Langkau ke kandungan utama

Jadual Perjalanan Terkini Tren ETS Bermula September 2016

Jadual ETS terkini. Berikut adalah jadual KTM ETS terkini yang sudah dikemaskini dan berkuat-kuasa bermula September 2016. Disebabkan sambutan yang menggalakkan daripada pengguna, pihak KTM telah menambah beberapa masa perjalanan baru.

Jadual terkini KTM ETS berikut adalah melibatkan perkhidmatan tren ETS Padang Besar - Butterworth - Ipoh - KL Sentral - Seremban - Gemas dan perkhidmatan tren ETS Butterworth - KL Sentral serta Ipoh - KL Sentral. Jika anda seorang traveller atau yang sering menggunakan perkhidmatan awam ini, pastinya mengetahui jadual terkini ETS ini satu kelebihan untuk merancang perjalanan.

Jadual Perjalanan Terkini Tren KTM ETS Bermula September 2016

Jadual Perjalanan Terkini ETS
Ramai yang memilih KTM ETS kerana perjalanan yang selesa, bebas dari kesesakan selain boleh menjimatkan masa. Saya dan keluarga antara yang telah menggunakan perkhidmatan tren KTM ini sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Bukan sekali dua, dah banyak kali dah ... malah semenjak tren KTM Senandung Langkawi dan Ekspress Rakyat masih lagi beroperasi lagi.

Ok. Orite. Mari lihat jadual perjalanan terkini KTM tren ETS yang telah dikemaskini bermula September 2016 ini:

Jadual Terkini ETS Padang Besar - Butterworth - Ipoh - KL Sentral - Seremban - Gemas


Jadual Terkini ETS Butterworth - KL Sentral serta Ipoh - KL Sentral


Jadual di atas anda boleh muat turun secara percuma dan cetak. Anda hanya perlu klik pada ruangan kotak di bucu atas paparan di atas. Semoga dapat dimanfaatkan sebaiknya.

Untuk info, pihak KTM telah beberapa kali update jadual perjalanan terkini tren ETS sepanjang 2016. Seandainya anda mahu mendapatkan info jadual perjalanan yang lebih tepat, saya syorkan anda terus pergi ke kaunter mana-mana stesen KTM yang ada.


advertisement


Komen Pembaca ...

Popular

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital. Pekerjaan doktor dianggap mulia dan banyak menyumbang dalam masyarakat hari ni. Mereka terpaksa belajar lebih kurang 5 hingga 6 tahun untuk mendapatkan ‘title’ doktor tersebut dan kebanyakan mereka dianggap tak da ‘life’ dan sangat ‘nerd’.

Tapi tahukah anda bahawa ada juga dikalangan mereka yang yang sangat handsome dan menarik hingga membuatkan anda hari-hari nak buat check up kat hospital. Jom kita kenali 6 doktor kacak di Malaysia.
6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital 1- Dr Syed Ahmad Murthada

Beliau merupakan model utama untuk jubah furby and sugar dan sangat aktif ke gym.  Walaupun doktor kerjanya sangat sibuk untuk merawat dan melayani pesakit, mereka juga ada kehidupan sendiri. Sibuk-sibuk pun sempat ke Gym tu ... hoho. Jangan cakap doktor tak da life ye. Dan pada saya, memang haruslah seorang doktor menjadi contoh kepada orang lain, nampak sihat, sasa,…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …