lagipun saya bukanlah peminat tegar produk Apple ni. Teringin tu ada, tapi Apple ni untuk golongan mereka yang advance ... tak macam saya yang dalam kategori tak berduit kepok-kepok .. haha.

MacBook Pro Baru Dah Keluar

MacBook Pro Baru Dah Keluar
Sedikit info yang saya dapat mengenai MacBook Pro yang baru sahaja dikeluarkan oleh Apple.
Faster performance in a remarkably thinner and lighter design. The brightest, most colourful Mac notebook display ever. And the revolutionary Touch Bar,* which automatically puts the tools you want directly on your keyboard, exactly when you want them. The new MacBook Pro is built on groundbreaking ideas. And it’s ready for yours.
Heh .. minta maaflah sebab saya tak pandai nak translate. Kalau guna Google Translate, pelik betul ayat dia .. so saya ambil terus daripada email yang diterima. Heh .. iya, saya ikuti perkembangan Apple menerusi email, itu sebab saya tahu. :)

Ciri terbaru dia adalah Touch Bar. Anda sentuh Touch Bar tersebut, terus aplikasi tertentu akan terbuka dengan sendirinya. Macam shortcut la ... tapi diletakkan pada papan kekunci.

MacBook Pro baru 2016 ini dikeluarkan dalam 3 variasi ... seperti ditunjukkan di bawah ini. Berminat nak beli, nak nampak segak ... huhu.. leh la beli online sekarang.
MacBook Pro Baru Beli Online
Siapa yang tahu ada kawan yang minat Apple, yang minat MacBook Pro .. bolehlah cuba usyar laman web Apple, tak pun lihat di sini ......
Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Balasan
    1. Best ehh .. leh la beli ni MacBook Pro ni Zakiah ... ZN masyukkk .. hehehe

      Padam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Bersalin Caesarean

Terkejut. Saya selama ini ingat bahawa ikan haruan ini, baik ikan segar mahupun pati ikan haruan beri kesan terbaik untuk penyembuhan luka. Hmm rupanya, kesan positif penyembuhan tersebut adalah bergantung dengan metabolisma dan keadaan tubuh seseorang. Saya baru dapat tahu bahawa bahaya makan ikan haruan ini terutama untuk ibu/isteri yang bersalin secara pembedahan caesarean.

Serius, Saya betul-betul tak tahu, malah ketika isteri saya dalam minggu akhir untuk melahirkan anda .. saya dah belikan satu set pati ikan haruan berharga RM39. Isteri saya pula dah carikan bekalan ikan haruan segar menerusi rakan-rakan pejabatnya.
Bahaya Makan Ikan Haruan Untuk Ibu Pantang Bersalin Secara Bedah Caesarean Sebelum ini, isteri saya bersalin secara normal. Memang ketika dalam pantang bersalin, isteri saya akan makan ikan haruan dan juga pati ikan haruan. Ikan haruan memang dikenali mempunyai nilai kebaikan untuk penyembuhan luka. Semua orang tahu akan perkara ini.

Malah, makan ikan haruan telah me…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…