Langkau ke kandungan utama

Carta Harga Emas Semasa

Semalam (30 November 2016), saya ada tulis bahawa harga emas turun mendadak .. dan hari ini semasa saya semak harga di beberapa bank tempatan, harga emas turun lagi RM1 bagi setiap gram menjadikan harga emas sekitar RM170 - RM175 segram. Pun begitu, saya juga ada melihat carta harga emas semasa di beberapa laman web luar.

Apabila melihat carta-carta harga semasa untuk emas, saya dapati harga emas sudah mula menampakkan kenaikan dalam urusniaga harian. Untuk penutup November 2016, harga emas terendah dicatatkan USD1,168.40 seperti dipaparkan pada carta emas di bawah.

Carta Harga Emas Semasa

Semalam, saya ada beritahu di Facebook bahawa emas diniagakan sekitar RM171 segram; dan kalau ikut carta emas berakhir 30 November; harga emas ditutup pada USD1,172.68; sekarang mari lihat berapa harga emas semasa menerusi carta di bawah ini.



Harga emas di atas akan berubah-ubah ye. Jadi, anda boleh gunakan info dari carta emas semasa ini sebagai panduan untuk pelaburan emas. Carta emas semasa ini adalah carta ringkas. Jika mahu belajar tentang carta pelaburan seperti ini (malah lebih detail) boleh dapatkan ebook/dvd Teknik Forex Sebenar.



Dah baca post berikut:

advertisement


Komen Pembaca ...

  1. dah dekat setahun rasanya tak beli emas. masa untuk beli semula emas

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tunggu sehingga Trumph masuk secara rasmi di White house. Selagi dia belum masuk white house, selagi itu harga emas tak stabil. Dia ni sapekulatif.

      Padam
  2. lama la pulok x beli emas..dulu beli 2013 rm135 je segramm..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hari ini turun lagi nampaknya berbanding semalam.

      Padam
  3. jom-jom kita simpan emas ;)

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi tinggalkan komen. Komen anda adalah tanggungjawab anda. Jika anda dapati ada mana-mana link tidak berfungsi di dalam blog ini, sila beritahu saya ye.

Untuk peluang pengiklanan, sila email saya menerusi ruangan 'Contact Me'. Terima kasih.

Popular

Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan Dengan Produk Sendiri?

Siapa yang tak teringin nak jadi jutawan kan? Sejak saya menjadi seorang blogger sepenuh masa sejak 2010 ni, saya dah nampak ramai rakan-rakan saya yang jadi jutawan. Dulu, mereka sama-sama tulis blog, tapi kini sudah berbisnes dengan produk sendiri. Awalnya untung sikit .. tapi sekarang, dah boleh dianggap sebagai jutawan.

Susah ke nak jadi jutawan ni? Ok ... mari kita semak dulu apa maksud jutawan ni. Jutawan bermaksud seseorang yang mempunyai wang atau harta yang bernilai berjuta-juta ringgit. Kalau anda ada wang atau harta lebih dari juta - ada billion, anda tetap dipanggil jutawan. Dalam bahasa Malaysia, tiada perkataan khusus untuk seseorang yang miliki wang atau harta berbillion ringgit.  Bagaimana Cara Nak Jadi Jutawan? Sekarang anda dah tahu apa maksud jutawan. Jadi, jika anda nak jadi jutawan .. misi anda mestilah untuk mempunyai dan memiliki wang atau harga lebih dari sejuta ringgit. Capai je harta bernilai juta, maka dah boleh dapat title jutawan (dari segi istilah).

Tak a…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …