Langkau ke kandungan utama

Gadis Air Mineral Shell Merajuk, Sudah Digantikan !!

Baru-baru ini viral mengenai kisah gadis air mineral Shell. Saya pun carilah .. mana tahu dapat berjumpa sendiri dengan Nur Shafila, model gadis air mineral ini. Dengarnya Shell kini sedang sibuk buat promosi dengan gadis air mineral.

Satu hari, semasa dalam perjalanan ke Pulau Pinang untuk bercuti hujung minggu dengan keluarga, saya singgahlah di sebuah stesen Shell di Nibong Tebal, Penang... tapi ... erkk.. Mana poster gadis air mineral? Dah tak ada gambar wajah Nur Shafila! Dah merajuk ke? Ke sebab ramai pelanggan Shell yang rasa marah dan terkejut kerana adanya poster gadis air mineral tu??

Gadis Air Mineral Shell Merajuk?

Gambar gadis air mineral Shell dah tak ada, wajah Nur Shafila yang sebelum ini menarik perhatian ramai pelanggan Shell ketika mengisi petrol sudah hilang ... adakah gadis air mineral Shell merajuk?

Aisey, terlepas peluang nak bergambar selfie dengan gadis air mineral. Ingat nak buat aksi skit dengan poster gadis air mineral, tapi nampaknya ... saya terpaksa terima kehampaan. Dah tak ada lagi gambar Nur Shadila, gadis air mineral Shell. Sebaliknya poster tersebut dibiarkan kosong tanpa gambar. Aisey .... merajuk ke Nur Shafila sampai Shell dah gantikan awak? Adeh ...

Sebelum ini, ramai juga ambil peluang untuk bergambar dengan gadis air mineral Shell, malah ada yang berjaya bergambar dengan Nur Shafila sendiri. Hmm .. cantik gak orangnya tu .. huhu

Nur Shafila Tak Merajuk, Tetapi ...

Ahh rupanya Nur Shafila tak merajuk. Dah ada misi baru buatnya .. gadis air mineral bukan lagi berikan air mineral sahaja .. huhu.

Setelah melihat banyak respon daripada pengguna dan pelanggan Shell, pihak Shell merancang strategi baru. Ada kes poster gadis air mineral dilarikan, malah banyak juga yang dirosakkan. Salah satunya kes poster gadis air mineral Nur Shafila yang telah kehilangan tangan .. uhh sedih nampaknya tuan punya badan sampai ada yang sanggup 'curi' tangannya .. haha... geram kot tak dapat air mineral... tu yang pi ambil tu .. alahai rakyat Malaysia.
Apa daa dok curik .. kan elok bergambar molek-molek macam dua pelanggan wanita Shell di bawah ni .. selfie nampak cun je ... ishh .. huhu...

Banyak Hadiah Misteri Nak Diberikan oleh Gadis Air Mineral

Shell kini memanjangkan kempen gadis air mineral ini dengan lebih rancak lagi. Bukan setakat berikan air mineral, tetapi ada free gift misteri yang bakal pelanggan Shell dapat. Caranya ialah dengan spot di mana Nur Shafila - gadis air mineral sebenar berada, ambil gambar bersama (selfie) dan dapat hadiah misteri.
Banyak juga hadiah misteri nak diberikan tu ye .....

Saya ingat gadis air mineral dah merajuk, tetapi rupanya Shell buat strategi baru menarik pelanggan! Wahh bijak betul Shell ... selepas dah viral gambar Nur Shafila, pemilik wajah pada poster gadis air mineral ... derang pi buang gambar tu ... dan minta pelanggan cari pula si Nur Shafila ini berada kat mana.

Untung siapa dapat spot Nur Shafila - gadis air mineral Shell...hehe.. ok, cuba buat latihan sikit, try tanggap Nur Shafila - gadis air mineral di bawah ni .. leh dapat tak? Huhu... klik sahaja untuk tangkap ... :)

Dalam kes viral gambar gadis air mineral Shell, ramai juga yang buat onar .. haha .. patutlah jadi bahan terbitan di beberapa blog, termasuk juga portal berita ... huhu .. rezeki Nur Shafila sebagai gadis air mineral.

Glamor oo Nur Shafila lepas viral gambar gadis air mineral. Sekarang dah boleh jumpa kat mana sahaja dah ...

Kredit Gambar: FB Nur Shafila



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. Untungla dik...ramai yg selfie...dh knp ada yg curi tangan..baik curi hati..kan HH?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha .. ye betul .. apala orang malaysia ni ..

      Padam
  2. baru tahu pasal viral gadis mineral nih, nice sharing

    BalasPadam
  3. assalamualaikum HH...mmg viral dah...mula2 tu mmg terkejut juga ingatkan ada budak shell yg nak bagi air mineral tu...rupa2nya gambar saja...tup2 dah jadi viral skg ni...;)

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …