Langkau ke kandungan utama

Jadual Perjalanan Komuter Terkini Kamunting - Butterworth - Padang Besar

Jadual perjalanan KTM Komuter terkini berkuat-kuat Julai 2016. Selain daripada ETS, salah satu pengangkutan awam yang kini sedang mendapat tempat terutama buat penduduk utara Semenanjung Malaysia ialah KTM Komuter. Sejak ia mula diperkenalkan pada tahun 2015, KTM Komuter mendapat sambutan yang baik terutama mereka yang sering berulang-alik bekerja dari Kamunting/Taiping ke Butterworth.

Kini perkhidmatan KTM Komuter bukan hanya sekadar perjalanan dari Kamunting ke Butterworth, tetapi sudah menjangkau hingga ke Padang Besar, Perlis. Jadi penduduk utara Semenanjung, bukan hanya ada KTM ETS tetapi juga sudah ada perkhidmatan keretapi elektrik Komuter yang mempunyai tempoh masa perjalanan yang agak kerap.

Jadual Perjalanan Komuter Terkini Kamunting - Butterworth - Padang Besar

Berikut adalah jadual waktu perjalanan KTM Komuter untuk sektor utara bermula dari Kamunting - Butterworth dan Butterworth - Padang Besar. Jadual perjalanan Komuter ini adalah merupakan jadual terkini yang telah diterbitkan oleh pihak KTM, berkuat-kuasa mulai 1 Julai 2016.
Jadual Perjalanan Komuter Terkini Kamunting - Butterworth - Padang Besar
Jadual Perjalanan Komuter Terkini Kamunting - Butterworth - Padang Besar
Semoga ia boleh dijadikan panduan untuk mereka yang mahu pergi bercuti singkat bersama keluarga. Banyak tempat menarik yang ada di utara ini kalau kita rajin untuk explore. Naik je Komuter, in Sha Allah perjalanan akan selamat, cepat dan mudah.

Kongsikan ye kepada rakan anda yang lain.

advertisement


Komen Pembaca ...

Popular

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital

6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital. Pekerjaan doktor dianggap mulia dan banyak menyumbang dalam masyarakat hari ni. Mereka terpaksa belajar lebih kurang 5 hingga 6 tahun untuk mendapatkan ‘title’ doktor tersebut dan kebanyakan mereka dianggap tak da ‘life’ dan sangat ‘nerd’.

Tapi tahukah anda bahawa ada juga dikalangan mereka yang yang sangat handsome dan menarik hingga membuatkan anda hari-hari nak buat check up kat hospital. Jom kita kenali 6 doktor kacak di Malaysia.
6 Doktor Kacak Malaysia Yang Membuatkan Anda Mahu Check-up Hari-Hari di Hospital 1- Dr Syed Ahmad Murthada

Beliau merupakan model utama untuk jubah furby and sugar dan sangat aktif ke gym.  Walaupun doktor kerjanya sangat sibuk untuk merawat dan melayani pesakit, mereka juga ada kehidupan sendiri. Sibuk-sibuk pun sempat ke Gym tu ... hoho. Jangan cakap doktor tak da life ye. Dan pada saya, memang haruslah seorang doktor menjadi contoh kepada orang lain, nampak sihat, sasa,…

Telinga Berdesing Bawa Petanda

Pernah merasa telinga berdesing tak? Ia kadangkala berlaku tanpa diduga, tanpa ikut masa. Secara tiba-tiba .... ntah disebabkan apa, terasa telinga akan berdesing. Sesetengah akan mengaitkannya dengan sejenis penyakit dinamakan Tinnitus.

Walaubagaimanapun, orang lama-lama dalam masyarakat Melayu, ada telahan sendiri mengenai telinga berdesing ini. Mereka mengaitkan dengan kejadian-kejadian yang bakal berlaku dek kerana berdesingnya telinga. Orang tua lama-lama mengaitkan masa dan bahagian telinga yang mana terkena desingan ini, berikut saya kongsikan sedikit info dan pengetahuan mengenai telinga berdesing ini.
Telinga Berdesing Bawa Petanda Telinga Berdesing Bawa Petanda Sesuatu Kejadian Bakal Berlaku Jika Telinga Kanan Berdesing Jam 06:00 - 07:00 pagi - mendapat khabar burukJam 07:00 - 08:00 pagi - akan difitnah oleh orangJam 08:00 - 09:00 pagi - akan membuat rencana pergi jauh sendirian atau bersama orang lainJam 09:00 - 10:00 pagi - bermakna akan ada berita yang kurang menyenangka…

Cara Padam Akaun Facebook

Tentu ada yang nak tahu cara nak padam akaun Facebook, terutama bila si dara dah jadi isteri orang, dan si suami pula melarang si isteri untuk gunakan Facebook. Malah, ada yang mahu tutup akaun Facebook sebab mahu elak perkara tidak baik berlaku, atau terus berlaku. Saya tahu sebab pernah bertanya kepada saya.

Jadi entri kali ini saya nak kongsikan cara-cara nak memadam (delete) akaun sosial Facebook. In Sha Allah, ia akan beroleh manfaat pada mereka yang mungkin nak tahu cara nak padam akaun Facebook; khas dan khusus untuk akaun peribadi.

Oh ya, mungkin ada yang tidak tahu, anda boleh mempunyai banyak akaun Facebook, asalkan alamat email dan juga no telefon bimbit anda berbeza bagi setiap akaun. Jadi, kemungkinan ada pengguna yang punyai lebih dari satu akaun, dan mahu padam akaun Facebook yang lain boleh juga ikuti panduan ini.
Cara-Cara Padam Akaun FacebookLangkah pertama ialah anda perlu login ke akaun Facebook yang mahu dipadamkan.Langkah kedua, bila dah login, terus klik pautan …